content İstanbul’da doğdu. Aslen Düzceli'dir.İlk, orta ve lise tahsilini, İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1991 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1995’te mezun oldu. Aynı yıl Mardin Derik Lisesi edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1997 yılında Ankara – Gölbaşı Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni olarak geldiği okulda mesleğine devam etmektedir. Lise yıllarında başlayan şiirle ilgisi, üniversite öğrenimi içersinde heves olmaktan çıkmış ve branşı gereği sanatın bu dalıyla ciddi olarak ilgilenmeye başlamıştır. Şiir üzerine yazdığı makaleleri ve şiirleri “İlk Yaz, Erciyes, Sarmaşık, Gülpınar, Simav Anadolu, Maki, Hisler Bulvarı, Kümbet, Karınca, Bizim Ece, Size, Çağrı,Bizim Külliye, Berceste, Türk Dili vb... birçok dergide yayınlanmıştır. Son beş yıl içinde, Milli Eğitim Bakanlığı adına, Başkent Öğretmenevi ve Milli Eğitim Şura salonunda, öğretmen şairlerin katıldığı toplam altı şiir dinletisi organizasyonu gerçekleştirmiş, birçok Devlet töreninde de sunuculuk görevinde bulunmuştur. 2006 yılında yapılan seçimde İLESAM Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi ve 2008 Ocak ayına kadar İLESAM'ın Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Birçok dinleti ve toplantı da, “Şiir Estetiğimiz ve Şiirde Olması Gerekenler” konulu bildiri sunmuş ve konferans vermiştir. Türk edebiyatı ve şiirine yaptığı katkılardan dolayı, Antalya ve Simav'da (Kütahya) düzenlenen şiir organizasyonlarında "Türk Şiirine ve Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştür. 2006’nın Ekim ayından itibaren Polis Radyosu’nda “Gönül Köprüsü” adlı bir şiir-edebiyat ve sanat programı yapmıştır. 2007’nin Ekim ayından itibaren ise, yine Polis radyosunda, her Perşembe günü saat 21’de yayınlanan “İmbikten Damlalar” adlı şiir-edebiyat ve sanat programını yapmaktadır. “Mektuplarıyla Cahit Sıtkı” adlı inceleme, "Mogan Şiir Akşamları", "Mogan Şiir Akşamları (2008)" ve "Anne Konulu Şiirlerden Seçmeler" adlı üç antoloji eseri bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Halk Edebiyatı alanında “Âşık Edebiyatında Ağıt Konulu Destanlar”adlı tez çalışmasıyla master yapmıştır.
11 Eyl

Süveydâ’ya Mektup(XVI)

“Gamzende gizli bir dünyâ, kaşından öte yol mu var?”

İdealsiz ve öylesine yaşarken, kaderin cilvesiyle başıma gelen en güzel şeydin sen Süveydâ. Seni , o ilk gördüğüm andan itibaren cezbeden güzelliğin karşısında içten içe eridiğimi ve muhkem diye bildiğim gönül kalemin yavaş yavaş sarsıldığını hissettim.

Saçlarının, yanaklarının ve dudaklarının çekiciliği karşısında kendimi birden bire bir sergüzeşt fırtınasının eşiğinde buldum. Dergâhından içeri girmek isteyenlerin çokluğu karşısında şaşırdım kaldım.

Söylesene Hümâ kuşum: Bu güzel cemâlinle sen daha önce bana görünmüş müydün? Senin etrafına yaydığın bu güzel rahiyayı daha önce hiç koklamış mıydım? Mest oldum cemâlin karşısında, biçâre dertlere düştüm ben. Okuduğum aşk hikâyelerinde haline güldüğüm ve bana hiç de inandırıcı gelmeyen âşıklardan beter oldum ben.

Bana bir defa gül de, ruhumu dilşâd eyle güzel! Senin için bir çok şeyden feragat edip de kapında kul köle olmaya amade bunca aşığın içinden farklılığımı keşfedip halimi anla artık.

Tabiat bile senin karşında diz çökmüş gülşene avdetini bekliyor. O şûh endâmın eşyanın her görüntüsüne yansımış, gelişinle beraber canlanmayı istiyor. Hayalin rûhuma aksettikçe, cemâlinde gizlenen o efsûn, sükûtundan yansıyan ışık huzmeleriyle düğün gecemize hazırlanıyor. Kimsenin duymadığını ben duyuyorum Süveydâ. Âşıkların içinde beni ayrı bir yere koy; çünkü ben diğerlerinden başkayım.

Gülşendeki güller senden aldıkları güçle güzelleşiyor. Sen, güllerin sultânısın, sen bu dünyânın var oluş sırrısın. Aşikar olan tek bir şey var ki, vuslâta giden yolda sen anahtarsın. Zorluklarla dolu bu yolun kapısı da gamzendeki sırla açılıyor. Aşkınla yanan gönüllere sanki belli fasılalarla yaratılışın gayesini fısıldıyorsun da biz anlamıyoruz.

Söyle bana Süveydâm. O dudaklarında gizlenmiş aşka dair olan muamma, hicrânda mı saklı? Kaşından öte yol var mı?

Mehmet Nuri PARMAKSIZ

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Süveydâ’ya Mektup(XVI)”

  1. 1
    Çapar Kanat Says:

    Yazınızı okudum
    Teşekkür ederim.
    Çapar Kanat
    Çiğ Süt üreticisi



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank