content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Mar

Son Meclis Kararına İtiraz Var.!

2013 yılı Eylül ayı son olağan meclis toplantısında gündeme getirilen Ünyeli eski bakanların isimlerinin Ünye de yapılan eserlere verilerek ölümsüzleştirilmesi Ünye belediye meclisinin 2014 yılında yaptığı son toplantısında oy birliği ile aldığı kararına göre, bundan böyle Ünye İlçe Stadı Refaiddin Şahin Stadı, Ünye Limanı, Şükrü Yürür Limanı, Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri, İdris Naim Şahin Binicilik Tesisleri-Ünye Belediyesi Otobüs Terminali, İdris Naim Şahin Otobüs Terminali isimleriyle anılacak.

Ancak Ünye Belediye meclisinin yaptığı en son toplantıda oy birliği ile aldığı meclis kararına, asıl hak sahiplerine bilmeden haksızlık yapıldığı gerekçesiyle itiraz var.

Ünye Limanına Senai Yazıcı Limanı-Ünye Şehir stadına Osman Kuyumcu Şehir Stadı veya Avni Çelik Şehir stadyumu- son 30 yıldır ve halen yapımı yılan hikâyesine dönen Ünye Organize Sanayi Bölgesini iktidarda kaldıkları süre içerisinde Ünye ye kazandırabilmiş olsalardı, hiç tereddütsüz eski içişleri bakanımız Sayın İdris Naim Şahin’in adının Organize Sanayi Bölgesine verilmesi daha doğru ve daha isabetli olacaktı diye düşünüyoruz.

Ama belediye meclisince isimleri adı geçen kurumlarda yaşatılmaya çalışılan devlet adamlarımızın isimlerinin yaşatılacağı hizmetleri mutlaka vardır. İsimleri hak ettikleri hizmetlere verilerek yaşatılsın. Hiç bir Ünyelinin buna bir diyeceği ve itirazı yoktur ve olamaz. Ama buralara emeği geçmiş devlet adamlarımız vardır. Malum yerlerde eğer, Ünye’nin yetiştirdiği devlet adamlarının isimleri verilerek yaşatılması gerekiyorsa, bu hizmetleri Ünye ye kazandıranların isimleri verilmelidir. En azından biz böyle düşünüyoruz. İşin doğrusu da budur. Olması ve yapılması gereken adı geçen hizmetleri Ünye ye kazandıran doğru isimler onlardır.

Ünye limanının yeri ile bugün yıkılarak yerine yeni Ünye devlet hastanesi yapılan Eski SSK Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinin yeri, Ünye eşrafı ve Fındık Fabrikası sahibi ve işletmecilerinden.. 1974 yılında Demokratik Partiden rahmetli Ata Bodur beyle birlikte Ordu milletvekili olarak parlamentoya girmiş rahmetli Ünyeli hemşerimiz Senai Yazıcı beyin.. 1975 yılında kendisine yapılan Adalet Partisine geçer misin teklifine karşılık.. Memleketim Ünye ye liman ve SSK hastanesi yapılmak kaydı şartı ile geçerim demesi üzerine.. Adı geçen yerlere liman ve SSK (Ruh ve sinir Hastalıkları hastanesi) yapılmak üzere rahmetli vekilimiz Senai Yazıcı beyin isteği doğrultusunda liman ve hastane yapımı için devlete tahsis edildikleri,devlet planlama teşkilatı arşivlerine girildiğine görülecektir.. Liman ve SSK hastanesi yerleri rahmetli Senai Yazıcı Bey tarafından Ünye ye kazandırılmış..

Ama Limanı yapmak Anavatan Partisine nasip olmuştur. Yiğidi öldür, ama hakkını ver demiş atalarımız. Bu nedenle Ünye limanına Senai Yazıcı limanı adının verilmesi daha doğru olacaktır.
Ünye Şehir stadyumu yerinin tapusunu kesinlikle Stadyum yapılmak kaydı şartıyla bir süre evvel ebediyete uğurladığımız rahmetli Harun Kuyumcu’nun babası Osman Kuyumcu beyden, spora olan düşkünlüğü ve Ünye de sporu Ünye gençliğine sevdiren şahsiyet olarak bilinen ve tanınan Ünye Belediyesi Zabıta amiri, namı diğer Avni Çavuş,yani Ordu barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğini Ünye de devam ettiren Av.

Arif Çelik beyin babası.. Allah mekânını cennet eylesin.. Rahmetli Avni Çelik Bey’in katkılarıyla 1955 yılında beden terbiyesi genel müdürlüğüne şehir stadyumu yapılmak kaydı şartıyla Osman kuyumcu bey tarafından verilen bugünkü Ünye şehir stadyumu yeri Ünye ye spor sahası olarak kazandırmıştır.
Ve 1957 yılında Ünyeli sporcu gençler ve O dönemin Ünye sporu bugünkü ilçe şehir stadyumunda top koşturmaya başlamışlardır.

Öte yandan Bitlis’e yapılması kesinleşmiş olan Arıcılık Enstitüsünü, Türkiye Bal üretiminin % 50’ini karşılayan Ordulu Arıcılar sayesinde Ordu’ya kazandırmayı başaran değerli devlet adamı bakanımız rahmetli Refaiddin Şahin’dir. Deli Dana etini ithal ettirmeyerek Ülkenin ve insanların sağlığını korumuş. İsmini yarın değişme ve değiştirilme olasılığı çok yüksek olan hazırlanmış özel tabelalara değil, insanların gönlüne yazdırmayı başarmış değerli devlet adamlarımızdan Refaiddin Şahin beyin ismini, Ordu’ya kazandırdığı Ordu Arıcılık Enstitüsü yerine Ordu Büyükşehir belediye meclisinin alacağı kararla Refaiddin Şahin Arıcılık Enstitüsü ismini yazdırarak, sevenlerini onurlandırabilir diyor, saygılar sunuyorum.

Not: Ünye belediyesi 2013 yılı Eylül ayı son olağan meclis toplantısında bakanların isimlerinin yapılan hizmetlere verilmesi hususunu gündeme getirmesi üzerine olayın doğrusu öyle değil böyle diyerek gazetemize verdiği ve 2013 Ekiminde yayınladığımız demeciyle Ünye belediyesini yapması muhtemel bir yanlıştan döndürmek isteyen yukarıdaki bilgilerin resmi kaynağı Anavatan Partisinden18.Dönem Ordu milletvekili hemşerimiz Yılmaz Sanioğlu.

Ünye Belediye başkanı ve meclis üyeleri, Ekim 2013 tarihli gazetemizde konuya ilişkin olarak yayınladığımız köşe yazımızı okumadığı ya da okuduğu halde dikkate almadıkları için asıl isimleri verilmesi gereken hak sahiplerine haksızlık etmiştir. Ordu ve Ünye Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.
Ahmet Yenin
Son Meclis Kararına İtiraz Var.!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank