content

04 Eki

SGK’da Modern Fetvalı Boşa Gidecek Harcama!

Fetva din adamlarımının verdiği hükümlerdir.  O  dinin ilim adamları,  dinin mihenk noktası kutsal kitaplar doğrultusunda  yaptıkları yorumlarına fetva denir. O dine inananlarda o fetvalara göre inaçlarını düzenlerler.

Günümüzde Fetva sadece din alanında değil diğer alanlarda da kendini göstermektedir.  Alanında uzmanların fetvası!Eskiden padişaha uygun fetva vermeyen şeyh-ül-islamların kellesi giderdi.

Şimdi ise düzdürülecek işlere uygun fetva verecek alanında uzman! Kişiler yetkili ve etkili kurullara atanıyor. EFSA’ da, FDA’ da böyle!

Bir ülkenin ekonomik sistemi sadece mahkemelere düşecek yolsuzluklarla değil ilimsel modern fetvalara uygun şekiilde de çökertilebiliniyor.

Şimdi bir haberi aşağıya alıyorum:  Hillary Clinton özür diledi..

Açıklama Guatemala gezisi sırasında yapıldı.Açıklamada, ''Bu denli nefret uyandırıcı bilimsel bir uygulamanın mağduru olan her bireyden özür dileriz'' denildi.Penisilinin frengiye karşı etkisinin araştırıldığı deney sırasında, çok sayıda mahkuma hastalık bulaştırılmıştı. Aynı şeklide Bill Clinton ABD Başkanı olduğu dönemde Tuskegee Sfiliz çalışması nedeni ile ABD toplumundan özür dilemişti.

Özde Guatamala’ dan, genelde ise Dünya’ dan dilenen özre konu mahkuma hastalık bulaştırma işlemleri de de tıp bilim adamlarının fetva’sı ie gerçekleştirilmişti!

Şu an dünya’ da tüm sektörler krizden etkilenirken krizden tek etkilenmeyen sektör ilaç sektörü. Ülkelerde ilaç sektörünün en etkilendikleri kuruluşlar; iktidarlardır, Sağlık Bakanlıkları, sosyal güvenlik sistemindeki hangi ilacın veya aşının  hastalara veya potansiyel hastalara ücretsiz verileceğine karar veren kuruluşlardır.

İlaç ve aşı şirketleri hastaya da sağlık harcamalarına da acımaz.

Ülkemizde hangi aşının ücretsiz verileceğini öngüren kuruluş Sağlık Bakanlığımızdır. Bunu hasta reçeteleri üzerinden ödeme karar listesini oluşturan da Sosyal Güvenlik Kuruluşu (SGK)’ dır.

Domuz gribi aşısında Dünya sağlık örgütünün Dünya’ yı modern fetvalar ile nasıl aldattığını gördük. Domuz gribi bir salgın hastalık olarak öngörüldüğü için sağlık bakanlığmız bunun aşısını ithal edip milleti sıraya dizip neredeyse jandarma ve polis zoru ile aşı yapacaktı!

Ben şahsen domuz gribi aşısını çocuklarıma ve kendime de yaptırmadım.

SGK 2009 yılı itiberi ile 29 Milyar TL’ yi bulan zararının genç emekli-kayıt dışı işçi çalıştırma gibi nedenlere bağlanmak isteniyor. İlaçlar pahalı denirken doğru olarak jenerik ilaçların kullanımını öngören yönetmelikler yayınlanıp uygulamalar yapılır iken ‘’alanında uzman kişiler ’’ in ‘’ modern fetva ’’ ları ile ‘’HPV aşısı SGK’ tarafından ödeme kapsamına alınıyor’’ haberleri sgk sistemine gereksiz ve yeni harcamalar getirecek, aşı şirketlerinin SGK’ yı soymasına fırsat verilecek.

SGK’ kapsamı dışında tutulan bu aşıyı ‘’ alanında uzman kişiler’’ in tavsiyeleri pek sattırmadı. Büyük satışlar için sgk kapsamına alınması gerekir ki bu konuda SGK razı edilmeye çalışılıyor.

uzun süredir kadınlarımızı, genç kızlarımızı aşı şirketlerinin deneme tahtasına çevirme manevralarını  Bilgiagi Gazate’sinde Prof.Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın yer alan makalelerini okumaktayız.

Şimdi de aşı şirketlerinin modern fetvalar ile sgk’ yı çökertme manevraları gündemde! Aşağıdaki linklerde bu konuda olumlu ve olumsuz görüşleri bulacaksınız.

Sinsi Sinsi Yapılan Bir HPV Aşısı Reklamı! Başlıklı yazı

https://www.bilgiagi.net/sinsi-sinsi-yapilan-bir-hpv-asisi-reklami/21901/

HPV Aşısı Hakkında Cevap Beklediğim Sorular başlıklı yazı

https://www.bilgiagi.net/hpv-asisi-hakkinda-cevap-bekledigim-sorular/23475/

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği’nin Cevabı başlıklı yazı

https://www.bilgiagi.net/turk-jinekolojik-onkoloji-dernegi%e2%80%99nin-cevabi/23507/

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğine Cevabım başlıklı yazı

https://www.bilgiagi.net/turk-jinekolojik-onkoloji-dernegine-cevabim-ii/23560/

Rahim Ağzı Kanseri ve HPV Aşıları başlıklı yazı

https://www.bilgiagi.net/rahim-agzi-kanseri-ve-hpv-asilari/24063/

SGK’ yi HPV Aşısı İçin Uyarıyorum başlıklı yazısı

https://www.bilgiagi.net/sgk-yi-hpv-asisi-icin-uyariyorum/29037/

 Saygılarımla

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank