content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Oca

Severek Ölür Şairler

Bugün sizlerle bir şairi ve bir şiirini paylaşıp, biraz politik ve günlük hayatın yoğunluklarından uzaklaştırmak ve dinlendirmek istiyorum. Biliyorum ki sizler de hayat pahalılığı, ülkedeki gerginlik, dünyadaki belirsizliklerle bayağı bir huzursuzl

Bugün sizlerle bir şairi ve bir şiirini paylaşıp, biraz politik ve günlük hayatın yoğunluklarından uzaklaştırmak ve dinlendirmek istiyorum. Biliyorum ki sizler de hayat pahalılığı, ülkedeki gerginlik, dünyadaki belirsizliklerle bayağı bir huzursuzluk ve sıkıntı içindesiniz. O zaman insanı müzikten sonra en çok dinlendirdiğine inandığım şiirle başbaşa bırakmak istiyorum. 

Tabii şiirleri kimler yazar, şairler yazar, müzikleri de bestekarlar yapar ama içinde söz olmayan, yani şiiri olmayan müzikleri de pek dinlediğimizi sanmıyorum. İlla içinde dizeler olacak, sözler olacak, şairlerin yüreklerinden dökülen inciler olacak. 

İşte o şairlerden birisi de yine bizim keşfedip ortaya çıkardığımız genç ve efendi bir şair Bünyamin Feyzioğlu. Bünyamin Feyzioğlu icra daire mahkemelerinde yazı işleri müdürlüğü yapıyor ama aslı bir öğretmen.

Öğretmenlikden bu göreve gelmiş güzel bir yürek. Henüz şairlerin kaprislerinin bulaşmadığı, çekememezlik virüslerinin uğramadığı bir mekan onun yüreği. İşte o yüreklerden süzülen incilerden birisi de Severek Ölür şairler adlı şiir. Elbette şiiri sizlerle paylaşacağım ama Bünyamin Feyzioğlu'ndan da biraz daha bahsetmek istiyorum. Çünkü o henüz yeni şairlerin arasına katıldı, geçenlerde gördüm bir Tv proğramında şiirlerinden yorumluyordu ve gayet de güzel yorumu vardı.

Siması gibi yüreği de genç olan, gönlü de genç olan bu güzel şair, dilerim ki bu güzelliklerden birşey kaybetmeden şiir yolculuğuna devam eder ve o çoğumuzun tanık olduğu şairlerin bilinen takıntılarının esiri ve birilerinin ustalık taslamalarına nezaketinden boyun eğip de başka amaçlar uğruna kullanılan bir malzeme olmaz diye bekliyor ve de özellikle istiyorum. Ne demek istediğimi yüzlerce şairde gördüğüm ve için için üzüldüğüm bazı bilgilerime dayanarak imalı ve kimseyi suçlamadan anlatmaya çalışıyorum ama kelime bile bulmakta zorlanıyorum. 

Neyse hadi şairler nasıl severek ölürler miş birlikte okuyalım.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank