content

18 Oca

Mustafa Özçelik’in Dört Ayrı Kitabı

Merkezi İstanbul’da bulunan Nar Yayınları arasında çıkan Mustafa Özçelik’in beş ayrı kitabı var masamda. Bu kitaplar sırasıyla:

ŞEHİTLER TEPESİ

Nar Yayınlarının çocuk serisinde, ödüllü 4. baskısı yapılan hikâyelerden oluşan bir kitap Şehitler Tepesi.

17 ayrı anlatım, 17 ayrı hikâye var kitap içerisinde. Bunlardan birincisi, Yalnız Hasan, sonuncusu Emanet ve güllerin kokusu, adlarının taşıyıcıları olarak karşımıza çıkıyorlar.

İlk hikayenin girişi: Ahmet Bey, bu şehre öğrenim için gelmişti. Girdiği okul başarıyla bitirmiş ve öğretmen olmuştu, şeklinde başlıyor.

AYBÜKE’NİN ÇİÇEKLERİ

Nar Yayınlarının çocuk serisinde Günyüzü görmüş, 80 sayfalık masal kitabı. Mustafa Özçelik imzasının taşıyıcısı.

Uzunca 4 masal var. Bunların isimleri: Ay güzeli, Aybüke’nin çiçekleri, Ayşecik ve serçecik, Ihlamur ağacı.

Sayfa 7 de başlayan Ay Güzeli’nin girişi: Karanlık bir geceydi. Yatağında uyuyamayan Dilek yerinden kalkıp pencereye yöneldi. Perdeyi hafifçe araladı. Önce hiçbir şey göremedi. Karanlık bir duvar vardı sanki dışarıda. Biraz daha dikkatli bakınca bir takım şekiller gördü.

GÜLÜN SIRRI

Mustafa Özçelik imzalı, Nar Yayınlarının çocuk serisinde yayınlanan 3. baskısı yapılan masal kitabı. 9 ayrı anlatım, masal var kitap içerisinde.

Çizme resimlerin kıtabın zenginliğini sağladığını ifade edelim. İlk masalın adı: Dedem ve Ben, son masalın adı: Yunus’un Gül Bahçesinden, adlarıyla karşımıza çıkıyor. İlk masalın girişi: Dedemi çok seviyorum. Ben henüz on yaşında bir çocuğum. O ise, yetmişini aşmış bir ihtiyar. Yani aramızda büyük bir yaş, bilgi, görgü ve tecrübe farkı bulunuyor.

MEHMET AKİF VE SAFAHAT

Nar Yayınlarının gençlik serisi içerisinde yeralan, Mustafa Özçelik imzalı bir araştırma inceleme. Kitabın tam adı: Gençler için Mehmet Akif ve Sahafat.  2. baskısı yapılan kitabın 256 sayfayla okurlarının karşısına çıktığını, çıkarıldığını ifade edelim.

Mustafa Özçelik imzalı önsözün bir yerinde: “Safahat bütünüyle eşsiz bir kitap. Şairi de öyle. Çok müstesna bir şahsiyet. Bu yüzden şairini her yaştan insan çok iyi  tanımalı ve eserini de başucu kitaplarından biri yapmalı” deniyor.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar. (Regnard)

Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir. (A. Calaudius)

İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? (Foostenelle)

Bir arkadaşlığı korumanın yolu, asla borç vermemek ve asla bir şeyi ödünç almamaktır. (Paul de Kock)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank