content
14 Mar

MİT ve Cemaat Üstünden Barışı Engellemek…

Bu yazımda da daha güncel bir mevzu olan mit olayını sizlere değerlendirmeye çalışacagım.

Şimdi akıllara su soru gelebilir;MIT

konusuda artık cok güncel değil.Bu doğru bir yorum;fakat bende bu konuda konuşmadan önce herşeyin iyice netleşmesini bekledim.Herkes eteğindeki taşı döksün istedim.
Bu konuyu iyi yorumlamak için ilk önce bunun ne olmadığını söyleyerek başlamak istiyorum.Bu malum Ergenekon medyasının ve kimi bir takım normal medyanın yansıttığı gibi bir AKP Cemaat kavgası değil.

Peki medya nın büyük kısmı bunu neden böyle gördü? Ulusalcı medya zaten uzun süredir alttan alta bunun altyapısını yapıyordu.Ergenekon ve Balyoz Muhipleri bunu dillendiriyordu,daha doğrusu sandıkla seçimle ergenekonla balyozla yıkamadıkları yeni Türkiye fikrini ve bunun meşru seçilmiş hükümetini;kendi içinde bölüp parçalayıp güçsüz bırakmayı hedefliyorlardı.Bu her zaman böyle olmuştur böl ve yönet taktiği tarihte her zaman işe yaramıştır.

Benim şaşırdığım konu ise pek çok demokratik kaleminde buna fazlaca inanması oldu.Ergenekon medyasını tarafından daha göreve gelir gelmez irancı fettulahcı cemaatçi diye suclanan Hakan Fidanın güya cemaatçi savcılar tarafından ifadeye çağırılmasına herkesin çabucak safiyane bir tavırla inanmaları oldu.
Kusura bakmayın ama yemezler.Hakan Fidan tabiri caizse içimizden biridir; Anadolu çocuğudur.Bu yüzden göreve gelir gelmez İsrail en üst seviyede rahatsız olup tepki vermiştir.İçimizdeki İsrail ise internet siteeriyle haberlerle Fidanı yıpratmak için herseyi yapmıştır.Ne kadar uğraşırlarsa ugraşsınlar Hakan Fidan milletin teveccühünü kazanmıştır.

İşin özüne gelirsek Hakan Fidan ve ekibi hükümetin desteğiyle PKK,Kürt sorunu ve kck konusunda son derece ciddi mesafe kaydetmiştir.Hakkını yemeyelim önceki müsteşar Emre Taner ve ekibi de başta Cevat Öneş olmak üzere bu işler için gayret sarfetmiştir,bu işleri başlatmıştır.Bu işlerin en az zararla barışçıl bir sonuca ulaştırılması için risk almış heryolu denemiştir.İmralıyla pkk diasporasıyla temas saglanmıs örgütü masaya çekilmiştir.Belli sürelerlede olsa ateskes saglanmıştır.KCK nın içine sızıp örgütü masada istediği noktaya getirecek kadar mesafe elde etmiştir.Bunu anlamak için kahin olmayada gerek yok.Verilen tepkiler birseylerin başarıldığının başarılmak üzere olduğunun;barışa yaklaşıldığının kanıtıdır.Tüm bu gelişmeler kanayan yaranın kapanmaya yüz tutması bazılarında direk karın ağrısına neden olmustur.Bu karın ağrısı her yerdeki adamlarını kullanıp barısı engellemek için türlü oyunlara başlamıştır.

Oslo görüşmeleri basına sızdırılması bunun en bariz kanıtıdır.Zaten bu görüşmelerin sızdırılmasının nedeni de bu son olaylarla son derece alakalı.Son hamleylede kck ya sızan mit elemanları desifre olmakla yüzyüze gelmiştir.Bu cok büyük bir tehlike olmustur.

Bölgede sorunlarını çözmüş Yüzmilyarlarca dolarını iç savaşına akıtmayan bir Türkiye birilerini son derece rahatsız ediyor.İç huzurunu saglamış feraha çıkmıs bir Türkiye ortadogunun ve dünyanın yeni yıldızı olacak güce rahatlıkla sahiptir.İşte bu nedenle Hakan Fidan ve mit üstünden başbakan ve barış hedef alınmış için içine cemaat süsü verilip bir taşla bir kaç kuş vurulmak istenmiştir.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank