content

09 Şub

Melahat Ecevit’den: Nisan Günleri

Kitaplar vardır yayınlandıkları günlerde bilinir, duyulur sonra unutulur. Kitaplar vardır hem yayınlandıkları günlerde bilinir, beğenilir, okunur, hem de  yıllar geçse de, şairinden, yazarından, imza sahibinden söz edilir .

Isparta ilimiz merkezinden seslenen, Melahat Ecevit hocanımın, 120 sayfalık “Nisan Günleri” adlı şiir kitabı geride bıraktığımız yıllarda yayınlandı. Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan, Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği yayınları arasında gün yüzü gören ve bizimle selamlaşan “Nisan Günleri” adlı kitabın yayımlanışında büyük emekleri geçen, Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği 2.Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci’nin sunuş veya takdim mahiyetindeki değerlendirmeleri anılan kitabın arka kapağında yer alıyor.

İlk sayfalardan birinde, Melahat Ecevit’in biyografisi olarak verilen anlatımlar ve onun arkasındaki sayfada, Burdurlu, rahmetli Müzeyyen Düdük annemizin, Melahat Ecevit için yazdığı akrostiş şiiriyle karşılaşıyoruz.

 Dr. Şemsettin Küzeci, “Melahat Ecevit’in şiirlerinde aşk, ümit özlem ve vatan aşkı gibi konular yer almaktadır” diyor. Müzeyyen Düdük annemiz; “Memnun oldum şiirlerini okuyunca/Ezelden iffetlisin, soylusun sen” diye söze başlıyor “Alnın açık, hürsün sen” adlı akrostiş şiirinde. Melahat Ecevit hocanım, Nisan Günleri adlı kitabında ilk şiir olarak, Acı hatıra adını verdiği şiiriyle başlıyor. Bu şiirin ilk dörtlüğü şöyle:

Vefasız uğruna yakma kendini,

Yaktığın ateşi söndüremezsin.

Coşkun sular gibi yıkma bendini,

Geleni geriye döndüremezsin.

Sonra Melahat Ecevit şiirlerinin mısraları arasında gezmeye devam ediyor. Zaman zaman üzüntülerden, kırgınlıklardan, zaman zaman mutluluğa giden yolların engebelerle dolu oluşundan dem vuruyor uzun uzun. Uğrunda gözyaşı dökülenlerin hassaslıktan uzak oluşları karşısındaki üzüntülerini anlatıyor mısralarında. Melahat Ecevit hocanımın, şiirlerinde ele aldığı her konuyu başarıyla işlediğini, sonuçlandırdığını ve sayfalara aktardığını başarı çizgisi üzerindeki yürüyüşleriyle karşılaştığımızda, onun Türk şiiri içinde ayrı ve önemli bir yere sahip olduğunu görür, teslim eder ve alkışlarız.

Melahat Ecevit: Ispartalı olan Melahat Ecevit beş yıllık öğretmenlikten sonra 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Almanca Bölümünden mezun oldu. Almanya’da bulundu. Yurda döndükten sonra Noterde yeminli çevirmen olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra müzikle olan çalışmalarını Isparta Müzik Cemiyetinde devam etti.

Merkezi Isparta’da bulunan Göller Bölgesi Şairler ve Yazarlar Derneğinin  Genel Başkanlığını sürdüren, değişik gazete ve dergilerde, şiir ve yazıları yayınlanmaya devam eden, yurt içi ve yurtdışındaki Radyo ve Televizyonlarda kültürel programlara katılan, değişik yarışmalarda farklı derecelerde ödüller alan, güfte yarışmalarında ödülleri bulunan, Türkiye genelinde “Yılın şiir annesi” seçilen, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından “Milli Şairlik” unvanı verilen Melahat Ecevit Isparta ilimiz merkezindeki kültürel faaliyetleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.a

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank