content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Şub

CHP’de Temayül Yoklamaları Dengeleri Değiştirmiştir

Hafta sonu CHP'de meclis üyelikleri adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı. Büyük ihtimalle tek numaralar örgütlere, çift numaralarda il ve genel merkez kontejanına verilecek.
Temayül yoklamasında ilk sıraları paylaşanlar kesinlikle seçilebilecek yerlerden meclis üyesi olacaklar. Partileri ister kazansın isterse kaybetsin, temayül yoklamasında ilk sıralarda çıkan parti üyeleri meclis üyesi olarak partileri tarafından listeye yazılacak.

****
18 Şubat saat 17'ye kadar tüm siyasi partiler belediye başkan adaylarını ve meclis üyesi adaylarını ilçe seçim kurullarına verecekler.
Ve Temmuz ayından beri devam eden aday adaylık süreçleri noktalanacak.

30 Mart akşamına kadar da adaylar seçilmek için yarışacaklar. Meclis üyeliklerinde ilk 10'da bulunanlar mutlaka meclis üyesi seçilecekler. Sonrakiler içinse alınan oylar önemli olacak.

Çatalca gibi meclis üyesinin 21, Büyükçekmece gibi 31, Esenyurt gibi 47 olan meclis üyesi sayılarında ise durum daha farklı olacak.
Çatalca'da seçimi kaybeden partinin mecliste en fazla 5 ile 8 meclis üyesi, Büyükçekmece gibi ilçelerde ise kaybeden siyasi partinin 12 ile 15, Esenyurt gibi ilçelerde ise kaybeden siyasi partinin mecliste en fazla 15 ile 20 arasında meclis üyesi ile temsil edilecek.

Başkan Kara kazandı,
muhalifler kaybetti

Pazartesi günkü yazımda Silivri, Çatalca ve Avcılar'da yapılan temayül yoklaması ile ilgili notlar yazmıştım.
Özellikle Çatalca'da yapılan temayül yoklamasıyla ilgili bugün yazmak istiyorum.
Beş yıldır belediye başkanlığı yapan Cem Kara'nın, teşkilat içinde karşılığı olmadığını iddia eden başkan muhalifleri Pazar günü sınıfta kaldılar.

****
Bugüne kadar kullandıkları tüm argümanların bir karşılının olmadığı ortaya çıktı.
Düşünün, Çatalaca'da üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Fırat Aykut, partinin eski ilçe başkanları; Yusuf İşçi, Kasım Kolcuoğlu, Naci Özcan, belediye başkan aday adayları, mevcut ilçe örgütü olmak üzere Belediye Başkanı Cem Kara'nın belediye başkanlığına karşılar.

Ve bu isimlerin dışında başka isimlerde bir araya gelerek başkanın meclis listesine karşılık bir liste çıkardılar.
Yukarıdaki isimlerin tamamı belediye başkanlığı için de temayül yoklaması istiyorlardı.

Ve bu isimlerin tamamı Ankara'ya giderek temayül yoklaması da dahil taleplerini ilettiler ve Başkan Kara'nın aday yapılmamasını istediler. Gerekçeleri de açıktı; 'Başkan Kara'nın teşkilat içinde karşılığı yok, Çatalca'da seçimleri kaybederiz.'
****
Mevcut İlçe Başkanı Abdullah Aslan'dan önceki başkan olan Naci Özcan listeye ancak 8. sıradan girebildi. Anlayacağınız Başkan Kara'nın muhalifleri, listeye seçilebilecek yerden isim sokamadılar. Belki il ve genel merkezin kontejanından listeye kimi isimleri sokabilirlerse sokacaklar. Ve listeye Kara'nın önereceği isimlerde gireceğine göre, son 30 yıldır Çatalca'da CHP'nin belirleyeci isimleri bu sefer dışarıda kalacaklar.
****
Ve Cem Kara 9 Şubat'ta aday gösterildiğinde (ki, bence Cem Kara Pazar günü yapılan temayül yoklaması sonrasında tartışmasız olarak adaydır) ve 30 Mart akşamı seçimi kazandığında partinin sahipleri olduğunu düşünenler, köylerine dönecekler ve de bir tarih kapanacaktır.
Galiba olması gereken de bu.

Temayüy yoklaması
Işıklar'ın aleyhine olmuştur!

Silivri'de Özcan Işıklar'ın tüm muhaliflerinin desteklediği meclis üyesi listesi seçimleri kazandı. Işıklar'ın listesi ise seçimleri kaybetti.
Kağıt üzerinde en şanslı aday tartışmasız Özcan Işıklar'dı. Pazar günü yapılan seçimin iki yansıması olacaktır.
Işıklar aday olursa, seçimlere muhalif bir meclis listesi ile katılacaktır ki, bu kendisi için bir olumsuzluktur.
İkinci olumsuz yansıması ise teşkilatın karşı olduğu Işıklar'ın genel merkez tarafından aday olarak belirlenmesi zora girmiştir.

****
AK Parti'nin yaptığı anketlerde 1. çıkan Hüseyin Turan'ın yerine Tahir Sert aday olarak parti tarafından açıklanmıştır.
Yine AK Parti anketlerinde Özcan Işıklar yüzde 44 çıkıyordu.
Görülen o ki, Silivri'de birinci çıkan isimler aday gösterilmiyorlar. Farklı dengeler gözönünde bulunduruluyor. Turan'ın başına gelen, Işıklar'ın başına gelebilir.

Pazar günü yapılan temayül yoklamaları CHP'deki dengeleri değiştirmiştir. Biline...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank