content

12 Mar

Mehmet Nacar’dan: Sürgün Âşıklar

Gazeteci yazdıklarıyla, yayınladıklarıyla, sanat ve edebiyat dünyamızda ses getiren şair, yazar ve araştırmacılarımızdan Mehmet Nacar’ın Gaziantep merkezinden seslenişi, seslenişleri sürüyor.

Yenilerde, 128 sayfalık, pırıl pırıl baskılı bir şiir kitabı yayınlandı ve bize ulaştı, ulaştırıldı. Adı: Sürgün Aşıklar.

Hocanın yakışıklı bir fotoğrafı kapakta bizimle selamlaşıyor, gülümsüyor. Merkezi Ankara’da bulunan Yıldızlar Yayıncılık, yayınları arasında Günyüzü görmüş.

“Aziz üstadım, değerli insan sayın İsa Kayacan’a saygılarımla” notuyla imzalanan kitabın, merhabası, önsözü, sunuşu Mehmet Nacar hocanın. Bir yerinde:

“Elinizdeki kitap elli yılı aşkın bir çalışma ve deneyimin sonunda meydana gelmiştir. Tamamı hece şiirlerinden oluşan kitapta sevgi, sistem, hüzün ve toplumsal içerikli şiirlerle taşlamaları karışık olarak bulacaksınız” denilişi, dikkat çekiyor, kitabın içeriği hakkında bilgi veriyor.

Kitabın 4. sayfasında başlayan 7 ayrı dörtlükten meydana gelen “Vazgeç” adlı şiirden iki dörtlük alarak devam edelim efendim:

 

Mazi dosyasında sabıka kaydı,

Çıkarıp altını çizmekten vazgeç,

Dilin her kusuru pullayıp saydı,

Yüzümü öfkeyle süzmekten vazgeç.

 

Bu sevda yolunun başından beri,

Göğsüme geçirdin çelik çemberi,

İbadet ettiğim duygu mimberi,

Önüne putları dizmekten vazgeç.

 

Mehmet Nacar, usta bir kalem, yılların gerilerinden süzülüp gelmiş güçlü bir kalem. Şiirlerindeki uyum, tutarlılık, ileriye bakan, uzanan görüşler, Mehmet Nacar duygularının zenginliğini, kalıcılığını ortaya koyması bakımından önem taşıyor, anlam taşıyor.

Bu anlatmaya çalıştığımız gerçekler, Mehmet Nacar şiirlerinin anlatımlarının tamamında vardır.

Elimizdeki kitapla birlikte bugüne kadar altı ayrı kitabın imza sahibi olan Mehmet Nacar, şiirimizin kilometre taşlarından biridir. Sayfa 66 “Akıllıya hasretim” adlı, başlıklı şiirden bir dörtlük alarak noktamızı koyalım:

 

Bütün delileri benim için mi…

“Yaratıp sırayla gönderiyorsun?

Duygu kovanıma sunum için mi?

Çiçekten arıyla gönderiyorsun?

 

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank