content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Haz

Helalleşmek!

Helalleşmek...
Başbakan böyle diyor!
Efendim seçim atmosferinde söylenenler orada bırakılsın, unutulsun, söylenmemiş sayılsın, GELİN HELALEŞELİM!
Yani bu iş bu kadar ucuz!
Herkes, her türlü hakaretleri yapsın, neredeyse küfür derecesine varan cümleler kurulsun, şeref, haysiyet, onur ayaklar altına alınsın ve "seçim atmosferinde olur böyle şeyler" denilerek HELALLIK DİLENECEK!
Yani bu iş bu kadar basit!
Söylemlerle vatandaşı gerin, strese sokun, kardeşi kardeşe adeta düşman edin, aralarına mesafe sokun, her türlü ithamlarda bulunun ve "geçmişi unutalım. Dünde bırakalım. Helalleşelim. Birbirimize hakkımızı HELAL EDELİM"
İşte hepsi bu!
Yani ÖZÜR dilemek...
Eee sonra?
Birbirimizi AFFEDELİM!
Yani mahkemelere gitmeye gerek yok mu diyorsunuz? Birbirimize dava açmayalım mı diyorsunuz?
O zaman bizler de sizleri örnek göstersek, emsal göstersek ve kendi meslek gruplarımız içerisinde birbirmize verip veriştirsek, daha sonra da üstün gelen diğerine; "HELALLEŞELİM" desek olur mu dersiniz? Adama her türlü hakareti yapacağız, amacımıza ulaşacağız, ondan sonra da BÜYÜKLÜK göstererek, "HELALLEŞELİM" desek olur mu?
Yani bu iş bu kadar kolay..!
Aslında Başbakanın kendisi bile bu davete inanmıyordur! "İş olsun torba dolsun" türünde bir talihsiz konuşmadan öte gitmeyecektir!
Sadece kendisi değil, siyasi parti Genel Başkanlarının hemen hepsinin birbirine söylediği o kadar çok kötü şeyler var ki, HELALLEŞMEK için bile BAKACAK YÜZ ister! Tokalaşmak için UZATILACAK EL ister! Söylenenleri unutacak KALP ister!
Kaldı ki bu söylemlerden sonra birileri oy kaybetmiş, birileri de İKTİDAR olmuş! Bunun AFFEDİLER yanı var mı?
Bu HELALLEŞMEK kelimesini KILIÇDAROĞLU veya BAHÇELİ söyleseydi, az çok anlaşılır bir yanı olabilirdi belki...Ya da şöyle söyleyelim:
Aynı HELALLEŞMEK kelimesini seçimlerden hemen sonra 36 milletvekili çıkaran bağımsız amma BAĞIMLI olduğunu bildiğimiz BDP yetkilileri söyleseydi, Başbakanımızın tavrı ne olurdu? Yarın meclise BDP milletvekilleri tarafından HELALLEŞMEKLE ilgili böyle bir ÖNERGE gelirse, Sayın Başbakanımızın oyu EVET mi olacaktır, yoksa HAYIR mı?
-"Evet çok doğru söylüyorsunuz? Olanlar oldu, Geçti bitti. Önümüze bakalım ve HELALLEŞELİM" der miydi?
Sözün Özü!
HELALLEŞMEK'le anlatılmak istenen bence ÖZÜR dilemektir. Haklıysanız, söylediklerinizin arkasındaysanız, neden özür dileyeceksiniz ki!?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank