content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 May

Hatay Reyhanlı Olayına Basın Yasağı Geldi!!

Bu bir değil, üç - beş değil... Gün geçmiyor ki Cumhuriyet Savcılığı'ndan; şu kişi veya şu kurum, ya da şu olay hakkında haber, yazı, yorum, yapılmayacak"  şeklinde yazı gelmesin..Evet işte bu defa da Hatay Reyhanlı olayı ile ilgili basın yasağı getirildi.

Fakat bunu yazarlarımıza anlatmakta güçlük çekiyoruz! Basın açıklaması yapmak isteyen parti, sivil toplum örgütleri, dernekler, sendikalar vs. anlatmakta zorluk çekiyoruz!

Yok bundan bir şey olmaz...

Yok biz gerçeği yazıyoruz...

Yok yalan olan ne var...

Ne varsa onu yazıyor, açıklıyor ve ilgililerini kınıyoruz...

Yok bunda şu kişilerin, şu örgütlerin, şu devletlerin, şu hükümetlerin, şu komşuların, yok terör örgütünün, yok Suriye'den kaynaklı, yok Amerikan işi vs. şeklinde bizlere açıklamada bulunuyor ve mesajlarının yayınlanması için diretiyorlar...

"Yayın yasağı getirildi" desek de bu defa bizleri korkaklıkla vs. suçlama yoluna gidiyorlar!

Evet AKP Hükümeti basını hiç amma hiç düşünmüyor!

"Yassak dediysek yasaktır" deyip kestirip atıyor! Ve ilişik olarak gönderilen tebliğde gerekçeli karar; "Ceza Mahkemesi Kanunu'nun tüm hükümleri, Ceza Mahkemesi Hukuku Genel İlkeleri, CMK md.153 Kalem Yönetmeliği md.45 (değişik) 5371 sayılı Ceza Mahkemesi Kanunu'nun  başka hüküm koyduğu haller saklı kalmak ve savunma hazırlıklarına zarar vermemek şartıyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir) hükmü ve Basın Kanunu md.3 vd. hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, hazırlık soruşturmasının gizliliği izahtan vareste olduğu, dolayısıyla CMK md.153'ün amacı soruşturmanın gizliliğini korumaktır.Yapılan görsel ve yazılı medyada yayınlanmasında  gizliliğe zarar verecek ve soruşturmanın geleceğini tehlikeye düşüreceğinden YAYINLANMASININ ve GÖSTERİLMESİNİN YASAKLANMASINA karar verilmiştir" şeklinde belirtilerek  basının eli kolu bağlanıyor!

İki arada bir derede kalan basın.

Neden bu kadar katı bir tutum sergileniyor anlamadım!

Daha önceleri de basın vardı ve bu kadar YASAKLAMA getirilmiyordu!

Sözün Özü!

Deliller vs. her şey devletin elinde. Basının bunu değiştirmesi mümkün değil. Şunu da belirtmek istiyorum ki; boyalı basın, TV'ler, yayın yasağına hiç uymadıkları halde, her akşam çeşitli yorumlar yapıldığı halde, ses çıkaran yok amma, yerel maalesef bana geliyor ki çok daha YASAKLARA maruz kalıyor! İnşallah AKP hükümeti bu YASAKÇI zihniyetten bir an önce kurtulur ve basın üzerindeki BASKIYI bir an önce kaldırıp DEMOKRASİ sınavından geçer not alır. Zira AKP hükümetinin basın konusundaki notu şu an için pek iç açıcı gözükmüyor.

 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank