content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Hastahaneye Gittik, Karakolluk Olduk..

“Temel ilkelerden asla ödün vermeden seçkin kadrosu ile bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden; hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı, uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile sektörde öncü uygulamalarla fark yaratarak sağlıkta dünya markası olmak” Misyonu, Mükemmeliyet odaklı ve güvenilir sağlıklı yaşam ortağı olmak Vizyonlu.

Dürüstlük Liderlik Takım çalışması,Hasta ve çalışan memnuniyeti, Mükemmellik mekanizmalarını kullanarak sürekli eğitimle gelişmeyi destekleyen yüksek kaliteli hizmet sunmak ve çalışanlar tarafından benimsenmesini sağlamak üzere kurulan bütün sağlık kurumları ayakta kalabilmiş, benimsenmiş ve lider olmuştur.

Çalışanlar, stajyerler, tedarikçiler, ziyaretçiler ve hastalar için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanması,Ulusal mevzuat ve uluslararası standartlara göre çalışan sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesidir.

Doğal kaynakların korunması ve enerji tasarrufunun gerçekleştirilmesi, üm çalışanlarımızın çevre konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi,atıkların azaltılması, kaynağında doğru ayrıştırılması, mevcut atıkların çevreye zararının en aza indirilmesi,  çevreye olan etkilerin minimum düzeyde tutulması ve  çevreyi koruma ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi”  sağlık politikasında  amaç   olmalı, çalışan bütün doktor ve hizmetlilerle, hastalar da  haddini bilmelidir.

Asrın kaosunda, bozulan düzen çarkında, hüsranın kol gezdiği, sapla/samanın birbirine karıştığı, değerlerin kaybolduğu bir zaman diliminde, bu tür olaylar sanki hep beni bulur, ben şahit olur, yazmak zorunda kalırım.

Düzelmesini, daha iyi olmasını arzu ettiğimiz Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesine zaman zaman yolumuz düşer. Yıllardan beri Beyin Cerrahi bölümüne gider/gelirim. Boyun ve bel fıtığı tanısı ile tedavi altındayım, yıllardan beri de bir netice alamadım.
Hastaneden ayrılan bir doktorun hastası olarak,Mehmet Ali Ekici isimli bir doktora  randevu alarak, zamanından önce hastaneye gittim.
Hastanelerde güzel bir uygulama var: engelli, 65 yaş üzere, gaziler için sıra öncelemesi yapılıyor. Bu haktan yararlanmak için görevli hemşirelere rica ettim ve bekle seni alacağız dediler.

Randevu saati geldi/ geçti, çağıran yok. Açık kapılı muayenehanede oturan doktor ve hemşirelere ikazda bulundum, sen misin söyleyen, bir doktora yakışmayan sert çıkışlarla, ifadelerde beni oradan kovmaz mı…Ben de bir doktorun böyle bir hakkı  olmadığı, hasta/doktor münasebetlerinde bunun iyi bir netice vermeyeceğini  söyledim. Karşılıklı münakaşalar biraz kabuğundan çıktı, doktor güvenliği çağırdı. İki görevli birden gelerek polis noktasına, oradan da Ertuğrul karakoluna götürüldük. Günler öncesinden randevu alıyorsunuz, doktora gidiyorsunuz, böyle tatsız bir olay başınıza geliyor ve tedavi olamadan karakolluk oluyorsunuz.
Mübarek  Cuma günü, Mîrâc Gecesinde kötü bir tesadüf desek, tevafuk olur mu? Nefsim adına Allah’a sığınırım, olup/bitenleri O benden daha iyi biliyor.
Bu doktordan vatandaş adına, ben de şikayetçi oldum, zabıtlar tutuldu, bekliyoruz.
Bak hele… Halimize bak. Koridorda beklerken, daha önce giren hastalarla bu tür münakaşalar yapan doktorun tavır ve tutumlarını beğenmedim, yüzüne de söyledim.
Bilinmez… Belki yakında mahkemeye de çıkarız, hasta bir haklı olarak, haksız da çıkabiliriz. Kendini dev aynasında gören, halkı belki bir sürü kabul eden bu ve bunun gibi doktorlar, idareciler, yöneticiler, bürokratlar ve hizmetliler çok gördük, yaşadık.. Önemli olan geldiğimiz noktada bize ne oluyor, nereye gidiyoruz? Halimiz, yolumuz ve çaremiz nedir?...
‘İnsan’ olduğumuzu unuttuğumuz an, bu tür şikayetler, olaylar bitmeyecek; insanlık hüsranda boğulacaktır.
Yazımı,anlayanlar için İNSAN ÜZERİNE RUBAİLERLE bitireyim:
İnsan bu, etten kemikten,
Ruhu bedeni tamamlar.
Asâlet ister dirlikten,
Bunu bilemez hahamlar.
……………….
İnsan olmak kolay mı,
Nicede iki hece.
Yüzünde nûr kalay mı,
Aşk ile gelir vecde.
………………….
İnsan, bir de var hayvan,
Nisyan, akıllar hayran,
İsyan, olur mu bayram,
Pişman, tövbekâr seyran.
…………………….
İnsan olmak  bir nimet,
Şanı tamamlar ismet,
Kaderde varsa  kısmet,
Fazilet olur kispet.
…………………..
Nur-u Cemal yaratmış,
Kaş, yüz, el, dil donatmış,
Basan olmuş bunaltmış,
Duyguları karartmış.
…………………..
KEMÂLİ yıllar beri,
İnsanlar için yazar,
Menfaatte en geri,
Nefsine çukur kazar.

GÜL DİKENİ
NEREDEYİZ?
İmtihan dünyasında,
Günahlar gayyasında,
Bâtılın  havasında,
Nefisler savaşında,
NEREDEYİZ?
KEMÂLİ

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank