content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Kalkınmanın Yolu Ortak Akıldan Geçer

Kıymetli okurlarım, bundan böyle “YOLCU”üst başlıklı köşemde siz değerli okurlarıma yazılarımla eşlik edeceğim.

Beraber yolculuğumuzda 0rtak aklı önemsiyorum, hepimizin önemsemesi gerekiyor. Çünkü bu topraklarda beraber yaşıyoruz, beraber üretiyoruz beraber tüketiyoruz, beraber seviniyoruz beraber üzülüyoruz, beraber kazanıyoruz beraber kaybediyoruz. O halde biz bir bütünün anlamlı parçalarıyız. Bir arada veya yalnızken yaptığımız olumlu veya olumsuz yönlerimizle toplumsal yaşamımızı şekillendiriyor, birlikte bütünü oluşturuyoruz.

Hangi bireyimizi ihmal edebiliriz ki!!! Bu topraklarda yaşayanlar ya annemiz, ya babamız, ya kardeşlerimiz, ya akrabalarımız veya eş dost ve komşularımız. Her biri birer değer, hep beraber toplumsal değerimizi, derinliğimizi, gelişmişliğimizi ve kalkınma düzeyimizi oluşturuyoruz. Aslında hep beraber değerliyiz, anlamlıyız, tek başına hiçiz. En değerli varlığımız evlatlarımız, yaşayan her bir vatandaşımızda bir anne babanın evladı ve aslında en değerli. Özetle bir bütünün parçalarıyız, bir halkanın zincirleriyiz, tek tek mutlu isek toplumsal olarakta mutlu olabiliriz. İhmal edeceğimiz hiç bir insanımız, canlımız, varlığımız yoktur.

O yüzden bu köşede yazılanlar benim görüş ve yorumlarım olsa da sizlerin okumasıyla, görüş ve önerileriyle anlam kazanacak ve toplumsal faydaya dönüşecek. Bu vesileyle sizlerin görüş ve önerilerinin en az yazılacaklar kadar önemli olduğunu ve yazılacaklara anlam katacağını vurgulamak istiyorum. Lütfen görüş ve önerilerinizi esirgemeyiniz.

Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki kalkınmanın yolu ortak akıldan geçiyor. Biz bu toplumda bir koronun üyeleri gibiyiz, hep beraber aynı notaya vurabilirsek anlamlı sesler çıkarabilir ve toplum olabiliriz. Bu demektir ki, hiçbir düşünceyi ihmal edemeyiz, hiçe sayamayız, her bireyimizin görüş ve önerilerini yönetimlerimize katarak zenginleşmeliyiz, derinleşmeliyiz, değerlileşmeliyiz. Bunun da yolu sevgiden, değerden, diğerlerini önemsemekten geçiyor.

Özetle HEP BERABER ORDU’yuz. Bu demektir ki kıyıda veya merkezde, köyde veya şehirde her bir vatandaşımız en az üst düzey çalışanımız yöneticimiz kadar değerli. O halde hayatlarımıza sevgiyi hakim kılarak, çevremizdekilere sevgiyle bakarak, her bir insanımıza kendi öz evladımız kadar değer vererek oluşturacağımız ORTAK AKLI önemsemeliyiz. Yaşamımızın her alanına, kararına, adımına hakim kılacağımız sevgimizle yoğurarak oluşturacağımız ortak akıl YENİ BİR MEDENİYET TASAVVURUMUZU da ortaya koyacaktır.

Hayatımızın özetini “maddi ve manevi kalkınma isteğimiz” oluşturuyor. Bununda yolu ortak aklı tesis etmekten, ortak akılda her bir bireyimizi en az kendimiz kadar önemsemekten geçiyor. Önemsemenin yolu toplumumuza sevgi dilini hakim kılmaktan geçiyor. Doğrularımızı,hayata geçirmek için adım atarak anlamlı kılmalıyız. Şimdi her birimizi bizim dışımızdakilere “en az benim kadar, hatta benden daha değerli” diye düşünen gözlerle bakmaya, selamlamaya, dinlemeye ve ORTAK AKLI tesis etmeye davet ediyorum.

Sevgiyle kalmanız dileklerimle yeni yılınızı kutluyor, hepinize tek tek saygılar sunuyorum. eyupelmas@gmail.com

(NOT: bu yazım daha önce Ordu Olay gazetesinde yayınlanmıştır)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank