content

12 Ağu

Gümülcine’den ‘İnsanca’ Dergisi’nin 2. Sayısı

Yunanistan’dan, Gümülcine’den gelen bir dergi var, sanat, düşünce, kültür Dergisi ‘İnsanca’.İkinci sayısı bize ulaşan bu derginin sevimli bir görünümü var. İnsanın bağrına basası geliyor. Hele geldiği yer ve soydaşlarımızın seslerinin duyulması, görülmesi bakımından taşıdığı önemi de göz önünde bulundurursak, bu hasret bir kat daha artıyor.

İnsanca Dergisinin sahibi ve sorumlusu: Kültür-Sanat Şirketi Yazı İşleri Müdürü: Hakan Mümin. Yayın kurulunda; Ahmet M. Ahmet, Faik Hakkı Ali, Dr. Hasan Ahmet, Mustafa Çolak görev yapıyorlar.

Dergi içinde, sayfalarında değişik yazı ve şiirlerle karşılaşılıyor. Yazı ve şiirleriyle dergi sayfalarında yeralanların bir sıralamasını yapalım öncelikle: Sema Salihoğlu, Şefaat Ahmet, Rahmi Ali, Hasan Ahmet, faik Hakkı Ali, Füsun Suka, Mustafa Çolak, Ahmet M. Ahmet, Mehmet Dükkancı, Şule Hüseyin, Emre Ahmet, Vildan Serdar.

Şefaat Ahmet ‘Gerçek değil’ adlı şiirinde şöyle sesleniyor, duygularını sayfalara aktarıyor:

Kalbimiz karar verir,

Mantığımız değil,

Çaba önemlidir, sonuç değil,

Bu yaşadığımız da zaten yalandır,

Gerçek değil..

Dergi içindeki öyküler, denemeler, şiirler birbiri ardına sıralanırken, Hasan Ahmet imzalı şiirler çıkar karşımıza. ‘Keşke’ adlı şiirinde, daha doğrusu bu şiirin bir dörtlüğünde Hasan Ahmet şöyle seslenmektedir:

Kuş gibi bakarsa insan insana,

Sevgi, merhamet çoğala çoğala,

Her yer dolar taşar, bütün dünyada,

Neşelenirler denizler, nehirler.

Füsun Suka ise evini güzel evini anlatıyor şiirinde

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank