content
14 Ara

Genç Olmak (I)

Genç olmak; büyük ölçüde bedenle ilgili degil “Beyin”le ilgilidir.
Gençligin ruh ve madde tazeligi bir aradadir. Ruh, beyin ve beden tazeligini kendinde toplayan Gençtir.Genç olmak; izdirap çekmek demektir. Bir baska deyisle “Mademki istirap çekiyoruz o halde Genciz.” Genç olmak;  “Bir omzuma ayi, digerini günesi koysaniz davamdan vazgeçmem” diyebilmektir.

Genç olmak; Enes (r.a.), Musab Bin Umeyr (r.a.), Sad Bin Ebi Vakkas (r.a.)  ve binlerce Genç sahabe olabilmektir.

Genç olmak 90 yasinda cihada giderken gemide sehit olan Ebu Talha olabilmektir.

Genç olmak; 40 kisiyle Çin kalesini basan ve oluk oluk kanlari dereyi dolduran Kürsad ve 40 çerisi olabilmektir.

Genç olmak; 14’ünde Babasi Çagri Bey ve Amcasi Tugrul Bey’in önderliginde Dandanakan’daki üstün stratejisiyle, 40 yaslarinda Avsin’lar, Ersagun’lar, Sav Tekinler, Küpeli Hafiz Hocalarla Türklere Anadolu’nun kapilarini açmak yani Alparslan olabilmektir.

Genç olmak; Seyh Edebali’den akil alip, devlet kuran Osman Bey olabilmektir.

Genç olmak; 11’inde tahta çikip babasi 2.Murat’a “ Padisah bensem emrediyorum, Gel ordunun basina geç. Eger Padisah sensen gel ordunu yönet” diyebilen, 21 yasinda “imkansizi basarip” Istanbul’u fetheden Fatih olabilmektir.

Genç olmak; Istirap çekmeyen, Genç olmayan babasina savas açip, tahta geçen ve babasindan beddua alan, geçilemeyen Sina çölünü 9 günde geçip, Halife ünvanina kavusan Yavuz olabilmektir.

Genç olmak; Devletin çöküs döneminde 33 sene tahtta kalip, hemen hemen hiç toprak keybetmeyen, Kurtulus Savasinin subaylarini yetistiren 2.Abdülhamid olabilmektir.

Genç olmak; Van’dan Erzurum’a silah ve cephane tasirken kara kista donarak sehit olan 120’lerden olabilmektir.

Genç olmak; Çanakkale’de, Trablusgarp’ta, Yemen’de, Sarikamis’ta, Balkanlar’da, Kurtulus Savasi’nda can veren binlerce isimsiz kahraman olabilmektir.

Genç olmak; Bir milleti basinda akbabalar sürüsü beklerken, kendi yaninda da o akbabalara yem olmak isteyenler varken, o milleti tekrar canlandirip, yeniden büyük bir devlet kuran, “Bütün ümidim Gençliktedir” diyen Mustafa Kemal olabilmektir.

Genç olmak; Cemil Meriç, Nurettin Topçu, Necip Fazil, Recep Yazicioglu, Adnan Kahveci, Abdullah Çatli, Ugur Mumcu, Deniz Gezmis, Muhsin Yazicioglu ve Ömer Lütfi Mete olabilmektir.

Bütün dehalar Gençliklerinde parildarlar. Ve bütün davalar gençler elinden yürütülür. Biz bu davaya “Gerçek Gençler” olarak talibiz. Ve yukarda saydigim isimlerin de önüne geçerek bu davaya daha çok sahip çikacagimiza inaniyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Genç Olmak (I)”

  1. 1
    İbrahimî Feyzullah Says:

    Abdullah Çatlı!?

    Çok geniş bir yelpazeniz var dostum...

    Tek tek çelişkilerinizi yazardım amma u lâkin,
    yer ve konum müsait değil.

    Kafa milli olmaktan öteye geçemeyince, köklü olan din de insanı tâmir edemiyor; anladığım bu!



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank