content
09 Mar

Bende Şaştım Bu İşe

BENDE ŞAŞTIM BU İŞE

İşsiz güçsüz iki arkadaş yürüyerek bir yere giderler.Harcayacak, karınlarını doyuracak paraları yoktur. İçinde bulundukları parasızlık ve işsizlik durumuna çözüm yolları ararken bir tarlada çift süren çiftçiyi görürler.

Arkadaşlardan birisi diğer arkadaşına-“ Şimdi bir şey yapacağız. Ben çift süren adama görünmeden şu karşıya gideceğim. Oraya gidip sana el sallayınca –“ BENDE ŞATIM BU İŞE, BENDE ŞAŞTIM BU İŞE.” Diye hiç durmadan bağırmaya başlayacaksın.

Çift süren adam bağırmanı merak edip senin yanına gelirken bende öküzün birini boyunduruktan söküp götüreceğim.

Adam senin yanına gelince diyeceksin ki -“ TEK ÖKÜZLE ÇİFT SÜRÜLÜRMÜ? BENDE ŞAŞTIM BU İŞE.” İki arkadaş bu şekilde anlaşırlar.

Bir tanesi çift sürene görünmeden çift sürülen yerin yakınında bir yere giderek gizlenir. Uygun bir zamanda arkadaşına el sallar. Bunun üzerine arkadaşı başlar bağırmaya- “ BENDE ŞAŞTIM BU İŞE,

BENDE ŞAŞTIM BU İŞE.”

Çiftçi hem çiftini sürer hem de bağırır-“ Ne bağırıyorsun.”

Arkadaşı durmadan bağırır-“ BENDE ŞAŞTIM BU İŞE.”

Çiftçi dayanamayıp bağıran adamın yanına gidince, diğer arkadaşı boyunduruktan öküzün birini alıp götürür.

Çiftçi arkadaşının yanına gidip sorar- “ Kardeşim sen deli misin, divane misin? Ne bağırıp duruyorsun?”

Arkadaşı cevap verir- “ BENDE ŞAŞTIM BU İŞE. TEK ÖKÜZLE ÇİFT SÜRÜLÜRMÜ? İlk defa böyle bir şey görüyorum.”

Çiftçi ne tek öküzü diyecek olur, arkasını dönüp bakar ki öküzün biri var biri yok.

Bu sefer çiftçi de bağırmaya başlar- “ EY AĞALAR BEYLER BENDE ŞAŞTIM BU İŞE, BENDE ŞAŞTIM BU İŞE. Ben çift öküz ile çiftimi sürüyordum öküzün biri nereye gitti. BENDE ŞAŞTIM BU İŞE.”

Yaşadığımız hayatta bazen böyle oluyor. İnsan hiç beklemediği hadiselerle karşılaşabiliyor. Yaşadığı bu olayları anlatırken- “ Şaşırdım kaldım arkadaş.” Der.

Bazen haklı olduğu bir konuda öyle bir hak dağıtımı yaparlar ki, haklıyı haksız duruma düşürürler. Bu duruma düşen insan derki-“ Bu yapılan haksızlığa şaşırdım kaldım arkadaş. ” Der.

İşleri yolunda gider. Güzel para kazanır. Bir devre gelir ki işler alt üst olur, bıçakla kesilir gibi kesilir. Derki-“ Şaşırdım kaldım arkadaş, işler nasıl böyle bir anda alt üst olur.”

Sağlıklı sıhhatlidir. Yakınlarının zorlaması veya kendi isteği ile doktora giderek muayene olur. Tetkiklerini yaptırır, tetkikler neticesinde o sağlam görünen insandan birçok hastalık çıkanca - “ Şaşırdım kaldım arkadaş. Taşı sıkıp suyunu çıkarıyordum. Doktora gidip, muayene oldum bende çıkmadık hastalık kalmadı.” Der.

Evet, bunca şaşırıp hayret etmeden sonra dünya hayatı budur işte.

Varlıkta, sağlıkta, neşede bir anda ortadan yok olabiliyor. İnsan bunları yaşamamış duruma düşebiliyor.

Bazen eşimiz dostumuz ile yan yana gelip dertleşiriz. Herkesin bir derdi vardır. Karşındakinin derdini dinleyip ona teselli vereceksin- “ Üzülme bu sıkıntılarda elbet gider.” diyeceksin. Ama ağzını açıp söyleyecek bir şey bulamıyorsun. Hani derler ya- “Uyuzun tırnağı olsa kendi başını kaşır.”

Dert anlatılan kişinin de morale ihtiyacı vardır. Bu yüzden söyleyecek bir şey bulamaz, karşısındakine söyleyemez.

Sadece sesli sesli bağırası gelir.-“BENDE ŞAŞTIM BU İŞE ARKADAŞ.”

4.3.2010

MUSTAFA YOLCU

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank