content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Şub

Aşkı Ara Belki Bulursun!

Aşk ile yoğurmaktır kalbini, sözcüklerle bütünleştirmek anlamını bilmediğin kelimelerin anlamı olmaktır. Uzaklaşmak istersin, kaçıp gitmek kaybolmak istersin. Ne çaredir ki Hep seninle değil mi? ufacık yüreğinde volkan büyüklüğü kadar bir acı ve sevgi değimlidir aşk?

Çocukluğunu arıyor yüreğim, bir ayakkabı bir elbise için ağlamak istiyor bu gözlerim aşk için değil. Farklı bir acı kıvranıyor içimde. Bütün isteklerim sönüp gidiyor, hareketsiz kalıyor bedenim. Ruhum fışkıracakmış gibi bedenim den ayrılmak istiyor. Bu ne bir acıdır ki bütün acılardan farklı aşkı özel kılan hamur nedir? Suskun kalırsın konuşmak istemezsin. Kimselerin seni anlamsını istemezsin. Gözünde canlanır anılar farkında olmadan farklı dünyalara göç edersin. Gözlerin, uçurum u andıran bakışlarla seyreder âlemi. Kendini yargılarsın sorumluluk almış gibi! Evet öyledir. Aşk sorumluk ister yükü ağırdır taşınması zordur. Özüne dönmektir. Düşüncelere sevk edilmektir, hayatının yeni bir oluş içerisinde olduğunu fark etmektir. Aslında aşk daha farklı bir olgu, bilmem ki içimizde âşık olmayan yoktur herhalde! Ne bileyim içimizdeki olan her acıyı veya sevgiyi aşk olarak mı nitelendiriyoruz? Ama şunu biliyorum, kalbim titriyor heyecanlanıyorum, farklı bir acı hissediyorum kalbimde. Sanki kalbim çığlık atmakta sesini bütün dünyaya duyurmak ister anlam vermeye çalışsam da veremiyorum.

Kelebek âşıktır ışığa kendini adamıştır ışığın kollarına. Üç kelebek misali; ateşi gören kelebekler anlam vermeye çalışır. Muazzam bir edayla ışığını savurur. Etrafı sevgiyle aydınlatır karanlığın gölgesiyle raks eder mana taşır karanlığa ve o üç kelebeğin manası olur o muazzam ışık. Birinci kelebek yanaşır muhteşem bir aydınlık der: Gözlerimi alıkoyamıyorum aşk budur der. İkinci kelebek yanaşmadın kendini aşka bu kadar mı adıyorsun der. İkinci kelebek gider daha fazla yanaşır ve geri döner. Derki, sıcak bir yanı var içimi ısıttı muhteşem bir duygu beni kendisine çekiyor farkında olmadan kaptırıyordum kendimi. Üçüncü kelebek der: Aşkı bu kadar mı tanımlıyorsun, birde ben gideyim nasıl bir duygudur ki sizi bu kadar büyüledi der. Üçüncü kelebek ateşin kucağına kendisini atar ve yok olup gider. Ateşi en güzel anlayan odur. Asıl aşkı tanımlayan o üçüncü kelebektir ama oda hayatta değildir.

Kendini aşka feda edecek kadar cesaretin varmıdır? Ne sözler nede cümleler aşkı tanımlayabilir. Yürüyecek yol uzun olmuş. Sırtımda kanatlarımın ağırlığı basmakta, azim ve inanç yürütüyor beni aşka uçan varsa bir kanadım, bırak aşk uğruna yansın kanatlarım.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

6 Kere Cevaplanmış to “Aşkı Ara Belki Bulursun!”

  1. 1
    avesta Says:

    aşk ölümsüzdür. suyun içinde ki balıklara benzer ayrıldınmı aşktan hayatın sönüp gider. aşkı kendinde bulmuşsun kardeşim. zorluğuda olsa erişilmez dahi olsa bile aşk güzeldir ve yaşamaya değer. aşksız bir hayat düşünemiyorum. yüreğine sağlık....

  2. 2
    BARIŞ ERDOĞAN Says:

    arkadaşim çook güzel tarif etmişsin ....
    kısaca özetlemişsin... daha güzel parçalar yazacağina eminim.. başarılarr dostummm

  3. 3
    barış erdoğan Says:

    harika olmuşş... biraz daha zamana ihtiyacin olacak... biliyorsun orijinallik cook önemli daha yenisin buna ragmen yine de güzel yazmişsin

  4. 4
    aşkı arayan adam Says:

    tebrik ederim sizi necdet bey sanki içimi okuyorsunuz aşkı çok güzel tarif etmişsiniz başarılarınızın devamını dilerim. sizden bir isteğim olacak birgün aşkı arayan adam içinde yazsanız olmazmı?

  5. 5
    hyenturk Says:

    evet necdet kardeşim sana bu hayat mücadelesinde ve kendine okadar doğru bir yol çizmissin ki sana imrenmemek mümkün değil devam et kardeşim senin her yazdığın her kaleme aldığın yazını zevkle gururla okuyacağım ve sana başarılar dilerim

  6. 6
    alev Says:

    necdet bey yorumlarınızı çok beğeniyorum. sizinle en kısa zamanda görüşmek istiyorum.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank