content

27 Mar

Ankara’dan İLESAM Bülteni

Bir yayın serisi çerçevesinde sürdürdüğüm çalışmalar. Dergilerimiz, bültenlerimiz arasından gündemimde yeralıp, sayfalarında yaptığım gezintiler.Bunların bir yenisi, merkezi Ankara’da bulunan, kısa adı İLESAM olan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin yayın organı “İLESAM Bülteni”nin 3. sayısı masamda.

 

Önce kimliğine bakıyorum bu bültenin: Sahibi: Mehmet Nuri Parmaksız, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Cemal Tuzcuoğulları. Yedi isim ve imzadan oluşan bir yayın kurulu var. Yönetim yeri: İzmir Cad. No:33-16 kat. 4 Kızılay-Ankara. Tlf.0312 4194938

Mehmet Nuri Parmaksız, İLESAM Genel Başkanı olarak, “İLESAM’ın faaliyetleri ve son gelişmeler” başlıklı yazısının bir yerinde: “Gelecekte telif hakları açısından olumlu gelişmelerin olacağı ve yazarların gelirlerinin artacağı ve özellikle üyelerimizin çeşitli avantajlar elde edeceği kaçınılmazdır” diyor.

 

Son gelen sayfalardaki başlıklardan: İLESAM, öğretmen ve öğrencilere telif hakları ve korsanla ilgili seminer verdi “Esere saygılı korsana karşıyız” adlı slogan ve logo yarışması ödülleri dağıtıldı/İLESAM Tokat’ta öğrencilere telif hakları ve korsan kavramını anlattı/İLESAM’da 12 dönem Mehmet Nuri Parmaksız yeniden genel başkanlığa seçildi. İLESAM’da istikrar devam ediyor  vd.

28 Nisan 2012 tarihinde İLESAM’IN yılı genel merkezde kutlandı, başlıklı haber Bültenin 16. sayfasında yeralıyor, burada başlıyor, öteki sayfalarda devam ediyordu. Buradan: “Cemal Tuzcuoğulları konuşmasının sonunda, üyelerin sorularını cevapladı” deniyordu.

 

İLESAM Bülteninin elimde, masamda bulunan 3. sayısının sonraki sayfalarında

Beypazarından İLESAM geçti. İLESAM Beypazarı’nda öğrencilerle buluştu/SİMAV, İLESAM ile daha da güzelleşti/Farkındalık yaratmaya devam eden İLESAM’ın 2011 ödülleri sahiplerini buldu “Marifet iltifata tabidir. İltifat görmeyen meta zayidir” başlıkları ve hatırlatmaları dikkat çekiyordu.

 

Kızılcabölük 3. özütsü şiir şenliğinin yapıldığı, Çağımızın Dede Korkut’u, Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun ölümünün 6. yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen panelle anıldığı haberleri de verilenler arasında yeralıyordu. Son sayfada İsa Kayacan’ın “İLESAM Bülteni’nin yeni sayısı” başlıklı yazısı, bülten ön kapak görüntüsüyle dikkat çekiyordu.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank