content
25 Mar

Acizlik

Acizim, aciz olan istemem. Acizim Baki olan isterim. Yorgun Yürekler Oteli, neresidir? Dünya.

Yaşadığımız bu kara. Yaşam kalitesi ne olursa olsun herkeste bir yorgunluk var. Bir gönül yorgunluğu. Acelecilik ve tez canlılık almış başını gidiyor. Hızlı yaşıyoruz ama mutlu değiliz. Bu noktada Mutsuz Yürekler Oteli demek daha doğru olur. Mutsuzu ben tanımladım, yaşamlardan gözlemle. Gerisi Resulün hadisinde. Dünya yaşamını bir ağaç gölgesinde dinlenmeye benzetiyor.

Acizsen, aciz olanla işin ne? Soruyorum dostum. Biraz üzerine düşünmek lazım. Lazım, çünkü en önemli şeyden bahsedeceksek, düşünmek lazım. Yaşamak ve alnı ak olarak bu otelden gerçek memlekete, eve dönmek. Otelde bir gece ne kadar konforlu olursa olsun bir gecedir

Yaşamın Kıyısında adlı Fatih’in bir filmi vardı. Bu addan ilhamla sanki hepimiz İmanın Kıyısındayız gibi mi acaba? İlhamın Kıyısında olan şair gibi.

Bir gün kalacağın otel odasına bu kadar önem vermenin anlamı ne. Anlamsız. Lakin o odada kalanlar, bir gün kalacaklarını bildikleri halde, elim bir yanılgının içerisindeler. Aslında bir gündür yaşamımız. Zamanın ne kadar çabuk geçtiği hususunda sanırım herkesle aynı fikirdeyiz. O zaman nedir bu hırs? Nedir bu kendini bilmezlik? Nedir bu otel düşkünlüğü?

Gurbetteyiz dostum, gurbette ve otelde. Sılaya ve evimize döneceğiz bir gün. Ebedi konağımıza. Mesele budur. Her şeyden önemli olan budur. Normal, sağlıklı bir aklın düşünmekle varacağı ya da düşünmeden varacağı nihai anlam budur.

Bir zamanlar, kalbime ilham düşen bir anda, mısralarla şöyle şekillendirmiştim.

Dünya gurbet, ahret sıla Âdem’e

Var olabilmek

Gurbet içinde gurbet

Sıla içinde sıla

Ne mutlu farkında olana. Ne mutlu acziyetinin farkında olup, bir sevgiliye gönül düşürene. Sevgisinin arkasında durana, ne mutlu Dünya verdiğimiz sözü tutma yeridir. Kızma, sana dünyalık işler için yalan söyleyip sözünü tutmayana. Allah’a verdiği sözü tutmayan, kula verdiği sözü tutar mı?

Acizim, aciz olan istemem.

Acizim Baki olan isterim.

Lakin istemek yetmez. Akla muhal olur böyle bir istek. Gayret lazım. Elinden gelebildiğince gayret lazım. Gerisi Baki olanın takdir hakkı olacaktır. O gün, otelden eve döndüğümüz ilk gündür. Otel önemsiz demiyorum. İstesen de istemesen de o bir günü yaşayacaksın. Dünyanın en karlı işini yapmıştır, geçici bir zamanla sonsuz bir zamanı kazanabilen. Aciz, Baki olamaz; Baki olan asla aciz değildir.

BİR İRONİ:

Dünya, ahretin tarlasıdır. Hadisi var. Dönüm parası alıyorum bu bana yetiyor diye tarlayı ekmeyen çiftçiler var. Bu şeytan işi olur dostum. Üretmek, emek esastır. Kıymetini bilene, kıymetli bir ironidir bu. Ötede dönüm parasını sormazlar, ürünü sorarlar.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank