content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Eyl

12 Eylül’ün Bana Hatırlattıkları

12 Eylül askeri darbesi bana işkenceyi, zulmü,  sorgusuz sualsiz gözaltına alınmaları, yine aylarca hâkim huzuruna çıkarılmadan tutuklu kalınmayı, haksız yere işten ve görevden çıkarmaları, idamları,vatandaşlıktan çıkarmaları, faili meçhul cinayetleri, hukuksuzluğu ve saymayı unuttuğum nice acımasız uygulamaları hatırlatır.

12 Eylül bana Ankara’dan Gaziantep’e otobüsle giderken, sabahın 5 inde mola için durduğumuz lokantada, askerin yönetime el koyduğuna dair radyodaki haberi hatırlatır.

12 Eylül bana taş yesem taşı eriten midemdeki ülser rahatsızlığının başlangıcını hatırlatır.

12 Eylül bana örgenci harçlığımla biriktirip aldığım iki çuval kitabı yakmamı hatırlatır.

12 Eylül bana rahmetli annemin evde bulunan ve ortaokul ile lise yıllarıma ait arkadaşlarımla çektirdiğim fotoğraflarımı evin bahçesinde yakmasını hatırlatır. Bu davranışını oğlum ev aranırsa polisler resimlere bakıp oğlunun yanındakiler kim diye soruyorlarmış diye bana açıklamasını hatırlatır.

12 Eylül bana kardeşimin 15 yaşında tutuklanarak 40 gün işkence görmesini 9 ay hâkim huzuruna çıkarılmadan tutuklu kalmasını sonrada ilk duruşmada tahliye edilmesini hatırlatır.

12 Eylül bana rahmetli annem ve babamın kardeşimi 2 dakika görmek için cezaevinin önünde saatlerce güneş altında beklemelerini hatırlatır.

12 Eylül bana fakülte yıllarında o gün bugün olmasın şimdi gelip gözaltına alacaklar diye yıllarca yaşanan stresli günleri hatırlatır.

12 Eylül bana, 12 Eylül Anayasasına verdiğim HAYIR oyunu hatırlatır.

12 Eylül bana fakülteyi bitirip Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığım kuruma kardeşi sol örgüt üyesi olmaktan yargılandı kendiside sol görüşe mensuptur diye gelen güvenlik soruşturmasında yazılan ibareleri hatırlatır.

12 Eylül bana müfettiş oluncaya kadar geçen 3 yıllık zaman içerisinde gelen güvenlik soruşturması nedeniyle yaşadığım işten atılma korkusunu hatırlatır.

12 Eylül bana bu ülkede solcu olmanın sol duruş sergilemenin ne kadar zor olduğunu, ama o kadar da onurlu olduğunu hatırlatır.

12 Eylül bana daha çok şey hatırlatıyor. Ama fazla zamanınızı almamak için burada kesiyorum.

Ancak 12 Eylül Darbesini yapanlar ve yapanlara övgüler düzenler, günümüzde de eleştiren yağdanlıklara şunu söylemek isterim.

O günleri unuttuk sanmayın, unutmadık, dün gibi hafızamızın bir köşesinde canlı bir şekilde muhafaza edilmektedir.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank