content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 May

Zulümle Teslimiyet Arasında…

Tiyatrolarda iki mask görürsünüz. Biri ağlar, diğeri güler. Aynen, mevcut iktidarın politikaları gibi. Bir kesime her türlü baskı ve zulüm; diğer kesimlere her türlü hoşgörü ve teslimiyet.

1-Bu ne bitip-tükenmez düşmanlık ve kindir? Başbakan, aylardır,(Ülkeyi içeride ve dışarıda, çok büyük hizmetler veren ; inançlı /dürüst / vatanına bağlı / kanunlara saygılı /yolsuzluklara bulaşmamış) geniş bir kitleyi hedef almış durumdadır. Edebe /mantığa / vicdana /örf ve inançlarımıza hiçbir şekilde uygun olmayan bir tarzda ; her türlü hakaret /suçlama ve iftiralar, sürüp gitmektedir. Kendisine biat etmeyen , yolsuzluklar karşısında suskun kalmayan, terörün önünü kesecek çalışmalar başaran bu kesime karşı ,her türlü kıyım /baskı ve zulüm uygulanmaktadır.

a)  Halkımızın büyük bir bölümü, (alkış  tutanların, şakşakçıların, aksine) gerçeklerin farkındadır. Şirk günahı işlendiğini görmektedir. İnsanlara akıl almaz sıfatlar öngörülmesini tasvip etmemektedir. Sürek avının ,toplumun kasten ikiye bölünmesinin amacının ;gündemi değiştirmek, yolsuzlukların  ve teröre verilen tavizlerle bölünmeye gidişin gözden kaçırılması olduğunu idrak etmektedir.

Tek adam yönetiminin ; hukuk düzeninin nasıl dejenere ettiğini, MİT Yasası vb. uygulamalarla ,demokrasiyi nasıl ortadan kaldırdığını ;fikir – ifade-teşebbüs hürriyetlerini nasıl yok ettiğini, takip etmektedir. Oslo’da / İmralı ‘da ve kapalı kapılar ardında , ne sözler verildiğini merak etmektedir. Eğitimin , dış politikanın ,ekonomi politikasının ne perişan halde olduğunu izlemektedir.

b) Bakınız, Sn. Bülent Arınç bile ; toplumdaki aşırı dejenerasyonu ;ahlaki çöküntüyü; uyuşturucu –sigara-alkol-kumar bağımlılığının nasıl bir afet haline geldiğini, tecavüz- sapıklık-saldırı ve cinayetlerin ulaştığı seviyenin ürpertici olduğunu ;itiraf etmektedir.

c)  Yurt dışından gelen uyarıların boyutu bellidir. İstediğiniz kadar , Almanya Cumhurbaşkanına hakaret ediniz. Kimse  sizi ciddiye almaz. Sadece ve sadece, kendinizin ve Ülkemizin itibarını  düşürürsünüz.

Herkes sizin kabine üyeniz midir ki; sizden ödü kopsun /her sözünüzü ve her davranışınızı keramet kabul etsin. Her vesile  ile övgüler düzsün /yaranma adına Hizmete ve Sn. Gülen’e hakaret yarışına girsin.

d)   Neymiş? Halkımız , cemaatin okullarından ve dershanelerinden ,evlatlarını almalı imiş ! Acaba bu sözü ciddiye alan kaç kişi çıkmıştır?

Bu okulların ve dershanelerin ,(yurt içindeki ve dışındaki)başarıları her kesin malumudur. Hepimiz için gurur kaynağıdır. Uluslararası Bilim olimpiyatlarında ve tüm sınavlarda aldıkları derceler ortadadır. Bilginin yan ısıra karakter  eğitimindeki başarıları da bilinmektedir.( Başta Yamanlar Koleji ve Körfez dershaneleri ile yurt dışındaki çok sayıda okulun , başarılarının yakından şahidiyim.)

Hele ,hele Türkçe Olimpiyatları ile (bir azıcık milli gururu olan kimsenin ) gurur duymaması ,hislenmemesi ,mümkün değildir.

e)   Neymiş? Nüfusumuzun %99 u Müslümanmış. Peki nedir bu yolsuzluk /rüşvet/zulüm/kıyım /israf/iftira vb. suçları umursamayan ; aksine meydanlarda alkış tutarak ve yuh çekerek , bu büyük günahlara suç ortaklığı yapan ,kalabalıklar?

Acaba , bu ülke de ,gerçek anlamda Müslüman sayısının %9 olduğunu iddia edebilir miyiz?

Gerçek bir Müslüman ,haksızlık ve yolsuzluklara karşı susmaz. Ülkenin ;Hitler Almanya’sı / Saddam Irak’ı /27 Mayıs ve 28 Şubat Türkiye’si / ABD ‘nin  Mc.Carthy dönemi /Rusya’nın çöküş  dönemi ile mukayese edilir hale gelmesine ,karşı çıkar. Daima , Hakkın ve  halkın yanında yer alır.

2- Peki , maskın diğer yönü nasıldır?

a)  PKK,BDP,KCK ve İmralı’ya devamlı tavizler verilmektedir. Ülkenin önemli bir bölümünde Devlet otoritesi kalmamıştır. İmralı; yönetimde , tam anlamı ile söz sahibi kılınmıştır.

b)   Dış ve iç politikada , ABD – İsrail –İran egemenliği söz konusudur.

c)  İhaleler ve özelleştirmeler, bir gurup yandaşa peşkeş çekilmektedir.  Bu yetmezmiş gibi ; hukuka ve ahlaka aykırı olarak, hazine garantili hale getirilmiştir. Uzlaşma formülü adı altında 615,9 Milyon  TL lik cezaları,(sadece) 7 .-Milyon TL ye düşürülmekte ; 608,9 Milyon TL Halkımızın cebinden (Ç)alınmaktadır.

1 Mayısı kutlamak isteyenlere gösterilen şiddet ,(istismar edilen, hedef yapılan, sonra da acımasızca kıyılan ,Polisimize çok üzülüyor ve acıyorum.),terör odakları karşısında ,teslimiyete dönmektedir.

   Şimdiden ,Cumhurbaşkanlığını (daha doğrusu tek yetkili başkanlığı )çantada keklik görenler ; İnşeallah %57  nin ,%43 ten büyük olduğunu anlayacaklardır.

  Yeter ki , gereken basiret / feraset ve cesareti gösterelim.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank