content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Nis

Zamanın Ruhuna Uygun İYGAD Olacak

Geçen yıl yapılan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin olağanüstü kongresinde Umut Veli Develi ve arkadaşları yeni yönetime seçilmişlerdi. Mart ayı içersinde yapılması zorunlu olan Olağan Konresi Dernek merkezinde yapılan İYGAD'da, yeni yönetim kurulu üyeleri, kongreye katılanlar tarafından oy birliği ile seçildi.
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nde ilk defa herhangi bir liste çıkarıl(a)madan, tek liste ile seçime gidildi. Her yerde olduğu gibi derneğimizde yer çekimi kanunları işledi. Ve bugüne kadar olan en geniş mutabakatla yönetim kurulu oluşturuldu.

***
Kongreden bir gün önce, Beynova Otel'de bir grup gazeteci arkadaşımızla bir araya gelerek, bir gün sonra yapılacak kongrede liste çıkarmaya karar verdik. Dernek üyesi arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun mutabakatı ile Dernek Başkanlığı önerisini, bir yıl yapmak şartıyla kabul ettim.
23 Mart Pazar günü yapılan kongrede, yönetime seçilen 30 kişilikyönetimle ilk toplantımızı, Avcılar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdik.

Görev dağılımının yapıldığı ilk toplantıda, yedek yönetimde bulunan tüm arkadaşlarımıza başkan yardımcılığı görevleri, asıl yönetimde bulunan arkadaşlarımızda başkan vekilliği görevi oy çokluğu ile oy birliği ile kabul edildi.

Liste oluştururken söz vermiştim, yedek yönetim kurulu arkadaşlarımız asıl yönetimden farklı olmayacak ve mutlaka sorumluluk alacaklar ve yetkileri olacak demiştim. Ve öyle de oldu. Bir yıllık program, hedefler ancak büyük bir kadroyla hayata geçirilebilirdi çünkü.

****
İlk toplantımıza derneğimizde başkanlık yapmış 5 arkadaşımızı da davet ettik. Kurucu Başkanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Tülay Kaynarca, Muhlis Polat, Metin Karakoç ve Ümit Veli Develi arkadışımız toplantıya katılarak, dernekle ilgili görüşlerini açıkladılar ve aynı zamanda öneriler sundular. Bir önceki başkan Murat Abdullahoğlu'nu toplantıya katılacağını belirtmesine rağmen, son anda toplantıya mazereti nedeniyle katılamayacağını belirtti. 

***
Toplantıda, görev dağılımı yapıldı. Mehmet Mert, Celal Karaali, Ahmet Karayün, Ahmet Refik Bek, Zafer Yiğiter, Eren Ermiş, Barış Emregül ve İbrahim Küpeli arkadaşlarımız Başkan Vekili; Adil Aslan, İsmail Çavdar, Çetin Yılmaz, Savaş Atak, Sabahattin Acar, Zafer Nalkıran, Tayfun Ercan, Kerem Şenözlü ve Cenk Türkezer Başkan Yardımcısı olarak oy birliği ile seçildiler.

****
Denetim Kurulu Başkanı Yunus Arıkan, Engin Pınarbaşlı ve Emin Beyaz Başkan Vekili, Yakup Tezcan, Ufuk Şentürk ve Şahin Aydıner Başkan Yardımcısı, Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Dolu, Hasan Hınıslı, Mustafa Küpeli Başkan Vekilleri, Ümit Ersoy, İbrahim Keskin ve Fatma Özer Başkan Yardımcısı olarak oy birliği ile belirlendi.
İstanbul'un 39 ilçesinde, 39 merkez.
Yeni görev seçilen Başkan Vekillerinin ve Başkan Yardımcılarının görev alanlarının belirlendiği toplantıda, İstanbul'un tamamında yerel gazetecilik yapanların üye yapılması, 39 ilçede temsilcilik merkezlerinin kurulması, her ilçe merkezinde sosyal mekanların ve gazete satış merkezlerinin oluşturulmasına karar verildi. Mevcut üyeler içerinde gazetecilik yapmayanların üyelerin askıya alınmasını yönelik yeni tüzükte düzenleme yapılması önerisi kabul edildi.
Bir ay içersinde yeni tüzüğün hazırlanarak, toplanacak olan tüzük kongresiyle üyelere sunulması oy birliği ile kabul edildi.

****
Nisan ayı içersinde İstanbul'da Valisi, siyasi partilerin il merkezleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, gazeteciler cemiyeti, basın enfarmosyon ve basın ilan müdürlüklerinin, İstanbul'da faaliyet yürüten diğer yerel gazeteci derneklerinin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında, neler yapmamız ve neden yapmamız gerektiğini açıkladım. Bir yıl içersinde hedeflerimizin büyük çoğunluğunu gerçekleştirerek, en az 400 üyesi olan ve 500 üyeyle kongremizi gerçekleştirerek, yeni yönetime görevimizi devredeceğimizi ifade ettim.

****
Meslektaşlarımızın kalitesini, eğitimini, dayanışmayı yükseltmek için yapmamız gerekenlerin altını çizerek, bunları yaptığımızda yerel gazetecilerin saygınlığının yükseltilmesine katkıda bulunabileceğimizi ifade ettim. Ayrıca meslektaşlarımız arasında sosyal, kültürel, ekonomik dayanışmayı yükseltecek hedeflerinin nasıl olabileceğinin ve bunun için gerekli olan mali bütçenin nasıl oluşturulabileceğini açıkladım.

Bir yıl içersinde dernek merkezinde profesyonel kadrolar çalıştıracağımızı, bu kadroların aynı zamanda meslektaşlarımıza gazete, dergi, internet sayfaları hazırlanmasında destek vereceğimiz, mutlaka bayram gazetesi, aylık bir dergi çıkaracağımızı, İstanbul'un her ilçe merkezinde belediyelerden alacağımız büfeler ve sosyal mekanlarla aylık akar sağlayarak ciddi bir bütçe oluşturacağımızı anlattım.

Ve mutlaka 39 ilçede 39 temsilcilik oluştararak İstanbul'un tamamında en örgütlü meslek ve sivil toplum örgütü olacağımızın altını çizdim.

****
Derneğimizin İstanbul'da bulunan tüm yerel gazeteleri dijital bir ortamda sunacağını, bir haber ajansı ve reklam ajansı gibi çalışarak gazeteleri ve gazetecilerin hayat standartlarını yükselteceğini ve 50-100 liralık ilanlara mahkum etmeden gazetecilik yapabilecekleri koşulları hazırlamak için çaba sarf edeceğini anlattım.Üyelerimize nasıl; burs, işsizlik dayanışması, sağlık katkısı, düğün; nişan gibi katkılar sunacağımızı kaynaklarıyla açıkladım. 

****
Sonuç olarak İYGAD üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğu bir meslek örgütümüzü, yeni yönetici ve üye  arkadaşlarımızla beraber oluşturacağız. Ve bir yıl sonra iddialı söylüyorum; adından söz ettiren, kısır  tartışmaları aşmış, birkaç ilçeye hapsolmuş derneği olması gereken yere taşıyacağız.

Ve tabi ki, mesleğimizin saygınlığının yukarılara çekilmesine katkı sunacağız. Ve mesleğimizi, basın meslek ilkeleri ve etik değerlerle yapmayanları da, dernek içerisinde kuracağımız etik kurulu ile teşhir edeceğiz. Ve mutlaka ve mutlaka sorunlarımızla ilgili etkili kamuoyu oluştarak, sorunlarımızın çözülmesi için adımlar atılmasını sağlayacağız.

Son söz: Önceki yapılan tüm tartışmaları, kırgınlıkları kapatıyoruz. Yeni bir dönemi açıyoruz. Zamanın ruhunu yakalayan bir meslek örgütünü kurumsallaştıracağız. Yapamazsak köşemize  çekileceğiz, yapabilirsek de yeni arkadaşlarımıza görevi devredeceğiz.

Tüm kırgınlıkların da toprağa gömülmesini, mesleğimizle ilgili derdi ve kaygısı olan herkesi göreve ve desteğe davet ediyorum. Destek olan ve destek olacak olan tüm meslektaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Mesleğimizi yapan tüm arkadaşlarımızı üye olmaya davet ediyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank