content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 May

Yol Bitmiş Olsaydı, Ölümler Olmayacaktı!

Yazıklar olsun… 5 yılda o yol bitmez mi?
O yol zamanında bitirilseydi, bugün ölümler gerçekleşmemiş olacaktı.

****
Günlerden 29 Ağustos 2010.

Ramazan ayının bitmesine 11 gün var.
Yer Tepecek Stadı.
12 Eylül Anayasa Refarandumu’na 15 gün var.
Yılan hikayesine dönen, yıllardır yapılamayan Büyükçekmece-Çatalca Duble Yolu temeli atılacak.
Temel sonrasında da stadın ortasına yerleştirilen masalarda iftar açılacak.
****
Stada bir helikopter yaklaşıyor.
Zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, helikopterden iniyor.
Statta, İstanbul Milletvekilleri; Ünal Kaçır ve Feyzullah Kıyıklık, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Çatalca Eski Kaymakamı Yüksel Ayhan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol, Silivri AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Kara Yolları üst düzey bürokratları ve yüzlerce AK Partili var.
Ve ben o gün haberi yerinde izliyorum.
Temel atma töreninden önce konuşmalar yapılıyor.
AK Parti’nin son 8 yılda yaptıkları anlatılıyor.
Ve temel atılıyor.
****
Temel atma töreninde konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Bizler dağ gibi sorunları dağ gibi hizmete dönüştürüyoruz. Bu çalışmalar onların birer göstergesidir. Rantiyeleri sona erdirdik. Şantiye-leri başlattık” ifadesini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın özellikle ilçe başkanlarına sorunları takip edip, sonuca ulaşana kadar peşini bırakmadıkları için teşekkür etmesiniunutmadık.
****
Gerçek Gazetesi, temel atma töreninin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen, bir çivi çakılmaması üzerine, 13 Ekim 2010 tarihinde birşey yapılmamasını manşetten veriyorduk. “Temeli attılar, başlamayı unuttular” manşetiyle verdiğimizin haberin özetinde ise şunları yazıyorduk: Ağustos ayında Bakan Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Topbaş tarafından temeli atılan Mimarsinan-Çatalca arasındaki duble yol çalışmaları bir türlü başlayamadı. Bir bakanın, iki milletvekilinin, bir büyükşehir, bir ilçe belediye başkanının ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu temel atma töreninin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen ortada bir çalışma olmaması şaşkınlık yaratıyor
…. temel atma töreni sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kaymakamlık binasında AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ile girdiği diyalogda “Bir tane yapılan istimlak söyle bana. Vatandaşı kandırıyorsunuz. Bu yolu kendinize siyasi malzeme ediyorsunuz” demesi ve yol ile ilgili bugüne kadar hiç bir çalışma yapılmaması Başkan Cem Kara’nın haklılığını ortaya koyuyor.
**** 
Aynı gün Gerçek Gazetesi’nde konuyu gündeme getirek şunları yazıyordum: Tepecik’te kaç insan yitirilmişti, Tepekent ve Muratbey arasında kaç trafik kazası gerçekleşmiş ve trafik canavarına kaç insanımızı kurban vermiştik? Nihayet yılların çözülemeyen sorunu çözülecekti. Temel atma töreninde Bakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK’ların temsilcileri, yüzlerce insan mutluydu. Bir büyük projeye daha imza atılıyordu.
****
“O gün Tepecik Stadı’nın önünde atılan temelden sonra, ortalıkta bir tek makine, bir tek araç, bir tek insan yoktu. Sahi 45 gün önce başlandığı iddia edilen yola ne oldu? İnek içti. İnek nerde, dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu. Ve asıl merak ettiğim şu. Yolla ilgili ihale yapıldı mı? Biz o gün orada hangi temel atma törenini izledik? Her şey bir mizansen miydi? İlgililerden yanıt bekliyoruz…”
 ****
2010 yılından önce o yolda çok can yitti…
Tepecikliler ne çok yol kapattılar, her trafik kazası sonrasında.
Temel atılırken beş yıl önce insanlar ne çok sevinmişlerdi.
İki yıl içersinde yol bitirilecekti.
Ve bugün yol Muratbey-Mezarlık arasında bitirilemediğinden dolayı duble yolun tamamı hizmete açılamıyor.
****
O yolda Kıvırcık Ali kazası hala unutulmamışken, dün yürekleri burkan bir trafik kazası haberi daha kamuoyuna yansıyordu.
Temel atma töreninde o gün statta bulunan, AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi olarak bulunan Recep Alpaslan ve yanındaki arkadaşları; Muharrem Çağlayan, Arif Telli, Orhan Telli hakkın rahmetine kavuşuyorlar, Muhtar Halis ise şuanda Kolan Hastanesi’nde hayat savaşı veriyordu.
****
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş beş yıl önceki temel atma töreninde kime teşekkür ediyordu: Duble yolun yapılması için takipçisi olan ilçe başkanlarına.
****
Soru şu: Beş yıldır duble yolun 1 km’sini bile biteremeyenler kimler? Beş yıldır yol bitirilemediği için takip etmeyen AK Parti yöneticileri kimler?
Sahi Büyükçekmece-Çatalca Yolu’nu kimler kaderine terk etti?
****
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, temel atıldıktan sonra, zamanın Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez’e hiçbir işlem yapılmayan duble yol için ne demişti? “Bir tane yapılan istimlak söyle bana. Vatandaşı kandırıyorsunuz. Bu yolu kendinize siyasi malzeme ediyorsunuz.” 
Bugün yolun bir kilometrelik bölümünün bitirilememesini istimlak sorununa bağlayanlara, Başkan Kara’nın sözünü bir kez daha hatırlatmak gerekiyor.

Son söz: 
Beş yıl önce AK Parti iktidarı tarafından temeli atılan duble yol zamanında bitirilemediği için, dün AK Partili dört kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu? Şimdi o 1 kilometrelik yol yapılır mı? İnşallah…

 

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank