content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Nis

Gandi Bey Ufak Atta Civcivler Yesin…

Kemal Kılıçdaroğlu 17 Aralık 1948'de Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’de doğmuş.1966 yılında Karabulut olan soyadını değiştirerek Kılıçdaroğlu, soyadını almış.Kemal Kılıçdaroğlu’nu 1991 yılında dönemin Hükümeti olan Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Süleyman Demirel tarafından 1991 yılını 127 bin TL karla kapatan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü görevine 1992 yılında atamış. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olmadan önce kurumun 128 bin lira kar olduğu açıklanmış.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 128 bin TL karla devraldığı SSK Genel Müdürlüğü'nü 1999 yılına kadar 1 milyar 111 milyon lira zarara uğrattığı için 1999 yılında başbakan olan Bülent Ecevit tarafından başarısız bulunarak görevinden alınmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun genel müdürlüğü dönemini iyi hatırlayın sabah saat 04:00’de erkenden hastaneye gidip muayene olmak için fiş almak için kuyruk beklerdik. Muayeneden sonra ilaç almak için kuyruk beklerdik ilaç bulamazdık. Ah kemal abi ah…

Böyle bir başarısız adam 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri’yle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi. Daha sonra tekrardan 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde de İstanbul’dan 23. dönem milletvekili seçildi. İstanbul milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yılında Aday olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminde yırtık ayakkabı giyerek İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yalandan ev tutup basın mensuplarına içini gezdirip seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Kadir Topbaş’a uzak farkla kaybetmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile canlı yayında girdiği tartışma ile gündeme damgasını vuran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 11 Mayıs 2010 tarihindeki istifası ile 17 Mayıs 2010 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek kurultayda aday olacağını açıklamıştı. Ve bu kurultaydan çıkan sonuçla CHP genel başkanı olmuştu.

SSK’yı bile yönetemeyen SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 akrabasını torpille işe yerleştiren bu adamın Allah korusun iktidara geldiğini düşünsenize? ülkeye vereceği zararın haddi hesabı olmaz artık. Şimdi kalkmış başbakan olduğu zaman emekliye Şeker Bayramında ve Kurban Bayramında noter tasdikli birer maaş ikramiye sözü verdi.

Yahu sen daha SSK genel müdürü olduğun yıllarda SSK’yı 1 milyar 111 milyon lira zarara uğrattığın hesabını verebildin mi ki merkez bankasının kasasına göz dikmişsin bol keseden Emekliye para dağıtacağım diyorsun. Bırak emekliye iki maaş ikramiye vermeyi sen emekliye şeker bayramı şekerini dahi veremezsin. Çok şükür şimdiki hükümet emekliye ikramiye vermese de en azından maaşları günü geldiğinde tıkır tıkır ödüyor. Seçim sonucu şimdiden belli…

Not: Ege'de Zaman www.egedezaman.com Radyo Yaman www.radyoyaman.com ve Cumhuriyet Ege'nin İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı benim.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank