content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Ara

Videoda Kimse Yoktu

Malum her okul açılışı sırasında ya kayıt ya da nakil için bazı problemler çıkar. Problemin kaynağı okula yapılması gerekli “yardım”dır.

Her ne kadar yetkililer okullara veya kurumlara para ödenmeyecek dese de talep edildiği olunur. Gerekçe hazırdır.  “Bazı giderler” sınıfına giren şeylerin karşılanması içindir.

Her ne kadar “bazı şeylerin” bir sınırı yoksa da; bu gerekçeyle ne kadar “yardım” alınırsa kardır.

Bu gibi hallerin şikayet edilmesi sonucu bir türlü uzlaşılamayan iki gerekçeye ayırabiliriz. Bunlardan birincisi “yardım” yapana aittir ki kendisinin bu hususta zorlandığını söyler. Diğeri de alan taraftır ve bu hususta” bir belge var mı” mazeretiyle durumu izaha çalışır. Şuna göğsünü gere gere “Bu yardımı aldım” demez.

Elbette bazı kurumlara yardım etmek iyi bir davranıştır. Her şeyi devletten beklememek lazımdır. Yöneticiler de böyle derler zaten. Yılın her ayında kurumlara yardım etmek suç değil sadece kayıt sırasında suçtur. Tuhaf olan da burasıdır zaten. “Yardım”ı niye yasaklarlar bir türlü anlayamam. Böyle yazdım diye beni idareci falan sanmasınlar. Hatta idareci akrabalarım var sanmasınlar. Değil akraba üç aşağı beş yukarı aynı sosyal yelpazede tanıdıklarım bile yok gibi. Tuhaf, garip düşünce sistemine sahip olan ben; bazı şeyler için uygun sayılmadığı için şimdilik böyle bir vazifemiz yok.

Gelelim “yardım” konusuna.

Geçenlerde bir vatandaş okul müdürü ile yaptığı “yardım” pazarlığını videoya almış. Bunu da belge olarak şikayetine ilave etmiş. Adı geçen video incelenmeye alınmış. Videoda sadece okulun müdürü görünüyor. Başka da kimse yok.

Resmi şikayetten dolayı videoyu seyreden yetkili “ben videoda kimseyi görmedim” demez mi?

Nasıl olur bu iş?

Neymiş efendim videoda sadece bir kişi varmış, “yardım” yapan kişi veya başka kişi veya kişiler yokmuş.

Vay vay vay!

Zeka buna denir işte!. Yahu “yardım” yapan çekmiş zaten gizli kamera ile. Kendisini nasıl çekecek. Elbette muhatap kimse o görüntüye gelecek. Ama olmaaaz! Birini ya aklanması ya da suçlanması lazım. Kararı kim mi verecek? Ondan bol ne var?

Yani gaipten çekilen video ile vatandaş şikayette bulunmuş.

Biz büyüklerin işine karışmayalım. Siz siz olun yine “yardım”dan vazgeçmeyin. Bu şikayet işini de bırakın. Başka işiniz yok mu sizin?

Herkese huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Zeki ORDU

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank