content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Oca

Vay Be, Başkan Hazinedar Sen Neymişsin…

5393  Sayılı  Belediye  Kanunun 20. maddesi; “Meclis toplantıları açıktır. Meclis başkanının veya üyelerden herhangi birinin gerekçeli önerisi üzerine, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla kapalı oturum yapılmasına karar verilebilir.”

****
Kanun açık açık söylüyor; meclis toplantıları herkese açıktır. Meclis satl çoğunluk kararı ile kapalı -gizli- orutum yapabilir. Bu kanun maddesine göre herhangi bir yorum yapılamaz. Meclis vatandaşlara ve gazetecilere kapatılamaz. Bunu yapan herkes suç işlemiş olur.
TBMM’de kulislere gazetecilerin girmesine meclis  engel olmak başka bişey, meclisi vatandaşlara ve gazetecilere kapatmak ise başka bişeydir.
****
Gazetede manşet haberi hazırlayan arkadaşlarımız, AK Parti’nin TBMM’de meclis kulislerine gazetecilerin alınmamasıyla ilgili aldığı karara gönderme yaparak, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın meclis toplantılarına vatandaşların ve gazetecilerin alınmamasına yönelik kararı hukuk dışı bir karardır.
Hazinedar, haberi yapan arkadaşımız Ufuk Çoban’a; “Sayın başkan tebrik ediyorum, ‘meclisi halka açmışsınız, dünyanın her yerinden izleyebiliyorsunuz’ demeniz lazım” diyerek kendisine teşekkür edilmesini istemiş. Sanki çok özel bir şey yapmış gibi…Kendisini ilk dinlediğimde “gelecek 

vaat ediyor” demiştim…Murat Hazinedar’ı ilk olarak Şişli’de açılan Fatsalılar Dernek Merkezi’nde tanımıştım. Konuşmasını dinlediğimde ise son derece yetenekli ve gelecek vaat eden bir politikacı olarak değerlendirmiştim.

Görülen o ki, meclis gurubuyla, ilçe örgütüyle, sendikayla kapışarak ve ilçe kongresinde kaybederek, il kongresinde de her iki adayın listesine yazılmayarak geleceğini karartan politikacılardan biri olmasını ise talihsizlik ve beceriksizlik olarak görüyorum.
Aslında büyük bir şımarıklık olarak da değerlendiriyorum. Daha sonra ki konuşmalarını izlediğimde, özellikle geçen gün TV 8′de yılbaşı programıyla ilgili canlı yayında şımarıklığının tavan yaptığını görünce iki yıldaki çöküşünü de kendi beceriksizliği, seçildikten sonraki ayaklarının yere basmaması olarak değerlendiriyorum.
****
Mustafa Sarıgül’ün CHP içersinde siyasetin bitişinin, çöküşünün, Başkan Hazinedar’ın iki yılda geldiği olumsuz yerin aynı zamanda 2019′da ki seçimlerde kendisinin tasfiye edileceğini bugünden söylemenin bir kehanet olmadığını düşünüyorum.
****
Murat Hazinedar’a şunu hatırlatmak gerekiyor. Birilerini meclise almamak için türlü yöntemler geliştirebilirsin. Bunu yapanlar İstanbul’da hep kaybettiler. Ayrıca Beşiktaş gibi bir yerde seçim kazanmakta özel bir katkısının olmadığını da kendisine özellikle hatırlatmak gerekiyor.
****
AK Parti’nin kalelerinden olan ilçelerden birinde seçim kazansa şımarıklığını belki anlayabileceğimi ancak burada da mütevaliğinin öne çıkması gerekirken yaptığını da yanlış olarak değerlendirirdim.
****
Murat Hazinedar o kadar net konuşmuş ki, gazetemizin 2. bölge koordinatörüne; “Meclis toplantısına katılamadığın, içeri giremediğin için şikayet edeceğine, bana teşekkür et. Bak dünyanın her yerinden meclis toplantılarımız izlensin diye internet üzerinden canlı yayınlıyoruz.”
Vay sen neymişsin be abi… Dünyanın her yerinden izlensin diye canlı yayınlatıyor muş, meclis toplantısını… Ne büyük bir lütüf yapmış…Beşiktaş Belediyesi, bir Silivri Belediyesi kadar bile değil…

Beşiktaş Belediyesi’nin alexa.com’da ki sıralaması 373 bin 558. Türkiye sıralaması ise 11 bin 891. Partilisi olan Beylikdüzü Belediyesi’nin sıralaması ise dünyada 278 bin 480. Türkiye sıralaması ise 7 bin 989. Kadıköy Belediyesi’nin dünyada ki sıralaması 196 bin 768, Türkiye sıralaması ise 5 bin 43. Beşiktaş’dan çok çok küçük olan Silivri’nin ise dünya sıralaması 297 bin 882, Türkiye sıralaması ise 8 bin 575.

Anlayacağın Başkan Hazinedar Türkiye’nin en tanınmış ilçelerinden biri olan Beşiktaş, kurulalı daha 20 yıl olmuş Beylikdüzü kadar bile değil internette izlenme oranlarınız…
Canlı yayınlıyor muşsunuz, meclis toplantılarınızı…
Bu bir sosyal demokrat olarak yapmanızı gerekenler; şeffaflık, katılımcılık, hesap verebilirlilik sizin temel ilkeleriniz olmak zorunda…
“Meclis toplantılarını canlı yayınlıyorum” diye kimse sizi tebrik etmeyecek… Bizden de “Brova Başkan” diye kinayeli tebrikler alırsınız… Bal gibi eleştirilirsiniz…
****
Aklınızı başınıza toplayın…
Gazetecilere meclis toplantınızı izleyebilecekleri katılımcılığı sağlayacaksınız.
Salonda yer yoksa, yer bulunması için talimat vereceksiniz.
“Canlı yayın yapıyorum” diyerek, kamusal görev yapan gazetecilerin meclisi şeffaf bir şekilde izlemesini, engellerseniz bunun hesabını ergeç
verirsiniz.
****
TBMM oturumlar, TRT 2′den canlı yayınlanıyor.
Gazetecilerin görev yapması engelleniyor mu?
Vatandaşın meclise girmesine engel mi konuluyor?
Yaptığınız kocaman bir ayıp…
Anti demokratik bir davranış…
Yanlışınızdan hemen geri dönün…
Son söz: Yeni bir şey yapmış gibi, internet üzerinden meclis toplantılarını yayınlamak özel bir meziyet değil. İstanbul’da bu işi yıllardır yapan belediyeler var. Size açılan krediyi iki yılda tüketmeniz ne hazindir… Yazık…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank