content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Mar

Üreten Biz Tüketen Biz

Doğanın, yaradılışın harikası kadınlar

Çoğunlukla yalnızdırlar. Bir gülümseme çekerler hayata.

Bütün şarkıların, şiirlerin, bütün güzel şeylerin sebebi olan varlıklarız.

İki insan birbirini sevebilir,  gün gelir anlaşamayabilir. Ayrılabilir. Kabullenemeyen erkekler aciz, zavallı erkekler. Sokaklarda kadın cinayetlerinin peşindeler. Yok, aslında birbirimizden ayrımız gayrımız. Ben olmasam sen yoksun,  sen olmasan ben yokum. Yokluğumuz bizim varlığımız değildir.

Kaldırılsın 8 Martlar, tüm özel güler. Nefes aldığımız her gün, hepsi bizim günümüz olsun.

Kadınlar konusu,  bitmek bilmez bir övünç kaynağıyla gencinden yaşlısına tüm erkeklerin yıllardır üzerinde konuşacakları bir konu olarak tarihe damgasını vurmuştur. Kadın annedir, kadın ailedir, kadın kız çocuğudur.   Farkında olamamak, birbirini anlayamamak galiba.

Sorun nedir? Koca bir hiç.  Bazen sarıp sarmalayan,  bazen uzak durup kollayan erkelerle omuzlarımızda ki yükler eşittir. Sevginin sonunda nedir bu kavga ya da ispatlama içgüdüsü anlamıyorum. Dünya üzerinde hem ayrılık kararı alan sonra bu karara üzülen kaç canlı vardır ki?

Biz kadınlara baktım dün, gün ortası alış veriş merkezinde durmadan bir şeyler alıyoruz. O mağaza senin bu mağaza benim.  Gün boyu mağazalarda bir telaş bir telaş.Gelin-Saçı-Çiçek-Taç-Modelleri-6

Koku satın alıyoruz, ruj alıyoruz, takı alıyoruz.  Ayakkabıların birini çıkarıp birini giyiyoruz.  Oradan kuaförlere koşuyoruz. Saç rengimizi beğenmedik yine. Kendimizden hiçbir şey esirgemiyoruz. Kendimize ikramlarımız var. En çok üreten biz,  en çok tüketen biz, kime ne? Emeğimizi eve taşıma telaşı içinde. Beğenilme gibi bir derdimiz yok. Kendimiz iyi hissetme çabası içindeyiz. O renkler arasında aradığımız sevginin rengi mi acaba?

Bir mağazada kasiyer bir delikanlı abla “Türkiye ekonomisini kadınlar canlı tutuyor. “ dedi.

Evet,  hepimiz aynı kanıdayız. Kadınlar olmadan üretim ve tüketim düşünülemez.

Alıyoruz alıyoruz da hep eksik bir şeyler var, tamamlayamadığımız galiba.

Bir Cemal Süreya şiirinde geçer:

"Ben gördüm ne gördümse kadınlarda" der. Hayatı güzelleştiren varlıklar.

Bütün kadınlar güzeldir, öyle ya da böyle, bir şekilde mutlaka hepsinde çekici bir yan vardır. Bir gülüş,  ufak bir gizem,  ufacık bir eda, hareket. Hüzün gibi olanları var, gece gibi, gündüz gibi olanları var, elleri nasırlı. Kına kokan gelinler var.  Hepsi emekçi kadınlar.

Dolaylı yoldan dünyayı yöneten biz kadınlar olmasaydı güç, para, şöhret, gibi kavramların önemli olmadığı, statü sıralamalarının çok daha farklı geliştiği bir dünyada yaşıyor olabilirdik.

Tanju Okan yorumuyla tek söz “Kadınım” iyi dinlemeler…

Sevgiyle kalın

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank