content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 May

Ünyeli Ünye’yi Düşünseydi,Yağmuru Dert Etmezdi..!

İl’leri bir yana bırakalım, Ülke genelindeki toplam 919 ilçe içerisinde 12 Eylül 1980 yılından buyana 36 yıldır ve halen siyaseten parlamentoda her dönem bakan, son yıllarda ve halen başbakan yardımcılığı düzeyinde temsil edilen Ünye, Ünyeli seçmenler ve Ünye’nin seçilmiş ve atanmış idarecileri tarafından gerçekten sevilmiş olsaydı, Ünye şimdiye kadar 30 yılını geride bırakmış, ununu elemiş ve eleğini duvara çoktan asmış başarılı, gözde ve sorunsuz bir il’di.
*****
İnsanlar gibi şehirlerin de gücü, gelir getirici ekonomilerinin canlı olmasıyla doğru orantılı olduğuna göre, Ünye parlamentoda benim diyen mega şehirlere oranla, son 36 yıldır ve halen en üst düzeyde temsil edildiği için Ünye ve Ünyeli için sürekli gelir getirici Ünye Organize sanayi bölgesi başta olmak üzere Ünye’ye yapılması gerekli öncelikli ve kalıcı hizmetler şimdiye dek çoktan yapılmış olur. Ve Ünye her alanda bu kadar başıboş ve sahipsiz bırakılarak dümensiz gemi misali sağa sola savrulmazdı.
*****
Kısaca Ünye bölgesinin Turizm başta olmak üzere her bakımdan bütün sorunlarının üstesinden gelmiş ,dertsiz ve tasasız en gözde şehri olur çıkardı...!
*****
Ünye yi her kesin ve her kesimin anlayacağı dilen anlatmamız gerekirse, Ünye bunca siyasi ağırlığı olan birinci sınıf bir ilçe olarak, şimdiye kadar bırakalım daha önemli hizmetlerin Ünye’ye kazandırılmasını, Ünye öncelikle ve ivedilikle en azından bugün itibariyle 30 yaşında bir il olmalıydı.
*****
Ünye’nin bırakın şu anda 30 yıllık Ünye İl’i olmasını, Ünye’de yaşayan seçilmiş Ünyeliler ile gurbette yaşayan Ünyelilerin kendi kendilerine, kendi geleceğini hiç düşünmeden doğup büyüdükleri memleketi Ünye’ye kâğıt üzerinde de olsa oturumlarını getirerek ihanet etmesi sonucu Ordu’nun Büyükşehir yapılmasıyla, Ünye un ufak edilerek, etkileri ve yetkileri elinden alınıp, yalnız bırakıldı..
*****
Hâlbuki Ünye’nin ve Ünyelinin geleceğini olumsuz şekilde etkileyerek, Ünye’yi ve Ünyeliyi kendi kaderiyle baş başa ve sahipsiz bırakarak ona buna yem edecek böylesine yanlış bir karar alınmadan önce Ünye ve Ünyelinin geleceği büyükşehiri ve idare şeklini çok iyi bilen tecrübeler tarafından halka belli bir süre anlatılmalı ve illada büyük şehir olunacaksa birlikte alınan toplu ve ortak kararla Ordu Büyükşehir yapılmalıydı.
*****
İnsanlar Büyükşehir denince her şey birden büyüyecek ve herkes hepimiz beklenmedik hizmetler alarak Ünye bugüne kadar yapılamayan en önemli hizmetler bir anda peş peşe yapılarak Ünye ve Ünyeli ekonomik olarak birlikte kalkınacak, birlikte topluca büyüyecek.
*****
Ünye apar,topar Ordu’nun Büyükşehir yapılmasıyla 30 yılı aşkın bir süredir yapımı yılan hikâyesine dönen ekonominin bel kemiği Ünye Organize Sanayi bölgesi derhal yapılarak; Ünyeli işsizler ordusu ortadan kalkacak.
*****
Düne kadar Ünyeli tarafından yapılamayan ve sırada yapılmayı bekleyen akıl almaz hizmetler Ordu Büyükşehir belediyesi tarafından akşamdan sabaha yapılacak. Ünyelilerde işsizlikten kurtulup ele güne muhtaç olmayacak diye Büyükşehir ve özellikleri ballandırılarak anlatılmak suretiyle, Ünyeli işe uyanıncaya kadar atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti..
*****
Ülkemizde aldatıldık diyerek mal götürülmeye devam edildiği gibi, Ünyelilerde Ordu’nun Büyükşehir yapılmasıyla akşamdan sabaha bütün sorunları çözülecek, Ünye ve Ünyeliler kısa sürede refaha ulaşacaklar kandırmacasıyla gurbetteki Ünyeliler ile seçilmiş ve atanmış Ünyeliler tarafından oyuna getirildi..!
*****
Ünye de yaşayan Ünyeliler,yıllarını gurbet elde geçirmiş ve halende geçirmeye devam eden Ünyeliler ve seçilmişler tarafından oyuna getirilerek bu konuda aldatıldıklarını,hani kendinden başkasını düşünmeyen eskiler halende derler ya Ünye il olursa yumurta fiyatı yükselirmiş diye,aslında bunu diyen zihniyet kendi kazdığı kuyuya kendi düşerek emlak dahil bütün vergiler birden tavan yapınca büyükşehirin büyüklüğünü çok daha iyi anladılar.Ama anladıklarında atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmişti bile.. Çünkü Ünye oldubittiye getirilerek apar topar Büyükşehir yapılmak suretiyle Ünye ve Ünyelinin iki ayağı bir pabuca sokuldu bir kez..
*****
Ve bugün 2006 Haziranında yaşanmış sel afetinin bir benzerini birkaç saat süren sağanak yağmurla yaşadığımızda, Ünye geçmiş sel felaketlerinde olduğu gibi korkulu anlar yaşamayı sürdürmeye devam ediyorsa,sıkıntının temelinde kendinden başkasını düşünmeyen basiretsiz Ünyeli seçmenler ile seçilmiş ve atanmış idarecilerin olduğunu bilelim..
*****
Bundan sonra Ünyeliler olarak, kendinden başkasını düşünmeyen bırakalım siyasetçiyi, kardeşimizde olsa, asla onların boyalı sözlerine rağbet edilmeyeceğini, yediğimiz ve halen yemeye devam ettiğimiz bunca darbeden sonra bilerek hareket edip, Ünye ve Ünyelinin ortak çıkarını düşünen devlet ve millet sevdalılarını birlikte arayıp bularak, göreve getirip ele güne muhtaç olmaktan bir an evvel kurtulalım diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Ünyeli Ünye’yi Düşünseydi,Yağmuru Dert Etmezdi..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank