content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Ağu

Ünye ve Bölgesinde Hasta Çok,Hastanede Doktor Yok.!

Ünye ve Bölgesinde Hasta Çok,Hastanede Doktor Yok.!
Ülke genelinde olduğu gibi Ünye de düne kadar ilki Ünye devlet Hastanesi, ikincisi Dönemin Anavatan Partisi iktidarında yapılmış SSK Psikiyatri hastanesi olmak üzere gerçekten iki ayrı hastane vardı.!
Bugün Ünye de doktor yokluğu içinde zar zor hastalara yetişmeye çalışan biri eski, diğeri yapımı yılan hikâyesine dönen 5 yıldızlı otel kapasitesinde olup 2015 genel seçimine 8 gün kala başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle yapım çalışmaları halen devam ettiği için sağlık bakanlığına devri yapılmadan bir şekilde açılarak. C bloğu 1. katında dâhiliye, göğüs, genel cerrahi, fizik tedavi, psikiyatri ve cildiye olmak üzere toplam 6 poliklinikle Bazı branşlardaki hekimleri Fatsa Devlet Hastanesinden geçici olarak görevlendirilmek suretiyle hizmet veriyor.
Allah ne hastanenin, nede doktorların eksikliğini göstermesin. Ünyeli ve bölge insanı, yeni hastaneyi kısmen değil, tam teşekküllü olarak açıldı ve hizmet veriyor diye kabul ettiği için köyden kentten gelen hastaların büyük çoğunluğu yenisine gittiklerinde, genel cerrahi, Kadın doğum, çocuk, laboratuar, röntgen gibi can alıcı sağlık hizmetlerindeki branşların, eski hastanede hizmet verdiğini öğrenip koşar adımla gittiklerinde ya da hastaneler arasındaki servis araçlarıyla götürüldüklerinde, bu kez de çoğu branşlarda doktorun olmadığını öğrenince eli kolu bağlı, ne yapacaklarını bilemez halde boynu bükük,(Allah hiç kimseyi çaresiz bırakmasın),ama ne yazık ki çaresizce bekliyorlar.!
TOKİ tarafından gecikmeli olarak yapılan işleri bitirilemediği için sağlık bakanlığına devri yapılmadan açılışı yapılan Ünye yeni devlet hastanesinde son iki aydır olumlu ya da olumsuz bir gelişme var mı yok mu sorumlular dışında bilen yok.
Ünyeli başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş genel seçim öncesi yapımı bitmediği için TOKİ’den Sağlık bakanlığına o gün bugün ve halen devredilmemiş olan Yeni Ünye Devlet hastanesinin açılış kurdelesini inşaatın öyle yada böyle bir şekilde uzadığından haberdar olduğu için Ünyeliyi değil, kendini kandırmamak adına haklı olarak kesmeden yapmıştı.!
Ancak her ne hikmetse, yani nasıl oluyorsa, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi mega şehirlerdeki kamu ihalelerinde müteahhitler ince elekten geçirilerek verilen işleri zamanından önce yapmayı başardıkları kurumlar hizmete açılıp halka hizmete devam eder iken, Anadolu’da iş verilen müteahhitler nasıl ve ne tür kriterlere göre tercih ediliyorsa, kendi ifadeleriyle iş verilenler iflas ettikleri için yapımı ve açılması yılan hikayesine dönen yeni Ünye devlet hastanesi için yetkililerce arada bir verilen yapıldı,açıldı,taşındı taşınacak gibi demeçlerle kafaları bulandırmaya devam ediyor.!
Ama Ünye Yeni Devlet Hastanesinin seçim öncesi düzenlenen resmi açılış törenine rağmen resmen açılmadığını AK Parti Ünye ilçe başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle olaydan haberdar olanlar partililer dışında Ünye ve bölge insanı hastanelerin mevcut durumundan pek haberdar değil.
Halbuki iktidarın Ünye ilçe yetkilileri eski hastanedeki doktor eksikliği ile yeni hastanedeki iş ve işlemlerin açılışı yapılmasına rağmen bitirilemediği açıkça halka anlatılmalıydı. Ama Ünye’nin seçilmiş ve atanmış yöneticileri buna cesaret edemedi.
Bu nedenle Yeni Ünye devlet hastanesi halen açılacağı günü iple çeker iken, eski devlet hastanesinde gerek yıllık izin sezonu, gerek normal tayinler, gerekse devlet hastanelerindeki üç kuruşluk maaşı beğenmeyip,13 kuruş ücreti hayal edenlerin özel hastaneleri tercih etmeleri yüzünden hastanede görev yapacak doktorun kalmayışı, hastanenin sevk ve idaresinde görevli yetkili hekimler ve yardımcıları dâhil, elde avuçta kalan birkaç hekimin mesai mefhumu gözetmeksizin acil serviste hasta bakmaya devam etmelerine sebep olmaktadır.
Buradan Ünye’nin vekili benim diyen başbakan yardımcısı Prof Dr. Numan Kurtulmuş Beye olaydan haberdar olmayan Ünyeliler adına Allah rızası için çağrıda bulunuyoruz.
Ünye devlet hastanesinin eskisinde doktor kalmadığını, yenisinin de henüz tamamlanmadığı için TOKİ’den Sağlık bakanlığına devredilmediğini en iyi siz ve Ünye ilçe teşkilatınız biliyor.Ama Ünyeli ve bölge insanı ne eskisinde doktor eksiği olduğunu,nede yenisindeki inşaatın halen devam ettiğini bilmiyor.!
Yeni Ünye devlet Hastanesinin genel seçim öncesi yapılan açılış töreninde konuşan Kurtulmuş“Ülkemizin sağlık sorunları uzun vadede çözülmüştür. Artık parası olan, arkası olan ya da dayısı olan değil hasta olanın tedavi edildiği bir Türkiye vardır. Hayırlı uğurlu olsun.
Biz bu hastanelerin hiçbirini babamızın parasıyla yapmadık, devletin parasıyla yani milletin parasıyla yaptık. Millet verdi, devlet yaptı. Bu durumda ‘önceden de devlet para veriyordu da bunları neden yapamıyordu’ demeden geçmemek lazım.
Devlet aynı devlet, millet aynı millet. Gökten altın yağmadı, petrol bulmadık. Yine devlet ve millet sayesinde başarıyoruz. At binenin, kılıç kuşananın. Devleti doğru yönetirseniz, millete efendilik değil hizmetkârlık yaparsanız hastane de açarsınız havaalanı da” ifadelerini kullanmıştı.
İşte bu nedenle, Ünye eski devlet hastanesinde ki doktor yokluğunu bizzat görmesi ve gerekeni yapması için bütün hizmetlerin önünde gelen diğer siyasiler gibi sözde değil, özde önce sağlık ve sağlık hizmeti diyorsa ki, zerre kadar kuşku duymadığımız Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Ünye ilçe teşkilatı başta olmak üzere, siyasi hiç bir kimseye haber vermeden doktor yokluğu konusundaki anlatılanların doğruluğunu ya da yanlışlığını bizzat görerek Allah rızası için gereğini yapması için hassaten çat kapı Ünye ye gelmesi beklenmektedir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Ünye ve Bölgesinde Hasta Çok,Hastanede Doktor Yok.!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank