content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Kas

Türkiyenin Dünyaya Açılan Penceresi

İletişim ve haberleşmenin önemini son yıllarda yaşanan gelişmelerde çok daha iyi görmeye başladık. Gezi ve 6-7 Ekim olaylarında, 15 Temmuz kalkışmasında bazı yabancı kanalların tek taraflı ve yanlı yayınları, uluslararası arenada ülkemizin zor durumda kalmasına neden olmuştu.

15 Temmuz kalkışmasıyla birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamış oldu.
Artık ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde bir yandan HDP, PKK, PYD, DHKP-C gibi terör yandaşlarının kara propagandası ile mücadele ederken, diğer yandan da yurt dışına kaçan FETÖ üyelerinin aynı şekilde zehirli propagandası ile mücadele ediyor.
Yabancı basında zaman zaman ön yargılı ve belki de art niyetle yer verilen taraflı haberlerle Türkiye’mize yönelik algı operasyonu yapılıyor.
Karalayıcı ve gerçeklikten uzak bir bakışla ülkemizi kötülemeye, diktatöryel bir düzen imajı vermeye gayret eden FETÖ’nün karanlık ilişkileri dikkate alındığında konunun detayları daha anlaşılır bir hale gelecektir.
Yurt dışındaki ülkelere ülkemizin tezlerinin anlatılması, içinde bulunduğumuz koşulların daha doğru bir şekilde aktarılması gerekiyor.
İşte bu ihtiyaç sonucu doğan Türkiye’nin İngilizce Yayın Yapan Uluslararası İlk Haber Kanalı TRT World Yayın Hayatına Başladı. TRT World, insan merkezli habercilik anlayışı ile bölgenin dünyaya açılan sesi olacak.
Birkaç gün önce Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen tanıtım gecesi ile resmi olarak yayın hayatına başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle, “Arkasına böyle bir birikimi ve gücü alan TRT World’ün, sloganında ifade edildiği gibi, gerçekten de ‘Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi’ olacak.”
14 televizyonuyla, 16 radyo kanalıyla, 5 dergisiyle, 41 dil ve lehçede yapılan internet yayınlarıyla, 13 ülkedeki temsilcilikleriyle dünyanın sayılı medya kuruşları arasında yer alan TRT’nin başarılı Genel Müdürü Şenol Göka’nın deyimiyle “TRT World’ün misyonu yeni bir dil ile hikâyeyi yeniden anlatmak, acılar arasında ayrım yapmamak, insanı ve küresel vicdanı yayıncılığının tam merkezine koymaktır.”
Türkiye’nin ilk uluslararası haber platformu olan TRT World, İngilizce yayın akışı, zengin haber ve belgesel içeriği ile dünya haberciliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi, objektif ve cesur habercilik ilkeleri ile “küresel izleyicinin kanalı” olmayı hedeflemektedir. Ortaya koyduğu yeni bakış açısı ile dünyada pozitif değişimin habercisi olarak haberin merkezine insanı alacak, aynı haberin farklı açılarını gösterecek uluslararası bir haber platformu olacaktır. Uluslararası prestijli kanallarda çalışmış tecrübeli ekran yüzlerini bünyesine katan TRT World, özellikle gelişen teknolojiyi yakından takip ederek izleyicilerine sosyal medya ve internet üzerinden de yayın yapmaya başlayan canlı TV kanalları arasında yer almaktadır.
FETÖ başta ABD, Almanya, Avusturya gibi AB ülkeleri olmak üzere Kanada, Güney Afrika, Nijerya gibi ülkelerde etkin bir yapılanması olan FETÖ’nün tezvirat ve karalamalarıyla mücadelede TRT World yayınlarının da önemli bir katkısı olacak.
Yurt dışında olduğumuzda her zaman gözümüz kulağımız ülkemizden gelecek haberlerde oluyor. İşte TRT World’ün böyle bir de misyonu olacak.
Burada TRT ve Anadolu Ajansının işbirliğine de değinmek istiyorum. Bu büyük projedeki TRT ile Anadolu Ajansı işbirliği ve dayanışması nedeniyle her iki kurumun yöneticilerini yürekten kutluyorum.

 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank