content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Haz

Türkiye’m

Umarım, bu cumhurbaşkanlığı seçimi; Bunca yılda cumhuriyeti içlerine sindirip, laikliği anlamayan dindarlar ile dini cumhuriyetin karşısında görüp, Müslüman olup da Müslümanlığı anlamayan laiklerin bu çatışmacı üslup ile başlanılan seçim sonunda ya birbirlerini çok daha iyi anlayıp anlaşarak, barış içinde kardeşçe el sıkışıp kucaklaşarak yaşayacakları bir seçim dönemi olacak.

Ya da her iki tarafta birbirini anlamayıp, ayrışıp uzaklaşarak birbirine karşı daha çok bıçkınlaşıp ayrışmanın oluşacağı yeni bir dönemin ya da Türkiye için çıkmaz yeni bir yolun başlangıcını oluşturacak olan bir seçim dönemi olacak diye düşünüyorum.

Ancak bu düşüncemi hiç gaile almayıp Türkiye’m acısından ilk düşüncemin zenginleştirilip gerçekleşmesini istersek işte o zamanda yukardaki ilk düşüncemden hareketle aşağıdaki düşüncemin tahakkuk etmesi için birlik olunması gerekir ki, başarılı olunup, bir kazanç elde edilebilsin.

Onun için şayet bu seçimde sağlanan başlangıçtaki iyi niyete dayalı uzlaşı sonuna kadar devam ettirilip seçimde de başarı sağlanırsa; işte o zaman bu sağduyulu hareket, laik cumhuriyetçilerle, inançlı dindar Müslümanların,  bu güne kadar, bir araya gelip yapacakları ülkedeki en büyük uzlaşı, en büyük barış bu olacaktır.

Bu büyük uzlaşı ve barış sonunda Türkiye’nin cumhuriyet döneminde yapılıp kazanılmış olan en büyük sosyal barışı, en büyük demokratik kazanımı bu hareket olacaktır.

Bu barış aynı zamanda da ülkedeki milliyetçilerle, ulusalcıları, laik cumhuriyetçilerle muhafazakâr ve dinine bağlı halk ile diğer bütün kesimleri bir araya getirip dayanışma ve paylaşım içinde hoşgörüye dayalı bir yaşamında ilk nüvesini oluşturacağını düşünüyorum.

Elbette ki oluşup başarılı olunacak bu oluşumun sonunda da önce cumhuriyet demokrasimizin daha çok gelişip olgunlaşacağını ve sonunda da tüm halkımızın barış içinde yaşayıp zenginleşeceği ve Atatürk’ün özlemini duyup sonunda gerçekleştirilmesini istediği, çevremizde güçlü olup, bütün dünyaya örnek olan büyük bir Türkiye olacağını düşünüyorum.

22.06.2014

Cahit KARAÇ

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank