content

11 Haz

Türk Milli Güç Unsurları Kurulu Açıklaması

İç ve dış gelişmeler görüşülmüş ve Yüce Türk Milleti’ne aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
25.dönem milletvekilleri seçimi 7 Haziran 2015 tarihinde yapılmıştır. Seçimlerin bazı aksaklıklara rağmen huzur ve güven içerisinde geçmesinde özverili çalışmalar yapan Güvenlik kuvvetlerini, YSK mensuplarını ve diğer kamu görevlilerini kutluyoruz. Siyasi partilerimizi, milletvekillerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Kurul toplantısında; Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milleti ile bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine, Anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan yönetilen mevcut ve muhtemel faaliyetler hakkında sunumlar yapılmıştır.

Dış ve iç merkezlerin projeleri, niyetleri, emelleri ile komşu ve bölge ülkelerin mevcut durumu, ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ele alınmıştır.

Eğit-donat için Türkiye'de bulunan yabancı asker ve istihbaratçıların durumu konusunda kurula bilgi sunulmuştur.

Ekonomik durum, devlet kaynaklarının kullanımı, yolsuzluklar, kamu harcamaları, artan dış borç durumu, kur artışı, işsizlik, artan fuhuş, kamu kurumlarının yeni ek bina ve araç kiralama ile fahiş kira ödemeleri yapılarak hazinenin zarara uğratılması, örtülü ödeneğin iç ve dışta kullanımı, kayıt dışı ülkeye giren paralar, finans hareketlenmeleri, insan, silah, akaryakıt, sigara, uyuşturucu kaçakçılığı, finans kaynaklarına ilişkin sunumlar yapılmıştır.

Türk Milleti’nin huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmeler görüşülmüş, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca alınan ve alınması gereken güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur.

Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, yetkililerin açıklamaları ve uygulamaları ile siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile yönetimin, meclisin meşruiyeti değerlendirilmiş, duyarlılığın devamı vurgulanmıştır..

Seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ile kamu düzeni ve güvenliğini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuş, gelişmeler değerlendirilmiş, örtülü gizli eş devlet örgütlenmesinin sona erdirilmesi için verilecek mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Milli Güvenliği tehdit eden gizli devlet yapılanması ve illegal oluşumlar, irticai akımlar ile bölücü ve yıkıcı akımların tehdit analizleri yapılmış, muhtemel gelişmeler karşısında alınacak tedbirler hakkında bilgi sunulmuştur.

Bilinmeli ve unutulmamalıdır ki; Türkiye cumhuriyeti vatandaşları, farklıkların bir zenginlik olduğu bilinciyle, ortak vatan ortak tarih ortak milli ve manevi değerlere sahip, birlik ve beraberlik içinde, kalkınmış, bölgesinde ve dünya’da saygın, onurlu çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk bir devletinin eşit vatandaşları olarak mutlu, huzurlu ve güven içinde olacaklardır.

Türk Milli Güç Unsurları; iç siyasi, sosyal, dini, etnik faaliyetlerin dışında, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Yüce Türk Milleti’nin varlık ve bekasına ilişkin her türlü iç ve dış tehditlere karşı duyarlı kalınarak, Bağımsız, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti’nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir.
Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunulur.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank