content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ağu

Toroslardan Giren Amerika ve İncirlikteki Atom Bombaları

Yanılmıyorsam bundan 10-15 yıl önceydi. Metal Fırtına diye bir kitap yayınlanmıştı. Tamamen bir kurgu roman niteliğindeydi.

Konusu, Amerika Toroslar’dan girerek, Türkiye’yi işgal ediyordu.

Bildiğimiz gibi, Amerika dünyayı yönetmekle ilgili sürekli planlar yapar.
Planlar, ister hayata geçsin ister hayata geçmesin, bu planlarla ilgili kurgu filimler, CIA dedikoduları, el altı diplomasileri, fısıltı gazeteleri gibi mevzilerden, zihinlere sürekli ateş edilir.

Bu durum bazen kendiliğinden geliştiği gibi, bazı işgüzarlar eliyle de yapılır. Bazen de, Amerikan devleti tarafından bizzat gerçekleştirilir.

Önce İncirlik’teki atom bombalarından başlarsak; 15 Temmuz Amerikan darbe girişiminin ardından İncirlik Üssü çok konuşulur oldu.

Bildiğiniz gibi Amerika, İncirlik Üssünden kalkan savaş uçaklarının yardımıyla, Suriye’nin kuzeyinde, yeni bir Kürdistan kurmakla meşguldür.

İncirlik Amerikan Üssü, Türk ulusu için her daim baş belası olmuştur. Atom bombalarının burada konuşlanması bakımından, düşmanlarımızın bizi hedef almasında, birincil sebep teşkil etmiştir.

İkincisi ve daha kötüsü; Amerika, komşu ülkelerimizi buradan tehdit ettiği için, bize çok zarar vermiştir. Sadece güvenlik anlamında değil, ticaret anlamında da zarara sebep olmuştur.

Rusya ile Türkiye el sıkışınca, Amerika’yı bir telaştır aldı. Ya bu atam bombaları terörist gurupların eline geçerse, diye Amerikan basınında yazılar çıkmaya başladı.

Aslında, Amerika’nın terörist diye tanımladığı, kendisine karşı olan her devlet, her kurum veya her kişi olabilir.

Bu anlamda, ABD İncirlik Üssünün Erdoğan’ın eline geçmesinden fevkalade endişelidir.

Bu sebepten, İncirlik Üssündeki atom bombalarını, Romanya’ya taşımaya karar vermiş. Bu duruma da, Rusya’nın karşı çıktığını Rus medyasından öğreniyoruz.

Bu bombaların taşınmasındaki asıl sebebin, teröristlerin eline geçmesi ihtimalinin dillendirilmesi; Eğer ABD Türkiye işgaline Toroslardan başlayacaksa, ona göre yeni tedbirler geliştirmesi anlamındadır.

Amerika’nın kuzey Suriye’de, bir Kürdistan kurması ısrarı, eninde sonunda Amerika ile Türkiye’yi silahlı bir şekilde, karşı karşıya getirmesi ihtimalini yükseltmektedir.

Ağustos ayı içinde Amerikan devlet başkan yardımcısının Türkiye’yi tehdit etmek üzere geliyor olması kuvvetle muhtemeldir.

Rusya ve İran’ın Suriye’deki Amerikan varlığına karşı gelişen yeni durumlar, dün itibariyle Suriye devletinin PYK/PKK mevzilerini bombalaması; Amerika’nın Suriye’deki planlarının artık işler bir tarafının kalmadığını göstermektedir.

İncirlik Üssü Rusya düşmanlığı için kurulmuştu. Kadere bakar mısınız. Ülkemizi Kurtuluş Savaşında olduğu gibi korumak için, eğer Rusya ile bir güvenlik antlaşması imzalarsak, İran’ın yaptığı gibi bizde, İncirlik Üssünü Ruslara açarsak kimse bize kızmasın!

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank