content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Eki

Toprak Ana’dan Tokat Gibi Yanıtlar…

Toprak Ana'nın Eş Başkanı uluslararası toplantılarda...
Avcılar'ın Toprak Anasının cici çocukları gazetelere bülten geçmiş... Ve mesleğimizin duayenleri ve çok bilenleri manşetlerden duyurmuşlar.
TOPRAK ANADAN TOKAT GİBİ YANIT

Belediyeden gönderilen bültende, "Avcılar Belediyesi’nin bayram öncesinde gerçekleşen meclis oturumunda muhalefetin ileri sürdüğü iddialar tek tek yanıtlandı. Verilen cevaplarda, tüm işlemlerin hukuki çerçevede yapıldığı belirtilerek, muhalefetin öne sürdüğü iddiaların asılsız ve iftira olduğu vurgulandı" denilmesine rağmen kimi gazeteci arkadaşlarımız, bültenin eksik olduğunu düşünerek ekleme bile yapmışlar.
Günahlarını almayalım, bülteni değiştirmeden haber yapmışlar ama en azından ekleme yapmışlar... Kimin için, gazeteler ve gazeteciler için...
Mesleki dayanışma böyle bir şey işte. Helal olsun... Kutluyorum meslektaşlarımı...
****
Toprak Ana kimlere tokat gibi yanıt vermiş, yalan ve yanlış haber yapan gazetecilere ve de bunları soru önergesi yapan belediye meclis üyelerine...
Hatta hatta sokakta olur olmadık, anaları ve analarının eşi hakkında konuşan Avcılarlılar'a yanıt vermiş vermesine de yetmemiş. Bir de tokat atmış...
Avcılar'ın anasının yaptığına bak; sanki gazeteciler, siyasetçiler, yurttaşlar, hemşerileri çocuğu sanki, çocuğuna bile tokat atmak kanunlarla yasak bu ülkede...
****
Bir öncelikle bu Tokatlılara bir hakaret...
Neden Tokatlılar'ın adını karıştırmışlar ki, bilen bir adım öne çıksın!
****
Şimdi bu manşeti yapanlar gazeteci...
Elbette gazeteci... Onların gazeteciliğini tartışmak haddimiz bile olmaz(!)
Ancak bunların çoğu, yandaş medyaya verip veriştirenler...
Ülkede sansür olduğunu, basın özgürlüğünün olmadığını söyleyenler...
Haberi gören gazetelerimiz ara başlıkları bile değiştirme gereği duymamışlar... Kimseye haddimiz değil gazeteciliği öğretmek..
Ancak birazcık bu mesleğin de namusu varsa (ki olmalı) hadi haberi değiştiremiyorsunuz, e be kardeşim başlığı da mı, ara başlıkları da mı değiştiremiyorsunuz?
****
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da Başbakan Davutoğlu, haklarında konuşulanlarla ve iddialarla ilgili bir basın açıklaması yapsa, kimi gazetelerde o açıklamaları manşetten duyursa ve şöyle bir başlık atsa ne olur?
Erdoğan'dan muhalefete tokat gibi yanıt
Erdoğan'dan gazetecilere tokat gibi yanıt
Erdoğan'dan iddiacılara tokat gibi yanıt
Hatırlıyor musunuz, kimi ulusal gazeteler iktidar yandaşlığında aynı manşetleri atmakta bir beis görmemişlerdi.
Sahi benim canım meslektaşlarım ne demişlerdi, o manşetler için...
Gateteciliğin de bi namusu var be...
****
Avcılar'ın Toprak Anası iddialarla ilgili yanıt vermemiş, geçiştirmiş.
1-) Kendisinden önce 30 aylığına verilen çöp ihale bedelinin 25 milyondan, neden 116 milyona çıkarıldı? Yanıt yok.
2-) Sözde sigorta borcu olduğu için ihale verilmeyen firmanın "ihaleyi 85 milyona yaparım" demesine rağmen, neden ihaleyi iptal etmedin? Neden 116 milyona, 31 milyon fazlaya verdiğine yönelik açıklama yok.
3-) Yoksul sünnet çocuklarını 1 bin 200 TL’ye sünnet ettirdin, neden ihaleyi bir dershaneye verdin? Yanıt yok.
4-) Eşin neden makam arabası kullanıyor, eşin neden senin makam odanda oturuyor? Eşin neden günün tamamını belediyede, kültür merkezinde geçiriyor? Yanıt yok.
5-) 5 Film, 5 Mahalle etkinliğini ücretli yapmana rağmen, neden "ücretsiz yaptım" dedin? Yanıt yok.
6-) Çöp ihalesine neden plaj kum temizleme aracı koydun? Sorusuna ise verilen yanıt tam evlere şenlik. “Kıyıların tasarrufu şu anki mevcut mevzuat uyarında büyükşehir belediyelerine aittir. Ancak Avcılar halkından gelen şikâyetler üzerinde ve bu şikâyetlerin özellikle kıyı ve kıyı dolgu alanlarındaki temizlik işlemenin Büyükşehir tarafından yapılmamasına dair olması sebebiyle bu tür bir aracın temini yoluna gidilmiştir. Ayrıca kıyı dolgu alanlarında emsal teşkil edecek bir dava Belediyemiz lehine kazanılmış olup; bu davanın devamı niteliğindeki davalarında da açılıp kazanılması ihtimalinde kıyı dolgu alanlarında İlçe Belediyesi olarak belli miktarda tasarrufumuzun olacağı da aşikârdır. Ayrıca ilgi aracının çalışması için hesaplanan birim fiyat ise lanse edildiği gibi ihale miktarını attıracak nitelikte de değildir.”
Gazete olarak sorumuz çok açık.

Bugün için kıyıların tasarrufu İBB'ye ait olmasına ve de açmış olduğunuz davanın ne zaman sonuçlanacağı belli olmamasına rağmen neden adrese teslim ihale için kum temizleme aracı ihale şartına koydunuz?
Çünkü çöp ihalesine katılan firmalarda, kum temizleme makinesi bulunmuyor. Bu maddeyi ihaleye koymanın anlamı, adrese teslim ihale yapmak içindir. İhale miktarını isterse artırmamış olsun, ister üç kuruş ister beş kuruş, ihale bedeli içersinde bu kum temizleme makinesinin üç yıllık maliyeti nedir? Sorularımızın yanıtlarını bekliyoruz Toprak Ana.

Toprak Ana ne çekecekse eşinden çekecek gibi
Dünkü gazetemizin manşetini, Toprak Ana'nın Eş Başkanı işgal etti.
Üç yıl önce İstanbul'da bulunan 12 CHP'li belediye başkanı tarafından kurulan ve resmi internet sitesinde üye sayısını 80 olarak duyuran, ancak Başkan Turgut Soyer ise açıklamasında 50 üyeleri olduğunu söylediği Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Derneği, Brüksel'de 12. düzenlenen, 'Open Days’in ‘ortak ekonomik büyüme - insana yönelik akıllı yatırım’ başlığı ile düzenlenen etkinliğe,   Türkiye'nin değişik yerlerinden CHP'li belediye başkanları katılmışlar.
Tek kadın belediye başkanı da Avcılar Belediye Başkanı Dr. Hanay Handan Toprak Benli'nin olmadığı toplantıya, Toprak Anamız eşiyle beraber katılmış.
Baştan söyleyelim.
Başkan Dr. Toprak Benli, her türlü resmi yada resmi olmayan toplantıya eşiyle beraber katılabilir. Bunda hiçbir beyis yoktur. Makam arabasıyla eşi ile beraber her türlü resmi yada gayri resmi etkinliğe katılabilir. Bu onun tercihi olur... Bugüne kadar böyle bir eleştirimiz de yoktur. Bizim eleştirimiz bellidir.
****
1-) Bir belediye başkanının eşi, resmi makam arabası kullanamaz. Kullanırsa sorun olur... Eleştirilir... Çünkü o araç aile arabası değildir.. Kamu aracıdır.
2-) Bir belediye başkanının eşi, belediyenin herhangi biriminde makam odası kullanamaz. Bırakın makam odasını, eşinin makam odasını bile kullanamaz. Bunun için herhangi bir yetkisi ve sorumluluğu olmadığı gibi etik de değildir.
3-) Bir belediye başkanının eşi, birim müdürlerine talimat veremez, birimleri denetleyemez. Bir belediye başkanının eşine belediyenin herhangi bir çalışanı 'sayın başkanım' diye hitap edemez. Ederse orada sorun vardır. Her şeyden evvel, seçilmişlere bir hakarettir, başta belediye başkanına ve diğer meclis üyelerine...
4-) SODEM'in toplantısına erkek yada bayan hiçbir belediye başkanı eşiyle toplantıya katılmamıştır. Ki, katılmamış olabilir bu Toprak Ana'nın o resmi toplantılara eşiyle beraber katılmasına engel değildir. Bizim eleştirimiz bellidir. Bir belediye başkanının eşi resmi toplantılara katılamaz, o toplantılarda fotoğraf çekemez. Çekerse etik olmaz. Toplantıya katılırsa sorgulanır, eleştirilir.
5-) Resmi olan bir toplantıya hiçbir belediye başkanın eşi katılmamışken, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleriyle katılmışken, Avcılar Belediye Başkanı Toprak Ana, neden bir belediye meclis üyesi bile yanına almadan toplantıya katılmıştır?
6-) Resmi olan bir toplantıya hiçbir eş katılmamışken, Toprak Ana'nın eşinin Brüksel masraflarını kim karşılamıştır?
7-) CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak resmi toplantıya eşlerini neden götürmediler? Götürmüş iseler, neden resmi toplantılara eşleri yoktu, neden eşleri fotoğraf çekmedi?

Son söz: Avcılar'ın Toprak Ana Belediye Başkanı 5 yıl boyunca ne çekecekse eşinden dolayı çekecek. Ya da eşinin nerede durmasını, sınırlarını belirleyerek gerçek belediye başkanlığı yapacak. 6 ayda bozulan imajını başka türlü düzeltemez. Düzeltmez ise de, söylenecek söz yoktur.
Ayrıca çıktığı tüm televizyon programlarında, afişlerinde aday adaylığı sürecinde en çok eleştirdiği Değirmenci'nin yaptıkları üzerinden anlatması ise ayrı bir trajedidir. Değirmenci ilk beş yılında Avcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu'nun yaptıklarıyla idare etmişti. Galiba sıra Toprak Anamız da öyle yapacak. Halef ve selefler nede olsa..

Not: Böyle giderse Toprak Anamızın 2. beş yılı da, (yazın bir kenara) asla görmesi mümkün değildir.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank