content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Nis

Teröre Karşı Sağ Duyulu Olmak

Nereden ve kimden gelirse gelsin, ismi ne olursa olsun, şiddeti araç edinen, birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü  saldırı şüphesiz ki bir terör saldırısıdır. Bu sebeple  terörü lanetliyoruz. Hukukun, adaletin ve yargının ayrılmaz bir parçası olan, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne, hak ve özgürlüklerin korunmasına ve teröre  karşı  insanımızın konulması gerektiğini ifade ediyoruz.

Öyle anlaşılıyor ki, kirli eller terör oluşturarak ülkemizin huzurunu bozmaya çalışıyor.  Vatansever aydınlar, yazarlar, gazeteciler olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ülkemizin ve toplumumuzun huzurunu bozmaya  kast eden, hangi sebeple olursa olsun birlik ve beraberliğimizi kırmaya  yönelik her türlü saldırının karşısında olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz.
Türkiye üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Nil’den Fırat’a kadar toprak istiyorlar, malum güçler. Bizim  kimseye verilecek bir karış toprağımız yoktur.
Türkiye Cumhuriyeti  Devleti  güçlü bir devlettir ve Türk Milleti de soylu bir millettir. Bu iş bu kadar basit değildir. çıkarılmak istenen  olaylarla esas hedef iç harp  ve  mezhep savaşlarını körüklemektir.
Türkiye ve  Müslüman düşmanı güçler  ülkemizii bölüp parçalamak istiyorlar
Terör  eylemlerinin birinci aşamadaki temel amaçları, halkın gözünde siyasal iktidarı yıpratmak ve giderek, devletin manevi otoritesinin zayıflamasını sağlamaktır. Öyle ki, bu otorite bunalımı bu kez de, yöneticilerin yeteneksizliklerinin bir kanıtı olarak ileri sürülecek ve yığınlar, mevcut iktidara karşı başkaldırıya itilecektir. Kısacası, siyasal terörün kısa dönemdeki birinci amacı, merkezi iktidarı felce uğratmak ve kamuoyunu yıldırmaya çalışmaktır.
Bazen terör, aynı topraklar üzerinde yaşayan ve aynı kaderi paylaşan, farklı etnik yapıya sahip olduğu iddia edilen unsurların, karşı karşıya getirilmesini sağlayarak, ülke bütünlüğünü ve huzurunu bozmak, şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Etnik yapının istismarı zaman içinde teröre kaynak teşkil etmektedir. Yapay veya doğal, oluşan etnik yapı teröre kaynak teşkil ettiğinde bu unsura karşı, toplumda zamanla oluşmaya başlayan tepkiler, yavaş yavaş dışa vurulmaktadır. Terör eylemleri sonucu açığa çıkan toplumsal duyarlılık, toplumun, terörün kaynağını teşkil eden unsura karşı, ayrım gözetmeksizin, bilinçsiz bir şekilde tepki duyması sonucunu doğurmaktadır. Böylece muhtemel bir iç çatışmanın ilk sinyalleri de verilmeye başlanmış olacaktır.
Türkiye'yi yıkmayı ve yok etmeyi planlayan bir takım güçler yine  terör örgütleri  adına ülkemizde çok çirkin saldırılar düzenliyor. Türkiye’ yi yıkmaya, bölmeye  çalışan karanlık güçler var. Türkiye’yi bir bütün olarak ayrımcılık yapmadan tek çatı altında birliğimizin ve bütünlüğümüzün bozulmadan kalması bizim üzerimize düşen en önemli görevdir. Bu tür  alçakça oyunlara gelinmemelidir.
Türkiye'nin büyümesini ve bu coğrafyada yıllarca birlikte yaşamış olmasını, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arnavut ve Arap kardeşliğinin devamını istemeyenler var. Senaryolar  hep aynı türden devam ediyor.. Amaç Kargaşa ortamı hazırlamak ve Türkiye cumhuriyetinin büyümesini engellemektir. Terör  bölgemizin ortak düşmanıdır. Ortak düşmana ise ortak akılla cevap  vermek lazım. Terörle mücadelede bu güne kadar milyarlarca  dolar para harcandı.. Bunlar yaşandı, bir daha yaşanmaması  için siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın sağduyulu davranmaları gerekiyor.
Türkiye, tarihi bir seçim öncesinde yine karanlık mahfillerin kirli provokasyonları ile  ülkeyi kaosa sürüklemek istedikleri hassas bir süreçten geçiyor.. Aziz milletimizi, belli aralıklarla başvurulan bu tür kirli oyunlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor. Kardeşliğimiz,  birlik ve beraberliğimiz korunmalı ve olaylara  sağ duyu ile yaklaşılmalıdır.  Terörle mücadeleyi de güvenlik güçlerimize bırakmalı, asla terörün içinde yer alınmamalı...Kardeşlik, ülke bütünlüğüne sahip çıkma, hak ve  özgürlüklere saygı duyma temel hedefimiz olmalıdır.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank