content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Nis

Tecavüz Günlükleri

Tabii, hemen kendimi bir denetledim; acaba ben de tecavüzcü olabilir miyim, böyle bir eğilimim var mıdır? Diye... Yok böyle bir şey. Tüm içtenliğimle söylüyorum ki, yok öyle bir şey.

En sevmediğim kadın veya erkek tiplerini düşündüm... onlara bile tecavüz etmek istemiyordum.

Taciz edildiğim doğrudur. Taciz. Pek çok kadın, ki elbette başka başka tür davranış örtülerile tacizde bulundular. Zaman zaman bunlardan bazı örnekler vermekteyim.

Taciz, tecavüz. Sessiz harflerin benzerliği dikkat çekiyor. Taciz, temel seviye ise; tecavüz, eylem yapılmış haldir, diyebiliriz. Bir de mütecaviz var ki... onu bilmiyorum.

Cevher kelimesinde de cıv cıv sesleri var... ki sanki, değerli olan şey ya cevher, saldırılabilir bir şey gibi de algılanıyor. Saldırmak kelimesi şiddet pırıltıları salıyor gözlerimize. Biz iyisi mi yoğun ilgi diyelim. Dolayısiyle, yoğun ilgi duyulan şey-dir, cevher.

Cazip kelimesinde de yine bakınız cıv cıv sesler var. Bu c ve v harflerinde değil de, bir araya gelmelerinde bir cıvıldama var. Yine biz iyisi mi içinde c ve v harflerinin olduğu kelimelerle fazla içli dışlı olmayalım. Çünki dilin zikrin olur, zikrin dilin. Dilini zikrini bilen ya nice okumaktır.

Hadis kitaplarından en mühimi sayılan Cundi'nin - El-kalafatül Zivki'de bu konulardan ayrıntılı şekilde bahsolunmaktadır.

Tecavüz kelimesini kullandığım bir zaman, öğrencilerin bu kelimeye güldüklerini hatırlarım, dediğim bir yazı yazdığımı anımsıyorum. Niye güldüklerini anlamamıştım. Mesleki gelişim dersi idi. Hak, hukuk vb konulardan konu ediyordum. İnsanların hakklarına tecavüz falan filan derken... işte o anda güldülerdi. Sonra anladımdı.

Halbuki işte bakınız, tecavüz dediğiniz kelime esasında “hak ihlali” anlamını taşır. Pekiyi, tecavüz kelimesine de -yeni, cıbıl- anlamıyla kim “tecavüz” etmişti? Bu çocuklara sözlüğü okutmaya okutmaya, yani bir şey vermeye vermeye tecavüz mü edilmişti. Zihni Tecavüz. Haaa, demek ki bir şey yapmaya yapmaya da bir insana tecavüz edilebiliyordu.

Roket Atar adlı bir insan yaşıyor Türkiye'de. Şaka değil. Adı: Roket, Soyadı: Atar. Öyle ise Zihni Tecavüz adlı bir kişi de yaşıyor olabilir, pekala.

Bedeni tecavüz için en mantıklı deyim: ırza geçmek. Fakat bence o da tam anlamı karşılamıyor. Irz, Razı kelimeleri aynı kökenden ya. Razılık kelimesinin çok derin anlamları var. Rıza kelimesini de yana yanaştıralım.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank