content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

04 Tem

(TBMM!)

Başlıktaki harflere bakarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bahsedeceğimi sanmayınız. Anlamam öyle şeylerden. Şahsımla ilgili bir başlık ama ne yapayım, baş harfleri tevafuk oldu. kendimden bahsedeceğim. Kimse üstüne alınmasın.

“Alemelerin Rabbi” yarattığı her şeyi kusursuz, insanı da mükemmel ve şerefli yaratmıştır. Bedenimizde iç ve dış organlarla kusursuz çalışan sistemlerle donatmıştır. Düzenli ve temiz beslenmemiz için güzel nimetler vermiş; “…Kendinizi kendi elinizle tehlikeye atmayın…”(Kur’an-ı Kerim: 2/195) uyarısında bulunmuştur.

Şahsen bu uyarıya yıllarca uymadım. Göz ve damak zevkimle, sabahtan gece yatana kadar ‘MİDE MECLİSİ’ni tıka-basa doldurdum. Koalisyon ortakları o kadar çok oluyordu ki, MİDE MECLİSİ’nde kavgalar eksik olmuyordu. Bu yüzdende en ücra yerlere hizmet gitmez olmuştu. Hele hele ekmek ağırlıklı, etli, acılı meclis oturumlarını tatlıya bağlamak için gönderdiğim tatlılar, meyveler ve çerezler…bile hizmet yollarını tıkıyor, hücreler AÇIIIZ! diye bağırdıkça, zaten dolu ve ast gazı püskürten MİDE MECLİSİ’ne habire sevkiyat yapa yapa; bilhassa basen ve göbekte (Tabirimi bağışlayın) hafriyat yığınları arttıkça artıyordu. Boy ve kilo orantımda 18-20 kilo fazlalık oluşmuştu.

Ayak bileklerimde, diz kapaklarımda, omurgamda vs… 

MİDE MECLİSİ binasının çöküş sinyalleri duyulmaya başlamıştı. Baktım ki, Tıkabasa Büyük Mide Meclisi ancak hafriyat üretiyor, çoklu koalisyondan dolayı hizmet vermiyordu.

Allah(cc) “Damdan düşen” bir kuluna “Kan Gurubuna Göre Beslenme Can Boğazdan Çıkar” adında bir eser yazdırmış, o’nu da okumayı bana nasip etmişti. Baktım ki, dertler boğazdan giriyormuş meğer. Reklam olsun diye değil, sağlık reçetesi olsun diye kitap adını zikrettim.

Kan gurubuma göre yüzde altmış uygulama neticesinde, yaratanın lütfuyla, doğal kilo boy oranıma kavuştum.

1997’deki varis ameliyatı neticesinde, bacakta oluşan et bombesi bir yıl içinde kendiliğinden kayboldu. Şimdi sağlık durumum gayet güzel. Boy bir altmış bir, yaş altmış bir, kilo altmış bir.

Tıpkı benim gibi; Tıkabasa Büyük Mide Meclisi’nin, abur-cubur koalisyonundan kurtulmağa sizde var mısınız?

Temkinli Beslenen Mide Meclisi binası daha sağlıklı olmaz mı? Yine tevafuka bakın ki, baş harfler TBMM çıktı.

Selam, saygı ve sevgilerimle; akıl, ruh ve beden sağlığı dileklerimle Allah’a emanet olunuz.”

Değerli Okurlarım!

Şair-yazar sevgili dostum Kadri YAKAR Bey’in bu örnek davranışını ve uygulamasını, belki yararlı olur ümidiyle, önemine binaen paylaşmak istedim.

BİR AYET

Biz insanı en mükemmel şekilde yarattık…

BİR HADİS

İnsanların çoğunun kıymetini bilemediği iki nimet vardır: Vücut sağlığı ve boş vakit. (Tirmizi, C.2. H.no:2304)

BİR SÖZ

Derdini söylemeyen derman bulamaz…

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank