content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Ağu

Tarım Gibi Hayvancılıkta İflas Etti!

Türkiye’de 1980 yılında halkın %60’ı köylüydü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Köylü tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yönetiyordu. Çiftçinin ürettiği sebze, meyve ve hayvancılıkta et ucuzdu insanlar sebze, meyve ve et yiyordu o dönem. 1986 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan köylüler PKK’nın köylere saldırmasının ardından köylerini terk ederek büyükşehirlere göç ettiler.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti iktidar oldu. Ak Partinin eğitimde, ulaşımda ve sağlıktaki başarılı performansı maalesef Tarım ve Hayvancılık politikasında köylülerin büyükşehirlere göç etmesinden dolayı köylerde az köylü kaldığı için haklı yere piyasada bol miktarda et bulunmadığı için devlet Avrupa’ya açılarak eti ithal almaya başladı.

Fakat piyasada et az olduğu için maalesef et pahalı satılıyor. Köylü 2006 yılından beri etin pahalı olmasından dolayı kontrolsüzce kestiği dişi hayvanlarını kasaplara ucuza satmaya başladığı için Hayvan sayısı azaldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise ne hikmetse bu kötü gidişe çözüm bulmayı beceremedi.

Ak Parti Hükümeti meyve, sebze ve etten sonra yem hammaddesinide yurtdışından ithal etmeye başladı. Bu sefer Et Fiyatları aldı başını gitti. Tarım ve Hayvancılık tamamen bitti. 1 yıl önce 27 liradan satılan Dana etin kilosu 41 lira oldu. Bu kötü gidişle kasapların % 60’ıda kepenk kapatacak gibi geliyor bana.  Devlet bey istese kendi arazilerine yem hammaddesi ekimi yapıp hayvancılığı şaha kaldırabilir ama maalesef yapmak istemiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konudaki başarısız politikası sorgulanmalı.

Not; Bu aşırı sıcakta sokakta yaşayan sokak hayvanlarının kapınızın pencerenizin önüne koyacağınız kedi, köpek ve kuşların bir parça yemeğe ve özellikle suya çok ihtiyacı var. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank