content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Haz

Sünnet Çocuklarına 300 Bin lira Daha Az Harcamışlar

2015 yılında yoksul ve ihtiyaç sahibi çocuklar için yapılan sünnet ihalesini fahiş bir fiyatla veren Avcılar Belediyesi’nin, geçen yıl aynı ihalenin benzerini, yaptığımız haberler sonrasında

300 bin lira daha eksik gerçekleştirmesi dikkat çekiyor. Yaptığımız eleştiriler kulaklarına küpe olmuş…

Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli, göreve geldikten sonra geleneksel sünnet şöleni etkinliğine devam etti.
İlk göreve geldiği yıl yaptığı sünnet şöleni gazetemizin sayesinde Türkiye gündemine düştü.
Denetim Komisyonu raporlarına da yansıyan 2014 Temmuz’unda yapılan Sünnet Şöleni ihalesinin, 300 yoksul ve ihtiyaç sahibi için yaklaşık 425 bin TL’ye verilmesini gazetemizin manşetinden kamuoyuna duyurmuştuk.
Avcılar Belediyesi 2015 yılında bir sünnet çocuğunun sünnet maliyetini bin 500 liradan verirken, 2015 yılında yaptığı geleneksel sünnet şölenini bu sefer çocuk başına maliyeti 538 liradan ihaleye çıkartmıştı.
İhaleyi Ali Rıza Vezioroğlu-Vezir Reklam ve Tanıtım firması 124 bin 40 lira ile kazanırken, yoksul ve ihtiyaç sahibi bir çocuğun sünnet maliyeti de 413 lira oluyordu. Maliyet, bir yılda yüzde 200 azalmış. Haberimiz işe yaramış… Sayemizde Avcılar Belediyesi’nin kasasında yaklaşık 300 bin TL kalmış.

****
Avcılar Belediyesi İhale Komisyonu tarafından hazırlanan bir belgede, Sünnet Şöleni için aşağıdaki üç firmadan teklif alarak araştırma yapıldığı belirtiliyor.
Org Medya Org Reklam Yay. Tur. San. Ve Tic.LTD. Şti: 122 bin 150 TL.
Prestij Temizlik Tekstil İnş. Taş. Org. Tic. Ltd. Şti: 141 bin 600 TL.
Elsa Teknolojik Ürünler Tic. Ltd. Şti: 134 bin 520 TL.

Yapılan araştırmada ortalama 134 bin 520 lira maliyet fiyatı ortaya çıkıyor. Sınır değer 124 bin 172 lira, yüzde 20 müteahhit karı konularak 161 bin 414 lira ihale bedeli belirlenmiş.

****
Kamu İhale Kurumu’nda yayınlan belgede ise 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılan ihaleyi 125 bin 40 lira veren Ali Rıza Veziroğlu’nun kazandığı görülmekte. Aynı zamanda teklif için doküman alan sayının 2, EKAP üzerinden e-imza kullanarak indiren sayısının 1, toplam 3 kişi olduğu görülmektedir. Ayrıca yerli istek lehine fiyat avantajı uygulan- dığı belirtilmektedir.

Demek ki, olumsuzlukları haber yapmak işe yarıyor! 

Şunun altını çizmekte yarar var.
İyi ki, bu tür haberleri yaparak, birilerinin daha dikkatli ihale yapmasına neden oluyoruz.
OLuymsuz bir haber yaparsınız kıyamet kopuyordu. Ancak her haber yaptığımızdan sonra başkanın çevresinden şöyle eleştiriler alıyoruz.
“Neden bizim başkanı yazıyorsun? Neden Marmara Bölgesi’nin tek kadın belediye başkanını yazıyorsun? Bir kadını bu kadar çok yazarsınız, kadınların cesaretini kırarsınız ve siyasete katılmazlar… Yaptığınız yanlış…
Zaten kamuoyu CHP’ye ve Liderine saldırırken sizin bu haberleri yapmanız belirli merkezlerden talimat aldığınızı ortaya koyuyor. AK Parti belediyeleri neden yazmıyorsunuz, Esenyurt’u neden yazmıyorsunuz?”

Bildik aynı teraneler…
Diyoruz ki, Avcılar’dan bize 1000’e yakın belge ulaştırılmış.
Muhalefet meclis üyeleri meclis toplantılarında belgeli ve bilgili dosya açıklıyorlar.
Kamuoyuna açıklamalarda bulunuyorlar.
Bunları yazmayacak, bir gazetecinin aklını peynir ekmekle yemesi gerekiyor.

****
İstanbul’da AK Partili belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerde bulunan CHP ilçe örgütleri, meclislerde bulunan CHP meclis üyeleri, Denetim komisyonlarında bulunan CHP meclis üyeleri neden konuşmazlar?
Neden açıklama yapmazlar? Neden belgeli ve bilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşmazlar?
Buradan çağrı çıkarıyorum:
İstanbul’da bulunan tüm CHP belediye meclis üyelerine…
Aynı zamanda CHP’nin iktidar olduğu ilçelerde AK Partili Belediye Meclis üyelerine…
İstanbul’un 25 ilçesinde muhalefet olan CHP örgütlerine…

AK Partili belediyelerle ilgili yolsuzluk belgeleriniz varsa, verin yayınlayalım…
Takipçisi olalım… Olmazsak, istediğinizi söylemekte haklısınız.

****
Bugüne kadar İstanbul ve Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile ilgili Arnavutköy, Küçükçekmece, Bahçelievler, Esenyurt gibi AK Parti’nin iktidar olduğu belediyelerle ilgili yaptığımız haberler arşivde duruyor.
İstinasız Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan toplantılar, bir hafta boyunca CHP’lilerin eleştirileri baş sayfadan gazetemizde yer buluyor.
Bunları görmeyen, kör gözlere söyleyecek sözümüz yok.
İnsan kendi yakının yaptığı yanlış virgül bile olamazken, ötekisinin yanlışı deve olurmuş misali partili olanların tepkisi aynı oluyor.
CHP’li, AK Partili fark etmiyor. Herkes kendi partilisinin yolsuzluğunu görmemezlikten gelerek, ötekinin yolsuzluğu üzerinden siyaset yapıyor.
Halbuki doğru olan birşeye karşı çıkarken adeletli bir karşı çıkış yapabilmek.
Senden olanın yanlışını büyütebilmek, onu mahkum edebilmektir, olmamasını sağlamaktır esas olan.
Çünkü en kolay olan karşıtının yanlışlığını, eksikliğini söylemektir. En zor olan ise kendinden olanın yanlışlığını, eksikliğini söyleyebilmektir. Ve asıl erdemli olan da budur.

Son söz: Gelelim yeniden sünnet şölenine.
Bir yıl önce yapılan sünnet şöleni ile ilgili yaptığımız haberler sonrasında Avcılar Belediyesi yetkilileri ders çıkarmışlar. Şişirme ihaleden vazgeçmişler.
Ancak bir haftadır yazdığımız gibi, Avcılar Belediyesi’nde tüm ihalelerde baş gösteren 5-6 firmadan biri olan Ali Rıza Veziroğlu şahıs firmasının sünnet şölenini kazanması dikkat çekiyor.
Bu firmanın organize ihalelerinde baş köşede olması da ilginç bir detay.
Yine piyasa fiyat araştırması yapan Avcılar Belediyesi yetkililerinin; Org Medya gibi medya satın alma yapan, diğer iki firmanın da sürekli ihalelerde baş gösteren şirketlerden olması ayrıca dikkatimizi çekiyor.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank