content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 May

Soma’lıyı Unutmayan Ünye, Ülkeye Örnek Olur.!

Kara elmas diyarı Soma maden ocağında14 Mayıs 2014 günü paragöz işverenin ve hamilerinin vurdumduymazlıkları sonucu meydana gelen cinayet gibi maden kazasında 301 Soma’lı insan, feci şekilde hayatını kaybetti. Geride 432 çocuk, yetim kaldı. Bir o kadar eş dul kaldı. Anneler ve babalar, eş dost ve yakınları boynu bükük kaldı.

Olayın üzerinden ,Soma ve Soma’lının ciğerini yakan,yıkan, yakmaya ve yıkmaya devam eden kocaman bir yıl geçti.Kocaman bir yılın yürekleri yakarak,yıkarak nasıl delip geçtiğini yüce Allah,Soma ve Somalı ile Soma’lının acısını yüreklerinin derinliklerinde hissederek yaşayan bir avuç sorumluluk sahibi Allah dostu insanımız biliyor.!

İki gözü iki çeşme yüreği kan ağlayan çaresiz kalmış Soma’lılar ülkenin bir köşesinde hukuk ve adalet ararken, ülkenin diğer bir köşesi olan Ünye’de iktidar partisi başta olmak üzere, bütün siyasi partiler çalgılı çengili, gürültülü patırtılı, güle oynaya, kısacası acı içinde kıvranarak adalet arayan Soma’yı ve Soma’lıyı unutup pür neşe içinde halktan oy istiyorlar.

Soma’da yaşanan felaketi Allah bir daha ne ülkemize ve insanımıza, nede hiç kimseye göstermesin ve yaşatmasın. Biz Allah rızası için isteriz ki; öyle yada böyle bir şekilde yaşanmış bu felaketten ülke ve insanlar olarak ders çıkarıp,iktidar partisi başta olmak üzere seçime katılan bütün partilerin araçları miting dışında yapacakları şehir gezilerini sessiz ve sedasız bir şekilde yaparak Ünye’den ülkeye örnek olsunlar.

Soma’da paragöz işveren ile işvereni koruyup kollamaya çalışan hamilerinin bilerek, ya da bilmeden yaptıkları müthiş hata nedeniyle ölüme terk edilen 301 madencinin geride kalan 432 öksüz yetim evlat ve boynu bükük eşler ile, yüreği cayır cayır yanmaya devam eden, çaresizlik içindeki anne ve babalar, canlarının derdine düşmüşken, ortalığı ayağa kaldıracak şekilde ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde de kulakları patlatırcasına devam eden iktidar başta olmak üzere bütün partilerin seçim propagandası yapması yerine, aynı araç ve gereçlerin bugünden itibaren kalan sürelerde dolaşmaları gereken şehirlerin cadde ve sokaklarında, müzik çalmadan sessizce dolanarak, ülkede ve özellikle de Ünye de bir ilke imza atmalarını istiyoruz.

Geride kalan zaman içinde müzik çalınmadan sessiz bir şekilde propaganda yapmanın o kadar da zor ve güç olduğunu ve olacağını düşünmüyoruz. Ülkemiz, Ünye’miz ve insanlarımız adına son derece büyük önem arz ettiğini düşündüğümüz sessiz propaganda yapmak belki de sesli ve gürültülü yapılan propagandadan daha çok dikkat ve ilgi çeker ve çekecektir.

Bu özel ve önemli iş iktidar partisi adına, Ordu birinci sıra milletvekili adayı Ünyeli Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey bizim seçim araçlarımız sessiz sedasız şekilde propaganda çalışmalarını sürdüreceklerdir diye bir ricada bulunsun teşkilatlara, işlem tamamdır. Yani bu sessiz propagandayı Ünye ve bölgesinden başlatmak için Numan Kurtulmuş beyin işaret etmesi yeterli.
Bu bizim Soma’ya ve Soma’lı kardeşlerimizin yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği tarifsiz acıya ortak olmamız adına ülke ve
Ünye olarak insanlık borcumuzdur. Soma’lıya olan insanlık borcumuzu, İnşallah sesimize kulak vereceğinden zerre kadar kuşkumuz olmayan başbakan Yardımcısı hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beyin katkı ve destekleriyle ödeyeceğiz.

Biz propaganda süresince her türlü propaganda sessiz yapılsın demiyoruz. Zaman zaman yapılacak meydan mitinglerinde iktidar başta olmak üzere bütün partiler, müzik adına ne gerekiyorsa enstrümanı ve müziğini çalarak ve çaldırarak propagandalarını gönüllerince yapsınlar.

Ancak geride kalan zaman boyunca, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beyin vereceği destekle, seçim araçlarının cadde ve sokaklarda dolanarak insanlara, özellikle de acı içinde yanıp tutuşan Soma’ya saygı için sessiz ve gürültüsüz bir şekilde sürdüreceği seçim propagandası ile Somalı kardeşlerimizin yarasına merhem olmak isteyen Ünye ve Ünyeli bir ilke imza atarak, ülkeye örnek olur diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Soma’lıyı Unutmayan Ünye, Ülkeye Örnek Olur.!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank