content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Mar

Sevenlerinin Başı Sağolsun

Türk siyasetine yıllarca hizmet eden Başbakanlık, başbakan Yardımcılığı görevini ifa eden, siyasetin kültürlü ve renkli simalarından olan, Milli Görüş’ün Lideri, Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Necmettin Erbakan Hakkın Rahmetine kavuşmuş olup, bugün İstanbul Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Öncelikle kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine, saadet partili kardeşlerime ve Türk-İslam âlemine baş sağlığı diliyorum.
Rahmetli Alparslan Türkeş “Türk dünyasının Lideriydi, Necmettin Erbakan hoca da İslam dünyasının önderlerindendi. Tüm söylenenleri milli ve manevi değerler üzerine oldu. İslam Âlemine seslendi. Herkesin bildiği gibi bugün iktidarda olan birçok siyasetçiye de başkanlık, ağabeylik, liderlik yapmış bir şahsiyettir. Onların yetişmesinde emeği olan bir insanı kaybettik.
Ecevit, Demirel, Türkeş, Erbakan dörtlüsünün izin yıllar Türk siyasetine hakim olan insanlar olduğunu biliyor musunuz? Bunların her biri ayrı bir dünya görüşünün temsilcileriydi. Erbakan Hoca’nın söylemleri Türk-İslam Dünyası üzerine yoğunlaşıyordu. Bir dönemin ifadesiyle o “Mücahit Erbakan” olarak anılır. Milli görüşün Avrupa’ya, Arap Dünyasına yayıldığını tüm dünyadan ses getirmeye başladığını hatırlayanınız çoktur. Evet o Milli Görüşün savunucusu ve temsilcisiydi.
Refah Partisi, Saadet Partisi’nin bir çok kongresinde, toplantılarında gazeteci ve izleyici olarak bulunduk. Onunu davası uğruna can vermeye hazır milyonlarca insan olduğunu gördük. O bir dava adamıydı. Kültürlü bir beyefendi, kibar, nazik ve büyük bir kesimin temsilcisi olarak ver olmuş, var olmaya devam eden kişiliği onun İslam âleminde üne kavuşturmuş, saygın bir yer edinmiştir.
“hak geldi, batıl zayi oldu” onun en belirgin ifadelerindendi. “kadayıfın altı kızarmadı” sözüyle Türk siyasetine renkli bir deyim kazandırmış. Gittiği ülkelerde büyük bir heyecanla karşılandığı, destek bulduğunu alkışlandığını çok iyi biliyoruz.
Son dönemlerde partisi dağılmış olmasına ve çok az olmasına rağmen ona olan ilgi devam ediyor, kongre salonları dolup taşıyor, kalabalıklardan halen “mücahit Erbakan” sloganları yükseliyordu. İlerlemiş yaşına rağmen ona olan sevginin azalmaması Erbakan hocanın liderlik vasfını hiç kaybetmemiştir. Arkasından birileri hatta milyonları sevgiyüklemek her insana nasip olacak bir sevgi yumağı olmasa gerekir. Bu nedenle kendisini kutladığımı taktir ettiğimi ifade etmek istiyorum.

MEKANIN CENNET OLSUN
ERBAKAN HOCAM!

Türk siyasetine hizmetlerden dolayı yetiştirdiği siyasetçi dostlarımdan dolayı onu kutlamak tebrik etmek insani bir görev olmalı.  Hepsinden önemlisi kadrosunun, ekibinin frenleyip yasalar ve kanunlar çerçevesinde demokratik mücadelesini veren bu kutlu insanı alkışlamak gerektiği kanaatini taşıyorum. Demokrasiye sahip çıkıp, davasını siyasi alana taşıyan sokak kavgalarında uzak kalan bu insanı hürmetle yad etmek insani bir görev olmalı.
Yasaklılar listesine alınmış partisi kapatılmış bir hiç uğruna kendisine kota konulmuş yasak konulmuş, yargılanmış ama o mücadelesini sokakta aramamıştır. Teker teker parlamentoya dönerek bi mücadeleyi yasal zeminde devam ettirmiş olan bir liderdir.
Sevenlerinin olduğunu, onun uğruna can  veren dostlarının olduğunu çok iyi biliyorum. tabii ki onun savunduğu değerler uğruna mücadele eden insanlar vardır. Erbakan hoca milli görüşün temsilcisi olarak kendi grubuna hakim bir insandı ve o grubun lideriydi. Bi nedenle kendisini tektir ettiğimi kutladığımı ifade ediyorum.
Bugün İstanbul Fatih Camii’nde sevenlerinin omzunda ebedi istirahatına sevk edilecek olan sayın Profesör doktor Necmettin Erbakan hocama Allah’tan rahmet diliyorum. Ailensin sevenlerinin partililerinin ve Türk İslam dünyasının başı sağolsun. Mekanı cennet olsun Allah taksiratını affetsin.
Ruhuna Fatihalarımı yolluyor, Türk siyasetinde ideallerinin yaşamasını temenni ediyorum. Erbakan hoca sanırım hafızalarımızda yaşamaya devam edecek uzun bir süre onu öğrencileri türk milletine hizmet etmeye devam edecek. 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank