content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

08 May

Selam!

Değerli okur!

İyilik yapan iyilik bulur,

Kötülük yapan kötülük,

Kimseye zorla yaptırılmaz bunlar,

Allah, özgürlüklerin de Allah’ıdır,

Kul özgürdür bir kuş kadar,

En güzeli iyiliğe uçmak

Ve en güzeli, Rabb’in rızasını kazanmak. “Kim doğru yola gelirse sırf kendi iyiliği için gelir. Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar. Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü çekmez.”(17/15)

Kim gülümserse bir insana,

Kim tutarsa düşenin elinden,

Kim okşarsa yetimin başını,

Kim paylaşırsa azığını,

Kim bilirse bunların hepsi Allah’tandır. “Ondan daha güzel kim olabilir ki? “İman edip de güzel davranışlarda bulunanlar var ya, şüphe yok ki biz, öyle güzel işler yapanların mükâfatını zayi etmeyiz.(18/30)

İnanmayı güzel yapan, görmemektir

Ama görmeden hissetmek var ya,

Bu, işte imanın en güzelidir.

Kim inanıp, endişe duyarsa kötü işler yapmaktan

Ve sakınırsa elini, dilini, belini, “İşte o, cennetle müjdelenmiştir. “ Onlar görmedikleri hâlde Rablerinden korkarlar, kıyamet saatinden de titrerler.”(21/49)

Allah’ın güzel Peygamberi gibi,

Biz de deriz, “Rabb’im bağışla bizi,

Hata yapıyoruz çokça,

Yanlışımız da oluyor,

Ama bizim hatalarımız ufacıktır. Senin merhametinin büyüklüğü karşısında.  “Resul’üm! De ki: "Rabb’im, bağışla ve merhamet et! Sen merhametlilerin en iyisisin."(23/118)

Ahlaklı ve erdemli bir insan olursak,

Bütün dünyaya hükmedebiliriz,

Zira herkes iyileri ister,

Herkes sever ahlaklı olanları.

Allah’a inanıp,

İnandığı gibi yaşayan,

Niceleri başarılı oldular

Ve Allah tarafından ödüllendirildiler.

Ama tüm bunlara rağmen inkâr edip,

Hep kötü işler yapanlar da

Bu yaptıkların karşılığında çok ağır cezalandırılacaklar. “Allah, sizlerden iman edip iyi davranışlarda bulunanlara, kendilerinden öncekileri sahip ve hâkim kıldığı gibi, kendilerini de yeryüzüne sahip ve hâkim kılacağını, onlar için beğenip seçtiği dini, onların iyiliğine yerleştirip koruyacağını ve geçirdikleri korku döneminden sonra, bunun yerine onlara güven sağlayacağını vadetti. Çünkü onlar bana kulluk ederler. Hiçbir şeyi bana eş tutmazlar. Artık bundan sonra kim inkâr ederse, işte bunlar asıl büyük günahkârlardır.

“O çok merhametli Allah'ın iyi kulları onlardır ki yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler, kendilerine laf attığı zaman incitmeksizin, "Selam" derler geçerler.”(25/63)

BİR AYET

Muhakkak insan azar…

BİR HADİS

Bütün insanlar ademden, adem de toraktandır…

BİR SÖZ

Alim cahili duyar mı, cahil kamile uyar mı?

GÖNDERMELER

-Geldiği günden bu yana adının ve soyadının şanına uygun hareketleriyle, Devletin Gülen yüzünü Adanalının gönlüne nakşeden Mustafa BÜYÜK’ün mütevazı tavırlarıyla gönüllerde taht kurduğunu bilmeyen duymayan var mı?

-İnşallah ayın dokuzunda A’dan Z’ye tüm Adanalıların Demirspor’umuzu desteklemek üzere Ankara’da olacaklarını biliyor musunuz?

-Adana Şehremini Hüseyin SÖZLÜ’ nün Perşembe günü saat 21:00’de Halk televizyonunda Ünlü meslektaşımız Uğur DÜNDAR’ ın konuğu olacağından habersiz olan var mı?

-Çukurova Aşkım Tüfekçi Hastanesi Baş Hekimi Halil NACAR’ın bendenizi arayarak olumlu ve yapıcı eleştirilere sonuna kadar açık olduğunu ve teşekkür ettiğini biliyor musunuz?

-İnternet Gazetecisi Hüseyin BAYRAK’ ancak peşkircisi olacağı bazı ünlü simaları, bürokrat ve teknokratları eleştirerek kentte olumsuz bir enerji meydana getirdiğini bilmeyen duymayan var mı?

-Cendere üyesi Bülent TALAŞ’ ın Yüreğir Şehremini Mahmut ÇELİKCAN’ ı hangi konularda zora soktuğunu biliyor musunuz?

-Halkların Demokrasi Partisinin yapılan bir anket sonucuna göre, Adana’da nerdeyse 3 vekil çıkarma noktasına geldiğinin hangi cendere üyesi tarafından iddia edildiğini duydunuz mu?

-Alemdar Öztürk’ün başarısını kıskanarak uykularını kaçıran ilçe belediye başkanının kim olduğunu biliyor musunuz?

-MHP’nin 4 ve 5. Sıra adaylarının siyasi örnek performanslarıyla kısa zamanda Adana’da gönüllerde taht kurduklarından haberiniz var mı?

-Seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanan saçı uzun aklı gelgit bir zat-ı muhteremin yaptığı ekran şovlarıyla Ak Partiye puan getireceğini zannedenlerin 7 haziran sonrasında sukutu hayrete düşeceklerini biliyor musunuz?

-Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin, Baş Hekimi Halil NACAR’a, sempatik Müdürü Ömer Musabeyoğlu’na, Dr. Ercan ATALAY’a Baş Hekim yardımcısı Süha BİNGÖL’e, tüm koruma ekibine özellikle Cemal Bülüm’e ve Uzman Doktor Berna KAYA hanıma bizlere gösterdikleri duyarlı ilgilerinden dolayı bitimsiz teşekkürlerimi arz ettiğimi duydunuz mu?

yukselmertoglu@hotmail.com

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank