content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Tem

Şehitlerimiz Var- Başımız Sağ Olsun

Diyarbakır-Bingöl yoluna döşenen mayının patlatılmasının ardından askeri araca düzenlenen saldırıda Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit düşmüştür Evli ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıydı. Şehit Mehmet Koçak’ın cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Yozgat’a getirilerek ikindi namazı sonrası Yozgatlı hemşehrilerimizin büyük bir katılımıyla Yozgat şehitliğinde toprağa verildi.
Şehit düşen Jandarma Uzaman Çavuş Mehmet Koçak’a Allah tan rahmet sevenlerine, Yozgatlı hemşehrilerimize ve Aziz Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz. Şehidimizin kabri nur, Mekanı cennet olsun. Şüpesiz ki”” Şehitler ölmez vatan bölünmez!..” .Yaşasın şanlı ve Aziz Türk Milleti..Kahrolsun hainler, bölücü ve terörist satılmış köpekler…Bu vatan uğruna bir değil binlerce canımız feda olsun. Hepimiz vatanımız, namusumuz ve kutsal değerlerimiz uğruna şehit olmaya hazırız…Bu millete ihanet eden hainler iyi bilsinler ki: Türk Milletine ihanet edenlerin sonu hep hüsran olmuştur, yine öyle olacaktır.
*****
Vatan, bir Müslüman’ın her şeyidir. Çünkü din, namus, şeref ve bağımsızlık gibi kutsal değerler ancak vatan sayesinde korunabilir. Bunun için atalarımız vatanımız için her fedakârlıkta bulunmuşlar, kanlarını akıtarak onu düşmana teslim etmdmişlerdir.
“Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler fakat siz onu anlayamazsınız.” (Bakara Suresi Ayet: 154))
“Allah yolunda öldürülenleri (şehitleri) sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın Lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiç bir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duyurmaktadır.” (Ali İmran Suresi Ayet: 169- 170)
Bir adam Peygamberimiz (SAV)’e:“Ey Allah'ın Resulü, Allah yolunda öldürülürsem yerim neresidir?” diye sordu. Peygamberimiz (SAV): “Cennettedir.” buyurdu. Adam, yemekte olduğu elindeki hurmaları bırakıp savaşa girdi ve sonunda şehit oldu.”
Müslüman Türk’ü zaferden zafere koşturan ve tarih sayfalarını kahramanlık destanları ile süsleten, Allah’ın hak olan vadine ermek ve O’nun şehitler için hazırladığı mükâfata mazhar olma arzu ve isteğidir.
Sevgili Peygamberimiz (SAV),şehitliğin derecesiyle ilgili olarak şöyle buyurmuştur: “Hiç kimse cennete girdikten sonra - bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler, keramet (ve erdikleri nimetler) sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler.”
Şehitlik olmadan vatan olmaz. Evet, vatan bir toprak parçasıdır, ama her toprak parçası vatan değildir. Vatan, uğruna şehitlerin kan akıttıkları toprak parçasıdır. “Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır.” sözü, ne güzel bir sözdür.
*****
Ülkemiz ciddi bir badireden geçiyor. Bölücü örgütler can ve mal güvenliğimize kastediyorlar. Askerlerimiz ve polislerimiz kahpece hedef alınmaya başlandı. Huzur ve güveliğimize kaideden bu hainlere karşı kararlılıkla durup ülkemize huzur ve barışı hakim kılmalıyız.
Öncelikle acilen hükümet bunalımı aşılmalı. Koalisyon ihtimali düşükse acilen seçime gidilmelidir Güçlü ve dirayetli bir iktidara ihtiyacımız vardır. Korkmadan cesaretle terörün üzerine gidilmeli çatlak seslere dur denilmelidir. Devleti tehdit eden hainlere gereken cevap kararlılıkla verilmeli. Akan şehit kanlarının hesabının sorulduğu günleri görmek istiyoruz..Vatan Sağ olsun ve Yaşasın Şanlı - Kahraman Türk Milleti..

Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank