content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Haz

Seçimleri Kim Kazanır

Günydıııın!
Seçim çoktan oldu da yeni hükümet bile kurulmak üzere.
Bana böyle diyenler olabilir. Olsun. Yeni hükümet kurum kurum kurulsun bir şey dediğimiz yok. “Bir şey diyemezsin zaten” diyenler olabilir. Haklılar.
Biz bu yazıyı 06 Haziran 2015 cumartesi günü saat 08.15’te daktilonun, af ederseniz bilgisayarın başına geçerek yazdık. Yani o zamanda eski hükümet iş başında ve bir önceki meclisin üyelerinin bir kısmı seçim meydanlarındaydı.

Yani?

Yanisi şu: Ülke daha seçimini yapmamıştı.

“Madem daha seçim olmamış, pazartesi günü de dağdaki keçiye varana kadar herkes sonuçları duyacak; şimdi ‘seçimleri ki kazanır’ diye bir başlık atmanın alemi var mı” diyenler de olabilir.

Kim neyi nasıl sorar bilmem ama ben gerçekten önümüzdeki seçimleri merak ediyorum. Şayet bir “erken seçim”, “darbe” ve ülkede “normal dışı” bir şey olmazsa 2020 yılında bir seçim olacak. Hah işte ben o seçimin sonuçlarını merak ediyorum.

Haydaaa!

Daha bu seçimlerden yeni çıktık şimdiden diğerini mi düşüneceğiz?

Düşüneceğiz tabi. İlla zamanını mı bekleyeceğiz? Bu ilke bizim değil mi? akıbeti hakkında bir şeyler düşünme hakkımız yok mu?

Her ne ise ben bazı rakamlara bir tuhaf bakarım. Bazı kişiler 01.01.201; bazıları 02.02.202 gibi bazı özel günlerde nikâh yaparlar. Demek rakamların da bir cazibesi var? Ben de 2000 senesine girildiği günden beri 2020 yılında başbakan, reis-i cumhur veya adı her ne ise ülke yöneticileri kim olacak diye hep merak ettim.

Zaman gelip çattı. 2020’den önceki son seçimi yaptık. Kazananı biliyorsunuz. Yani bu yazı gazetede çıktıktan sonra herkes biliyor. Bazıları “Biz önceden de biliyoruz” deseler de iş resmiyete dökülmüş oluyor.

Dedik ya gelecek 2020 seçimlerine hangi partiler girecek, meclisteki ilk dört parti aynı ismi taşıyacaklar mı, yine meclisteki partiler o zaman barajı aşacaklar mı falan. Soru çok…

Bir gün eski partilerden ( ülkede bazı partiler eskiyip bir kenara atılabiliyor) birinin yetkililerine  sormuşlar: “Seçimlere ne kadar zaman önce hazırlanıyorsunuz?” Cevap “Önceki seçimin bittiği günden sonra” diye cevap almışlar.

Biz de bu seçimler bitmeden yenisini merak ettik işte.

İnsan bu meraklanıyor bazen.

Sahi 2020 seçimlerine kaç parti girecek?

Baraj isteriz!

Suya ve elektriğe ihtiyaç olabilir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank