content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Tem

Seçim Sonuçları Erken Seçimi Gösteriyor!

Türkiye 2015 yılı milletvekili genel seçimleri 7 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Seçime 20 parti ve 166 bağımsız aday katıldı.7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin sonuçlarına göre 550 sandalyeli TBMM'de Ak Parti oyların % 40.8 alarak 258 milletvekili çıkarırken. CHP oyların % 25 alarak 132 milletvekili çıkarırken MHP oyların % 16.4’ini alarak 80 milletvekili çıkarırken. HDP oyların % 13.11 oy alarak 80 milletvekili çıkarmıştı. Ak Partinin bu sonuçlara göre birinci parti olmasına rağmen kazandığı 258 milletvekili sayısı ile Hükümeti kurması için Meclis'te en az 276 milletvekili kazanması gerekiyordu. Ak Partinin kazandığı 258 milletvekili sayısı ile 13 yıllık tek başına iktidar olma saltanatı bitmiş oldu. Eğer ak parti 18 milletvekili daha kazanmış olsaydı iktidarlık saltanatı devam edecekti.

Ben isterdim ki, 7 haziran 2015 genel seçimleri öncesi CHP, MHP ve HDP Ak Parti'ye karşı nasıl birleşip ak partiyi iktidardan etmişlerdi. Şimdi bu sonuçlara göre yüce türk milleti CHP, MHP ve HDP’ye % 60 oranında oy vererek birleşin koalisyon hükümeti kurun Ak Partiyi kenara çekin Ak Partinin 17-25 Aralık yolsuzluk, mit tırları, gezi olayları, uludere, özelleştirmeler, ergenekon, deniz feneri, mavi marmara, sınav skandalları, balyoz, iç güvenlik yasası, reyhanlı, mercedesli diyanet olayı, 3 milyon suriyeli, kadrolaşma, nükleer santral, rüşvet olaylarını ve bunların durduk yere Engellinin Balthazard cetvelini değiştirerek engelli sayısının neden düşürdüğünün araştırılması CHP, MHP ve HDP’nin vatandaştan yetki aldıkları gibi birleşmesi lazım bütün bu yapılanların tek tek inceleyerek adaletin karşısına çıkartmaları lazım ki ak partiden 13 yılın hesabı en baştan sonuna kadar sorulsun halk olup biten gerçekler hep beraber görelim mesajı vermiş olmuştu.

Şimdi ne oldu? 7 haziran 2015 genel seçimleri öncesi CHP, MHP ve HDP Ak Parti'ye karşı birleşip ak partiyi iktidardan etmişlerdi şimdi kendi aralarında uzlaşı sağlayamayarak parçalandılar. MHP ne Ak partiyi ne CHP’yi nede HDP ile birleşmek istemiyor. CHP ise MHP ve HDP ile birleşip koalisyon hükümeti kurup Ak Partiden 13 yılın hesabını ve seçim öncesi vermiş olduğu seçim vaatlerini gerçekleştirmek istiyor ama maalesef MHP’den destek alamıyor. Ak Parti ise HDP ile koalisyon kurmak istemiyor. AK Parti, bakanlık konusunda CHP ve MHP’ye bonkör davrandığı için uzlaşı sağlayamıyor. Bu sonuçtan en fazla mağdur olan taraf ise CHP oluyor.

Bu sonuçlar erken seçimi gösteriyor ben inanıyorum 2 Kasım ya da 30 Kasım’da erken seçime gidilecektir. Erken seçimde barajın çok arkasında kalan 2 milyon oy alan partilerin ve 1 milyon 250 bin oy alan bağımsız adayların çoğu çekilebilir. Buradan 3 milyon 250 bin oyun yarısı bana göre CHP’ye gidecektir. Erken seçimin kaybedeni MHP kazananı CHP olur CHP oy oranını artırır. AK Parti yerinde sayar fakat CHP ile vekil sayıları aynı olabilir. HDP yerini korur. Sonuç aynı olur dediğim gibi CHP sadece oy oranını artırır Ak Partiyi yakalar Ak Parti ve CHP koalisyonu sonucu çıkar. Ak Partili vekiller kurnazlık yaparda seçim barajını %5’e indirirlerse işte o zaman CHP’nin işi gerçekten çok zor olur. CHP’nin çok dikkatli olması gerekli bu süreçte Ak Partililer ne yaparlarsa yapsınlar geri dönüşü olmayan yolda ilerliyorlar yıkımım devamı gelecektir.

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank