content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 May

Şaştım Şaşırdım

Hani hep bir yerlere gittiğimizde ya da yolculuk esnasında hiç görmediğimiz şeylere şahit oluruz ya işte bu da bir yolculuğa çıkış esnasında gördüklerimdi.

Tuhaf olanda kimsenin aldırış etmemiş olmasıydı. Belki de bu tarz olaylarla sıkça rastlamış olmalarından kaynaklanıyordu.

Havaalanından iki defa güvenlik taramasından geçmeme rağmen tekrar güvenlik taraması yapmak istenince yeter artık üç olacak deyince bilmem kaçıncı kapıdan geçerek bekleme salonuna ulaştım. Bunalmış şekilde ferahlamak için kendimi lavaboya attığımda gördüğüm manzara karşısında üzülsem mi? Ağlasam mı bir tuhaf oldum. Kadın yaşını tam anlamadığım küçük kızını lavabonun tam orta yerine polar olan çocuk montunun üzerine yatırmış altını değiştiriyor huysuzlanan çocuğa söylene söylene... Yolu işgal ettiğinden bile habersiz sağından solundan geçenleri görmüyor ya da aldırmıyor. Allah Allah dedim içimden. Çocuk aklıyla küçük kız belki de annesinin yapmış olduğu yanlışı yadırgıyor ondan mızmızlanıyordu. Kadın bakmadan işine devam ediyordu arsızca. Mecburiyetler mi? imkânsızlıklar mı? eğitimsizlik mi? yoksa aldırmazlık mıydı yaptığı ya da başka bir şey... Karar veremedim. Baktım dalgın dalgın, şaştım şaşırdım ben bu işe. Eğitimli bir insan bunu yapamaz dedim. Eğitimden, öğretimden ne kadar yoksun bir millet olduğumuzu bir kere daha iyi anlamış oldum. Acaba birimiz uyarsak ne tepki verirdi diye düşünüyorum. Büyük ihtimal küçük kızını azarlar cinsten laflar ederdi cahil aklıyla. Çaresizlik olarak gösterecekti belki de yaptığı cahilliğin sebebini. Cahil insanla baş edemezsin. Bunu göze alacak sabır olması gerekir o an. Binlerce kişinin ayak izlerinin taşıdığı mikroplu yere attığı montu büyük ihtimal tekrar alıp çocuğa giydirecekti. Cahil kadın çocuğunun mikrop kapacağı ihtimalini de düşünemiyor olacak ki rahatlıkla bunu yapıyordu.

İleriki yolculuklarda daha nelerle karşılaşacağız bakalım. Daha çok şeylere şaşıp şaşırmaya, şaşırtıcı olaylara şimdiden kendimizi hazırlayalım ki gerektiğinde uyarmasını bilelim. Allah kimseyi şaşırtmasın.

ŞaşMA, şaşkın çok bu memlekette
Eğitimlisi bile şaşırtıyorsa seni
Eğitimsiz cahilin yaptığına şaşma, şaşırma
Sen öyle bir şey yap ki sen şaşırt şaşkını Doğalca...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank