content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Oca

Özel Ege Sağlık Yine Satışta

Çoğu İzmirlinin anıları vardı o hastanede.

Ya bir yakını ameliyat olmuştur ziyaretçidir ya da kendisi gitmiştir muayeneye, tedavi olmaya.

Özellikle benim hatırladığım yıllarda pek bir gözdeydi Özel Ege Sağlık Hastanesi.

Belki de gençlik yıllarımın yaklaşık iki ayı gece gündüz orada geçtiğinden böylesi anlamlı gelirdi bana bu hastane.

Sevgili babam çok ağır bir trafik kazası geçirmişti, epey günler yoğun bakım kapısında, ondan gelecek iyi bir haberi bekledik.

Yavaş yavaş, ağır iyileşti babam. Hastaneden ayrıldığımızda ancak kanedyen bastonlarla yürüyebiliyordu ama biz hastaneye minnettardık. Babam hayata dönmüştü.

Daha sonraları ne zaman gitsem, hele babamı kaybettikten sonra aradan geçen yıllar gözlerimin önündeki o iki ayı silemedi.

Acı tatlı nice anılarla yüklü hastanenin şimdiki durumu ise hayli acı.

OF DEDİRTTİ

Yaklaşık iki yıldır boş duran ve çürüdüğü dışarından bile görülebilen Ege Sağlık Hastanesi 1969’da İzmir’in ilk özel hastanesi olarak kuruldu. Hastane 1997 yılında Azmi Ofluoğlu’nun sahibi olduğu Universal Hospitals Grubu bünyesinde faaliyet göstermeye başladı.

Ege Sağlık, grubun hem Ege Bölgesi’ndeki faaliyetlerinin organizasyonunda hem de Arnavutluk’taki yatırımlarında amiral  gemisi oldu.

Alman Hastanesi, İtalyan Hastanesi, Çamlıca ve Arnavutluk’taki Tiran Hastanesi gibi 18 hastaneye sahip olan Universal Hospitals Grubu’nun sahibi Azmi Ofluoğlu, 2011 yılında Hong Konglu yatırım fonu ADM Capital’i ortak aldı. Ege Sağlık’ın yüzde 43 hissesi ADM’e devredildi. Ancak ortaklar, sermaye artırımı konusunda anlaşmazlığa düşünce ve hastane içinde doğan birçok tartışmalı uygulama sonucu Ege Sağlık satışa çıkarılırken, bir bankanın ödenmeyen kredisi nedeni ile icradan satışa konuldu. Bankanın Universal Hospital Group’tan olan alacağı 130 milyon lira seviyesinde. Anılan kredinin ödenmesi için 2 yılı aşkın bir süreden beri görüşmeler yürütüldü. Ancak olumlu sonuç alınamayınca hastanenin icradan satışı gündeme geldi. Bu arada hastanenin son yıllarında yeniden toparlanması için çaba harcayan Gürel Ailesi de 20 milyon doların üzerinde zarara uğradı. Birçok personel hala hastaneden alacaklı.

BAYINDIR TALİP

İlk ihalede alıcı çıkmayan hastane için yeni bir ihale yapılacak. 34 milyon 175 bin lira muhammen bedel belirlenen Alsancak’ın en büyük özel hastanesi şimdi yeni alıcılarını bekliyor. Bayındır Hastaneler Grubu sözkonusu satışla ilgilenirken, Ege Sağlık’a gelerek incelemelerde bulundu.

Velhasıl Azmi Ofluoğlu’nun sahibi olduğu Universal Group, İzmir’e of dedirtti.

Oysa bu grup ne büyük umutlarla hastaneyi devralmıştı.

Sorun yalnızca büyük ve anılarda yer edinmiş bir hastanenin çürüyor olmasında değil.

Kentin merkezi son yıllarda sağlık alanında yeterince yeni yatırım alamıyor.

İzmir yeni zenginlikler elde etsin diye beklerken bu kez eldekileri kaybetmek ayrıca ağır ve zor geliyor.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank