content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Eki

Oy Kullan ve Kullandır ki, Söyleyecek Sözün Olsun.!

Oy Kullan ve Kullandır ki, Söyleyecek Sözün Olsun.!
Seçim günü sandıklara gitmekle kalmayalım,irtibatımız,sohbetimiz olsun olmasın,bir oydan ne çıkar düşüncesiyle oy kullanmaktan imtina eden herkesi oyunu kullanmaya teşvik edelim ki; bizimde,sizlerinde söylenecek ve söyleyecek bir sözümüz olsun…

Saygıdeğer seçmenler,Türkiye Cumhuriyeti devletinin bayrağı altında yaşamını idame ettiren seçme yaşına gelmiş her bir vatandaşımızın oy kullanması onun en tabii demokratik hakkıdır.

Tüm seçmenler benim bir oyumdan bir şey olmaz,bir oydan ne çıkar demeden bu hakkı mutlaka kullanmalı.Şayet kendinden başkasını düşünmeyen seçmenler evdeki,tatildeki keyfini bozmayıp, sandığa gitmekten imtina ederse,oyunu önemseyerek sandığa gidenlerin günümüzde olduğu gibi, istesen de istemesen de sergiledikleri agresif tutum ve davranışlarını hazmetmeye mahkum olursun.!

Söylemleriyle Milleti kutuplaştırmayan, ötekileştirmeyen, kendisine oy vermiş,vermemiş bütün seçmenleri“sen-ben” ayırımına tabii tutmayan, oy almadığı kesimi dışlamayan, aşağılamayan, hakaret etmeyen, rakibini siyasî ahlâk çerçevesinde eleştiren, siyasetteki üslûbu yapıcı olan, milletin bütününü kucaklayan, milletle kavga etmeyen, millete tepeden bakmayan bir siyasî anlayışa Türkiye’nin her zamankinden daha çok bugün ihtiyacı var.

Benim bir oyumdan bir şey olmaz, kazanamayacak partiye oy verirsem oyum ziyan olur.Bir oydan ne çıkar demeyin.Seçimlerde,hele de bıçak sırtı diye tabir edilen,ülke ve millet için çok özel ve çok önemli görülen bütün seçimlerde özelliklede 01 Kasım 2015’de yapılacak seçimde bir oy çok önemlidir.Kısacası bir oy, çok şey demektir. Bir oy hem çok şey kazandırır,hem de çok şey kaybettirir.

İşte 07 Haziran 2015 genel seçimlerinde çıkan sonuç ortada.sandık başına gitmeyen onlarca seçmen var.Seçimlerde sandığa giderek bütün seçmenlerin oyunu kullanması çok-çok önemli. Dört ay önce yapılan ve tek parti iktidarı çıkmayan 07 Haziran 2015 genel seçimlerinde oylar,kazanamayacak partilere verilirse ziyan olur diye düşünenlere göre,tek parti iktidarı çıkmayınca malum olduğu üzere bir oy değil, bütün oylarla birlikte,seçim için harcanan milyarlar da ziyan oldu.

Kaçınız,kaçımız benim yada bizim oyumuz ziyan oldu diye seçimlerin ardından mahkemeye baş vurdu.Kaçınız bu bana ve vatandaşlık hakkıma saygısızlıktır.Seçim barajı kaldırılsın diye mahkemeye baş vurarak hakkını aradı? Cevap yok.Niye yok.!

Oyum ziyan olmasın diye doğru ya oy vermek yerine, oyunuzu güçlüye kullandı.Ve hükümet çıkmadığına göre oyunuz ziyan oldu. Demek ki bu ve benzeri işler konuşmakla olmuyor.Konuşmaktan öteye icraat yapmanız ve yapılması gerekli.Günümüze kadar yapıldı mı,hayır.

Çoğu seçmen,konuşmuş olmak için boş konuşmak yerine oyunu kullanmaktan imtina ettiği için ülkede, Ünye de,hatta komşularımızda yaşanan vahim durum ortada.Hanginiz, hangimiz bu vahim durum karşısında ezilmiyor,üzülmüyor,canı acımıyor,yüreği yanmıyor.!

Bütün bu olanları,yaşanan can kayıplarını insan ve seçmen olarak çok iyi değerlendirip ona göre sandık başına gidelim ve gitmeyenleri teşvik edelim.Çünkü hepimiz aynı geminin yolcularıyız.

Ülke de ve Ünye de kaybolmaya yüz tutan huzur ve sükun yeniden sağlansın rafa kaldırılan anayasaya göre hukuk,adalet işlesin,iş ve aştan önce gerekli olan huzur ve güven ortamı yeniden oluşsun istiyorsan,gerçek milli iradenin tecelli etmesi için sandığa giderek, vatandaş olduğunu vereceğin ve verdireceğin bir oy ile tescilleyeceksin,kanıtlayacaksın, kısacası belgeleyeceksin diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin

Oy Kullan ve Kullandır ki, Söyleyecek Sözün Olsun.!

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank