content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Eyl

Övdüğünüz Hastane Burada,Doktorlar Nerede.!

Saygıdeğer kamuoyu,okurlar ve en önemlisi en kaliteli sağlık hizmetini almayı hak eden sevgili insanlar ve insanlarına önce sağlık hizmeti vermeyi görev addeden yetkililer..

Mesele binaların modernliği,güzelliği ve özelliği değil.Mesele o güzelim beş yıldızlı otel kapasitesinde yapılmış binanın içinde insanlarına sağlık hizmet sunmak için görev almış,yada görev verilmiş sağlık çalışanlarının karşısındaki insana insanca muamelede bulunmasıdır..

Cennet vatan ülkemizin sağlık alanında şikayete maruz kalan sadece Ünye’sinde ve bölgesinde değil,her yerinde yaşam süren insanlarının en önemli hasleti,insanın olduğu yerde hata olur.Biz hatasız hizmet verilsin demiyoruz.Ama en az hata ve kusur yapılarak sağlık hizmetinin verilsin istiyoruz.

2 ayrı müteahhit firma değiştirmesine rağmen eski iç işleri bakanı İdris Naim Şahin’in katkılarıyla yapımı tamamlanan ve Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle 28 Mayıs 2015 tarihinde eksik doktorla açılarak hizmet vermeye başlayan beş yıldızlı otel kapasitesindeki Ünye Devlet Hastanesi üst düzey yetkililerin ağzından atandı geliyor denilen 15 uzman hekimin aradan geçen bir yılı aşkın zamana rağmen bir türlü atanamamasının yanında düzenini bozmak istemeyen kendini beğenmiş bazı doktor ve hemşirelerin yüzünden sıklıkla yaşanan olumsuzluklar hastalar kadar hastane yönetimini de darda ve zorda bırakmaktadır.

Hâlbuki Hastane açılışında yetkililerin yaptığı konuşmalara bakıldığında, beş yıldızlı otel kapasitesinde yapıldığı övünülerek anlatılan Hastanede şimdiye kadar çoktan beş yıldızlı otel kapasitesinde sağlık hizmeti verilmesi gerekirdi.

Demek ki sayın yetkililer, binanın beş yıldızlı otel kapasitesinde yapılmış olması söylendiği şekliyle hem eksik,hem de kendine saygısı mesleğine sevdası olmayan çalışanlarla olmuyormuş..!

İşini severek yapan başarılı Hastane yönetimi sağlık hizmeti vereceğiz diyerek ne kadar kendini parçalarsa parçalasın..! Hastanede görev almış ve görev verilmiş doktor ve hemşirelerin yanında görev verilmiş çoğunluğu torpilli yardımcı sağlık çalışanlarının torpillerine güvenerek doktordan daha doktor, hemşireden daha hemşireymiş gibi davranmaları hastalar kadar hastane yönetimini darda ve zorda bırakmaktadır..!

Ünye devlet hastanesinde doktor yokluğu yanında, kendini beğenmiş bazı doktor ve hemşireler ile torpilli taşeron sağlık çalışanları yüzünden yaşanan olumsuzlukları irdeleyerek hastalara, hastaneye ve hastane yönetimine daha fazla zarar vermek yerine, açılışta modern ve çağdaş yapılmış hastane binasından haklı olarak övgü ile bahseden Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Bey’e açılışta yaptıkları övgü dolu sözlerini hatırlatarak,lafla peynir gemisinin yürümediğini bizzat kendilerinin gelip yerinde görmelerini istiyoruz.!.

Sizler Ünye devlet hastanesinin beş yıldızlı otel kapasitesinde yapıldığını ve özel hastaneler kadar saygın sağlık hizmeti vereceğini söylemekte haklısınız.. Çünkü Ankara ve Ordu da doktor hemşire ve sağlık çalışanı derdi ve sıkıntısı yok. Ama üzülerek ifade etmek gerekirse Ünye de ne hemşire ve sağlık çalışanı, nede sizlerin ifadesiyle hastaları gece gündüz sağa sola sevk etmeden gerekli tedaviyi uygulayarak rahat nefes aldıracak kendine saygılı mesleğine sevdalı sayıda hemşirede yok,doktorda yok..!

Bunu Ordu Valisi Balkanlıoğlu’nun açılış töreninde sarf ettiği sözlerine dayanarak söylüyoruz.Çünkü Vali Balkanlıoğlu “Eskiden hastaneye gidildiğinde ‘randevun var mı’ diye soruluyordu eğer yoksa 6 ay sonraya atıyorlardı. Bu insanların hepsi hemen-hemen kalp hastası ve aldıkları cevap karşısında sadece ‘ölmez sağ kalırsak geliriz’ diyebiliyorlardı.!

Ama bugün bütün özel hastaneler herkese açıldı, bütün devlet hastaneleri 5 yıldızlı otel statüsünde ve hiç kimse tedavi olmak için artı torpil arayışında değil. Herkes istediği zaman tedavi olabiliyor, genel sağlık sigortası olmasa dahi muayene tedavisi tamamen ücretsiz ve birinci sınıf. Yapılan hastane de Ordu’nun en geniş en lüks hastanesi” demiş….

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş ta “Hastaneye dışarıdan bakıldığında adeta 5 yıldızlı bir otel gibi.Bu binada tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişilik odalar var. Binaların bütün kapasitesini topladığımızda resmiyette 300 yatak kapasiteli olarak belirtilen hastane görüyoruz ki gerektiğinde 425 yataklı büyük bir araştırma ya da üniversite hastanesi olabilecek durumda. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu yatırımın bu noktaya kadar gelebilmesinde yardımcı olan herkesi yürekten kucaklıyorum” diye konuşmasını sürdüren Kurtulmuş “Ülkemizin sağlık sorunları uzun vadede çözülmüştür. Artık parası olan, arkası olan, ya da dayısı olan değil. Hasta olanın tedavi edildiği bir Türkiye vardır. Hayırlı uğurlu olsun.

Biz bu hastanelerin hiçbirini babamızın parasıyla yapmadık, devletin parasıyla yani milletin parasıyla yaptık. Millet verdi, devlet yaptı. Bu durumda önceden de devlet para veriyordu da bunları neden yapamıyordu demeden geçmemek lazım.

Devlet aynı devlet, millet aynı millet. Gökten altın yağmadı, petrol bulmadık. Yine devlet ve millet sayesinde başarıyoruz. At binenin, kılıç kuşananın. Devleti doğru yönetirseniz, millete efendilik değil hizmetkârlık yaparsanız hastane de açarsınız havaalanı da” ifadelerini kullanmıştı..!

Beş yıldızlı Otel kapasitesinde yapılmış Ünye Devlet Hastanesi hem gecikmeli,hem de eksik sağlık çalışanıyla hizmete açıldı.Ama başarılı bir sağlık hizmeti verecek durumda diyen Başbakan yardımcımız ve Ordu valimiz kusur bakmasınlar.
Hastaneye tebdili kıyafetle gelip şikayet edilen doktor ve hemşireler ile torpilli taşeron sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınlarına hastaneyi ve yönetimini darda ve zorda bırakmak adına nasıl davrandıklarının yanında eksik doktor ve sağlık çalışanlarına rağmen kendine saygılı, mesleğine sevdalı sayıları bir elin beş parmağını geçmeyen doktor ve hemşirelerle ne zorluklar içinde görev yaptıklarını bizzat görmelerini ve gerekeni yapmalarını salık veriyoruz.

Ve söz veren yetkililere seslenerek diyoruz ki,Ünye ve bölge insanına hizmet vermesi amacıyla yapılmış olan Ünye devlet hastanesinde açıldığı günden buyana ve halen atandığı söylendiği halde bir türlü gelmeyen doktorları lütfen bir an evvel gönderinde Ünye’nin ,Ünyelinin ve bölge insanlarının doktor yokluğundan yaşadıkları sağlık sorunu bir an evvel sona bulsun.İnsanlar sağa sola doktor yokluğu yüzünden gece gündüz sevk edilerek perişan olmasın..

Haklı olarak önce sağlık diyen Sayın başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Bey ile Sayın Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu bey, Ünye ve bölge insanları adına görevimiz gereği bir kez daha hatırlatarak soruyoruz.

Beş yıldızlı otel kapasitesinde yapılmış diyerek övgü ile bahsettiğiniz Modern Ünye devlet Hastanesi burada,peki bir yıldır beklenen eksik doktorlar nerede diyor,saygılar sunuyorum..!
Ahmet Yenin
Övdüğünüz Hastane Burada,Doktorlar Nerede.!

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank