content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Eyl

Öteki Olan Peşinen Suçlu, Kendisinden Olan İse Masum!,

Bir belediye ile ilgili bir haber yapıyorsun. Olumlu ise sorun yok... Aslında sorun var. Olumlu haber yaptığınızda tepki belli. 'Yandaş... Başka haber yap(a)mazsınız. Böyle haberler yaptığınız sürece yerel gazeteler okunmaz.'
Olumsuz haber yaparsınız.

Belediye başkanının yandaşıysanız, yanıtınız belli: 'Öteki belediyeyi neden yazmıyorsunuz?'
Belediye başkanının karşıtıysanız, yanıt belli. 'Bravo, haberleri yazmaya devam edin!'
****
Kimin için olumsuz haber yapıyorsanız, hem de belgeli ve bilgili, ilçede iktidar olan partinin yandaşları tarafından yakanıza yafta yapıştırılmıştır.
'Ötekini neden yazmıyorsunuz. Zaten yazamazsınız. Yandaşsınız!'
Halbuki yapılan haber bellidir.
Haber yalan mı?
İftira mı?
Abartı mı?
Belgesiz mi?
Soracağınız soruların yanıtları baştan hayır olduğu halde, yapılan haberi değersizleştirmek için tüm neferler ve yandaşlar devreye girmiştir.
****
Öteki partinin yaptığı yolsuzluklar, suistimaller, kayırmalar, yanlışlarla ilgili olumsuz düşünen tüm yandaşlar, kendi partilerinin yaptığı olumsuzluklar görülmesin ister.
İsterler ki, hep öteki yazılsın.
Kendileri ile ilgili hiçbir şey yazılmasın.
Ötekinin büyük hırsızlığı üzerinden, kendi sözde küçük hırsızlıkları görülmesin isterler.
Yanlışlıkları gözardı edilsin ama ötekinin yanlışlığı yazılsın, mümkünse abartılsın.
Çünkü kendinden gördüğü melektir, yaptığı  olumsuzluk da görülmemelidir.
****

İster a partisinden ister b partisinden olun.
İster a partisinin iktidar nimetlerinden beslenin, isterseniz b partisinin iktidar nimetlerinden beslenin.
Beslendiğiniz, çıkarınız olan, beklentiniz olan, oy verdiğiniz, partinin iktidar olduğu her yerde olanı küçültmek için çaba harcarken, karşıtı olduğunuz partinin iktidarında yaşanan tüm olumsuzluklar büyütülmek ve abartılmak için vardır.
Sizden olanın olumsuzluğunu, yanlışını, suistimalini görmenin yaftası bellidir. Abartı ve art niyetliliktir.
****
Türkiye'de ister küçük ölçekli ister büyük ölçekli tüm iktidar olunan yerde en büyük olumsuzluklar, suistimaller ihaleler ve satın almalar üzerinden yaşandığını bu topraklarda yaşayanların yüzde 90'ı bilir. Bilir bilmesine de, kendisinden olanın suistimalini görmemek, duymamak ve toz kondurmamak için can siparene çalışır. Üç maymunu oynamakta ustalaşmışlardır.
****
Avcılar Belediyesi ile ilgili yaptığımız belgeli haberler ve yorumlarımız ortada duruyor.
Kıyamet kopuyor Avcılar'da...
İddialarımız üzerinden belediye meclis üyeleriyle toplantılar yapılıyor, ikna edilmeye çalışılıyor meclis üyeleri... İddiaların yalan olduğunu anlatmaya çalışıyor ihaledeki güç sahipleri.
Eşbaşkanla ilgili herşeyi bilenler ise, çıkarlarına zeval gelmesin diye 'çok yaşa padişahım' diye alkış tutuyorlar. Ya da daha çok alabilmek için, ellerini ovuşturarak bekliyorlar.
İlçe yönetim kurulu toplantıları yapılıyor, eş başkanın eşi asıl belediye başkanı yazılanların yalan olduğunu anlatmaya çalışıyor.
****
Pazartesi günü pazarlık usulü çöp ihalesi ve-rildi.
Tomurcuk firması 14 Ağustos tarihinde yapılan ihalede yaklaşık 116 milyon TL vermişti, 30 aylık çöp işinin karşılığında. Aylık maliyeti 3 milyon 830 bin TL idi.
Aynı firma pazartesi günkü bir aylık ihaleye 3 milyon 900 bin TL verdi.
Bir gün sonra, karşılıklı pazarlık sonrasında aylık çöp ihalesi 3 milyon 420 bin TL'ye verildi.
A be iş bilir Avcılar Belediyesi’nin yetkilileri, 30 aylık çöp ihalesini aylık 3 milyon 830 bin TL'ye verirken, nasıl oldu da, pazarlık usülü 3 milyon 420 bin TL'ye verdiniz?
Ticaret yapan herkes bilir ki, bir işi aylık verdiğiniz fiyatla, 30 aylık karşılığında verdiğiniz fiyat asla aynı olmaz.
Toplu olan her iş, aylık olandan daha ucuz olur. Basit bakkal hesabıyla bile yaptığınızda bunu ev hanımları bile bilirler.
Bir kilo fasulye alsanız, bir de 30 kilo iste-seniz pazarda bile pazarlığı olur.

Nasıl olur da, pazarlık usülü yapılan ihalede ki, aylık fiyatın üzerinden belediyeyi yaklaşık 12 milyon TL zarara uğratırsınız.
Hadi 85 milyon TL'ye vermediniz ihaleyi de, 31 milyon fazla verene 116 milyon TL'ye verdiniz diyelim... Verdiğiniz ihalenin hesaplarını bile nasıl alt üst ettiniz.
Sahi sizin kılavuzunuz kim?
Sahi sizin hiç hesap bilen adamınız da mı yok?
Sahi sizin çevre ilçelerde çöp ihalesi aylık kaça yapılıyor, bundan da mı haberiniz yok?
Silivri'de üç aylığı, Avcılar'ın bir ayına eşit
Silivri Belediyesi 35 mahalleyle toplam yüzölçümü 869  km2, nüfusu ise 156 bin. Avcılar Belediyesi 10 mahalle, toplam yüzölçümü 42.01 km2, nüfusu ise 407 bin 240.
Her ikisini örnek vermemizin nedeni ikisinin de CHP'li olması.
Silivri Belediyesi çöp ihalesini pazarlık usülü üç aylık 3 milyon 894 bin 720 TL'ye verdi. Avcılar Belediyesi ise aylık 3 milyon 420 bin TL'ye. Silivri yüzölçümü olarak Avcılar'dan yüzde 200 daha büyük. Nüfus olarak ise ise küçük.  Çöp araçlarının dolaştığı mesafe Avcılar'dan yüzde 200 daha fazla. Çöpü ise Avcılar'ın daha fazla.
Unutmadan bir şey ekleyelim, Silivri'nin plajları da var... Plaj kumu temizleme aracı akıl etmişler midir bilmiyorum. Ne de olsa, Avcılar'ın plajı yok kum temizleme aracı var. Silivri'nin ise makinesi yok.
****
Hani 'neden AK Partili belediyeleri yazmıyorsunuz?' diyenlere, bir de AK Partili Bahçelievler Belediyesi'nden örnek verelim. Bahçelievler'in yüzölçümü Avcılar'dan küçük. Yaklaşık 16.62 km2, nüfusu ise Avcılar'dan 196 bin daha fazla, toplam nüfusu yaklaşık 603 bin. Avcılar'ın ise yerleşimi olmayan alanı çok fazla.
Bahçelievler 4 bölgeye ayrılmış. İki bölgesi yaklaşık 62 milyon TL’ye verilmiş. Diğer iki bölgeyi de aynı maliyet diye düşünürseniz Avcılar'ın 30 aylık maliyetine eşit. Ancak Bahçelievler'de çöp ihalesi 3 yıllığına verilmiş.
****
Anlayacağınız çöp ihalesini neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Sadece çöp ihalesi değil. Sünnet ihalesi, kurbanlık kesim ihalesi, eşbaşkanın marifetleriyle gündemi işgal etmeye devam ediyor, İstanbul'un tek kadın Belediye Başkanı Dr. Hanay Handan Toprak Benli!
Görünen o ki, asıl kıyamet KİK,ana çöp ihalesini bir ay içerisinde karara bağlamazsa kopacak. Çünkü yeniden pazarlık usülü ihale yapılacak.
Diyelim ki, bir ay içersinde iptal etti, bu seferde mahkeme süreci başlayabilir.. Ya da Beş Kardeşler'e ihale verildi. İşte o zaman haberle-rimiz ve yazdıklarımızın ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacak.
****

Sahi CHP'li olan Avcılar'ın hemen yanı başında olan Büyükçekmece, Silivri ve Bakırköy Belediyelerinin çöp ihalesini nasıl yaptığı da merak edilmedi mi, görüş alınmadı mı?
Yazık, yazık kılavuzu karga olanları hezimet bekliyor. Belediyede yıllardır müdürlük yapanları görevden alır, boşta tutarsanız başınıza gelecekler bellidir. Ve korkarım ki, böyle giderse daha çok şey yaşanacak.
CHP'nin en üstdüzey yöneticilerinden biriyle yaptığımız sohbetin detaylarını yazamıyorum. Çünkü özel bir sohbetti.Yaptığımız her haberin kendilerine ulaştığını söyleyen parti yetkilisi, yaşananların tam bir rezalet olduğunu belirterek, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısıyla konuyu görüşeceğini ifade etmişti.

Son söz: Bekleyip göreceğiz, zaman dediğin nedir ki? 15 yıllık Mustafa Değirmenci'nin dönemi bile bittiyse ki, iktidar kimseye baki değil. Sahi bu bölgede belediye başkanlığı yaptıktan sonra ceza alan kaç belediye başkanı var? Ve halen kim cezaevinde yatıyor? Bilen var mı? Bu belediye başkanlarının eşleri ceza almadı. Çünkü yetkili ve sorumlu olanlar yargılandı ve yargılanıyorlar. Bizden hatırlatması...
Ve son hatırlatma, Avcılar'ın geleceği ve menfaatleri için doğru olanı yapın. Yoksa bu çöp ihalesinin altında kalacaksınız.

 

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank